Találatok száma: 2497
Iszunk

Kultúrkocsma a belváros dzsungelében
2017. 02. 15. | Bőti László
Habra fel! 2.
„Férfiálom” – ez is állhatna a budapesti Gozsdu-udvar tőszomszédságában megbúvó, a valóságban Pirítósra keresztelt kultúrkocsma bejárata felett, és ez röviden össze is foglalná a lényeget…
Eszünk

Francia ínyencségek tárháza
2017. 02. 14. | Szabó Hajnalka
A budapesti Francia Intézetben másfél éve megnyílt Le Gourmet de Bordeaux Franciaország ízeit varázsolja az asztalunkra…
Tesztelünk

Tokaj Montium: Barna-dűlő Furmint 2015
2017. 02. 13. | Szabó Edit
Érett gyümölcsös karakterű, telt, kissé édeskés furmint. Nagyon barátságos, ezért kezdő borfogyasztóknak is szívesen ajánljuk…
Főzünk

Krumplirózsa
2017. 02. 13. | Varga Anita
Borkorcsolyák Varga Anita konyhájából 2.
Egyszerű, látványos, és ráadásul nagyon finom! Varga Anita Valentin-napi borkorcsolyáját akár a kezdő konyhatündérek is könnyedén elkészíthetik. Egy palack jó bor kell még hozzá, és kezdődhet a meghitt este…
Vendégoldal

Tortaálmok
2017. 02. 12. | Szabó Edit és Szabó Ágnes
Egy édes kis sorozat elé
Egy reménybeli cukrász, Szabó Ági tortákat álmodik. Fejtsük (süssük, kóstoljuk) meg együtt az álmait. A jövő héttől vasárnaponként.
Beszélgetünk

Rajongok a zöldségekért
2017. 02. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Daniel Berlinnel
Egy fiatal svéd megbabonázta a magyar közönséget: Daniel Berlin borvacsorájára pillanatok alatt elfogyott az összes hely. Az északi konyha egyik legfényesebb csillagával a két hétig tartó vacsorasorozat első estje előtt beszélgettünk, a Mák Bistróban…
Iszunk

Egy fiatal bika
2017. 02. 10. | Burai László
Bár nem most történt, de arra pontosan emlékszem, hogy az egyik első vörösbor, ami igazán ízlett, egy bikavér volt. Egy étteremben ajánlották az asztaltársaságunknak, nem akartam kilógni a sorból, így megkóstoltam. És milyen jól tettem!
Beszélgetünk

Együnk jól, legyünk jól!
2017. 02. 09. | Raab Zsuzsanna
Egészségtudatos kalandozások 3.
Mogyorósi Dóra közel tíz éve foglalkozik személyre szabott táplálkozási tanácsadással. Egy csésze tea mellett mesélt nekünk a hivatásáról, az ételek szervezetre gyakorolt hatásáról, és arról, hogy minden rajtunk múlik…
Vendégoldal

Meleg január
2017. 02. 08. | Bodó Judit
Bottszerda 2.
Ilonka néni töltött káposztája, kóstolás a Tokaji Bormívelők Társaságával, és életmorzsák a Bodó család hétköznapjaiból. Folytatódik Bodó Judit netnaplója…
Iszunk

Színes asztal, ízes bor
2017. 02. 07. | Szabó Hajnalka
A fiatalos hangulatú hely főként kevésbé ismert, de figyelemre méltó magyar pincészetek borait kínálja Budapest bulinegyedében. Borbárokat bemutató sorozatunk mai állomása a Kadarka…
Eszünk
Beszélgetünk

Mint a könyvekben
2017. 02. 05. | Upor László
Beszélgetés Radnóti Sándor esztétával
Radnóti Sándorral a könyvek irányából kanyarodunk az ételek felé, de hamar kiderül, hogy az esztéta is lehet haspók, nemcsak a nagy magyar író.
Iszunk

Fehér lovon
2017. 02. 03. | Burai László
Szinte berobbant a furmint a hónapba, ami nem csoda, hiszen február 1-jén volt az első Nemzetközi Furmint Nap, tegnap pedig a Vajdahunyad várban a fajta seregszemléjét tartották 94 pince részvételével. Logikus lenne ma pont erről írnom. Mondom, lenne...
Beszélgetünk

A lelkét olvasztotta az anyagba
2017. 02. 03. | Szabó Edit
Szántó Tibor emlékére
Elhunyt Szántó Tibor csokoládékészítő – adták hírül a lapok. A szavakat értjük, a jelentésüket nem…
Iszunk

Barátságos Ogre a Hunyadi téren
2017. 02. 02. | Bőti László
Habra fel! 1.
Merre induljunk, ha igényes kisüzemi sörök mellett képzeljük el a nap vagy épp a hét befejezését? Sorozatunkban a habos világ néhány meghitt szigetét térképezzük fel. Elsőként a budapesti Ogre Bácsi felé vettük az irányt…