Találatok száma: 2497
Iszunk

A legfrankóbb kékfrankosok
2018. 11. 06. | Szabó Edit
A legelterjedtebb kékszőlő-fajta hazánkban, borait számtalan változatban ismerjük, és egyre nagyobb becsben tartjuk. A Borsmenta Sajtóklub legutóbbi találkozóján 14 remek kékfrankos került a poharunkba. Íme az eredmények…
Vendégoldal

Egyéves a Gyengébb? Nem!
2018. 11. 05. | Upor László
Milyen szép volna, ha most együtt fújnák el a gyertyát egy virtuális tortán. Tavaly ilyenkor jelent meg a magyar borvilág hősnőit bemutató első kötet…
Utazunk

Pécsi szuper ötös
2018. 11. 03. | Borsmenta
Egy kis ismétlés
A Borsmenta különítménye az elmúlt hónapokban feltérképezte Pécs étkezőhelyeit. Íme az öt általunk legizgalmasabbnak ítélt célpont…
Főzünk

Tökös-csokis puszedli
2018. 11. 01. | Klich Zsuzsa
Klasszikus bögrés süti, megspékelve az ősz csodás ajándékával, a sütőtökkel…
Utazunk

Gasztronómiai kalandtúra
2018. 11. 01. | Lovranits Júlia
Programajánlat november első napjaira
A gyertyalángos családi emlékezések mellett talán jut idő pihenni, finomakat enni és újdonságokat kipróbálni is. Íme a Borsmenta programajánlata az első novemberi napokra…
Tesztelünk

Homola Pincészet: Kékfrankos 2016
2018. 11. 01. | Szabó Edit
Az elegáns kékfrankosok iskolapéldája. Hűvös, kissé tartózkodó, kissé titokzatos, de annál izgalmasabb…
Főzünk

Sütőtökös-almás lepény
2018. 10. 31. | Klich Zsuzsa
A sütőtökös-almány lepény igazi őszi csemege, és nemcsak finom, nagyon szép is...
Főzünk

Tököljünk!
2018. 10. 30. | Klich Zsuzsa
Íme a villámgyors, selymes, ellenállhatatlan sütőtökleves. Kezdő háziasszonyok is bátran nekiállhatnak, a siker garantált...
Tesztelünk

Losonci Pince: Nyitnikék 2017
2018. 10. 29. | Szabó Edit
Ilyen színű kékfrankost még nem láttatok! Hát még az illata! Mint a tiszta must, olyan! Minden tekintetben vagány, egyedi, különleges bor Losonci Bálint pincéjéből…
Vendégoldal

A prosecco felemelkedése
2018. 10. 28. | Szabó Edit
Amikor egy spontán emberi gesztus bearanyozza a napodat
Tesztelünk

Il Primo – Jekl Flóra: Il Primo Rosé Frizzante 2016
2018. 10. 27. | Szabó Edit
Fiatalos, energikus habzóbor, amely kadarka és pinot noir nászából született. A nyár illatát és a piros bogyós gyümölcsök zamatát hozza. Gondolkodni nem kell rajta: mire megtennénk, már le is csúszott egy pohárral…
Beszélgetünk

A hatpöttyös is katica!
2018. 10. 27. | Lovranits Júlia
Beszélgetés dr. Hermann-né Nagy Verával
Dr. Hermann-né Nagy Vera magyartanári múlttal nyitott megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató éttermet Székesfehérváron. A hatéves Hatpöttyös kiállta az idő próbáját, és népszerűbb, mint valaha…
Tesztelünk

Benedek Pince: Öregtőkék Hárslevelű 2016
2018. 10. 26. | Szabó Edit
Gazdag, nagy testű bor, határozott jellem, uralkodásra termett. Mézes, aszalt gyümölcsös, marcipános, tűzköves jegyei szerethetővé teszik…
Utazunk

Forralt borozós, kuckózós esték
2018. 10. 26. | Lovranits Júlia
Programajánlat az október 26-28-ai hétvégére
Mátyás király kedvenc bora, Harry Potter mindenízű drazséja, gesztenye, sütőtök és a felelős étkezés alapjai… Mi ezt ajánljuk a hétvégére…
Vendégoldal

Világbajnok lett a Kreinbacher-pezsgő!
2018. 10. 25. | Borsmenta
A világ legrangosabb pezsgőversenye, a Champagne and Sparkling Wine World Championships (CSWWC) bírái a somlói Kreinbacher Birtok furmint pezsgőjének ítélték a nem hagyományos szőlőfajtákból készült brut pezsgők világbajnoki címét…