Találatok száma: 2500
Beszélgetünk

Hódít a gyömbér
2017. 01. 19. | Bőti László
Beszélgetés Steierlein Péterrel
Gyömbér körtével és sóskával. Vagy esetleg szilvával és malátával. Netán csilivel és kurkumával. Steierlein Stein Péter természetes üdítőit a különleges ízkombinációk teszik izgalmassá. Na meg az alacsony cukortartalom. Hogy adalékanyagok nélkül készülnek, az már tényleg csak hab a tortán…
Iszunk

Szaké – egy másik univerzum
2017. 01. 18. | Szabó Edit
Rendhagyó kóstoló helyszíne volt nemrég a CEWI (Central European Wine Institute). A volt és jelenlegi hallgatókból, borértékből, szakemberekből álló közönség előtt dr. Nishimura Akira mesélt hazája, Japán nemzeti italáról, a szakéról.
Iszunk

Fűszeres kortyok
2017. 01. 17. | Szabó Hajnalka
Hagyományos, természetes, kézműves, illatos, ellenállhatatlan, és még egészséges is! Kamocsay-Beh Mariann bazsalikomos teái megfűszerezik a hétköznapokat…
Eszünk

Örömök bűntudat nélkül
2017. 01. 16. | Raab Zsuzsanna
Egészségtudatos kalandozások 1.
Úgy döntöttünk, hogy a kissé megterhelő ünnepi ételek után egészségesebb és tisztább vizekre evezünk. Új sorozatunkban elsőként a vegán ételeket kínáló Naspolya Nassoldát vettük célba…
Beszélgetünk

Mint a mesében
2017. 01. 15. | Upor László
„Főzni is úgy főzök, ahogy dolgozom: nagyon sokszor nem tudom, mit miért csinálok, hanem az ösztönök, érzések diktálnak.” Az asztalnál Gimesi Dóra, a magyar bábszínházak legkeresettebb meseíró-dramaturgja.
Beszélgetünk

Hiszek a furmintban
2017. 01. 14. | Szabó Edit
Beszélgetés Szarka Dénessel
Csendes, majdnem visszahúzódó ember, de nagyon gazdag belső életet él. Gondolkodik, tépelődik, töpreng, néha kicsit megsimogatja a hordóit a pincében, aztán palackba tölt egy olyan bort, amitől az embernek egész nap mosolyogni támad kedve…
Utazunk

Berlin habos oldala
2017. 01. 12. | Bőti László
A német főváros nemcsak nagyon hangulatos és megfizethető, de egyúttal rettentően „finom” célpont is…
Beszélgetünk

Megszületett az International Furmint Day!
2017. 01. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Kézdy Dániellel
A chardonnay, a cabernet franc és a malbec után hamarosan a furmintnak is lesz nemzetközi napja. Mindenki vésse fel jól a naptárjába, hogy el ne felejtse: február 1-jén a furmintot köszöntjük…
Eszünk

Mint a nagyi asztalánál
2017. 01. 10. | Szabó Hajnalka
Barátságos hely, kissé nosztalgikus hangulat, megfizethető árak, házias ízek – ezt nyújtja a Gettó Gulyás Budapest belvárosában…
Tesztelünk

Szepsy Pince: Úrágya Furmint 2015
2017. 01. 09. | Szabó Edit
Kifejezetten barátságosra hangolt, nagyon szerethető furmint intenzív gyümölcsösséggel, fűszernyi sóssággal.
Főzünk

Sajttal sült körte
2017. 01. 09. | Szabó Edit
A világ egyik legegyszerűbb előétele, bármelyik évszakban elkészíthető, és nagyon jól kínálható gyümölcsös borok kísérőjeként.
Iszunk

A borszakírók toplistája
2017. 01. 08. | Szabó Edit
Íme a magyar borszakírók által 2016-ban legjobbnak tartott 12 fehér- és 12 vörösbor, valamint a két abszolút első…
Beszélgetünk

Szigorú, de következetes
2017. 01. 07. | Szabó Edit
Takács László történelmet és filmet tanít egy Borsod megyei kisvárosban, Ongán, ahol felnőtt. Ő az iskola igazgatóhelyettese, a helyi kulturális egyesület elnöke, a Quintessence Pálinkaverseny igazgatója, ráadásul még a pálinkája is világbajnok…
Iszunk

Emlékképek
2017. 01. 06. | Burai László
Ahogy öregszem, egyre inkább azt látom, hogy rohan az idő. Szinte még csak tegnap indult a Borsmenta, ma meg már az első születésnap is szóba került. Épp itt az ideje, hogy végiggondoljuk, miket is kóstoltunk tavaly.
Utazunk

Kávézzunk Berlinben!
2017. 01. 05. | Bőti László
A német főváros mostanában trendi célpont. Csak felpattanunk egy megfizethető árú, fapados járatra, és máris róhatjuk a berlini utcákat egy pohár jó sör vagy egy csésze remek kávé után kutatva…