Találatok száma: 2500
Tesztelünk
Rubin Borászat: Peripheria Merlot BIO 2019 című cikk borítóképe

Rubin Borászat: Peripheria Merlot BIO 2019

2024. 05. 26. | Nádasi Eszter
A Rubin Borászat 2019-es évjáratú merlot bora második helyezést ért el a Borsmenta fajtatesztjén: hűvös, gyümölcsös és fűszeres...
Iszunk
Hab a tortán című cikk borítóképe

Hab a tortán

2024. 05. 26. | Szabó Edit
Pázmándi borkalandok 4. – Schubert Ádám és az ApróKertek
Dűlőséta, remek beszélgetés és kiváló borok. Néhány szóban összefoglalva ez történt a Borsmenta Kóstolóklub pázmándi túrájának negyedik állomásán, ahol Schubert Ádám és az ApróKertek borait kóstolva egyik ámulatból a másikba estünk…
Iszunk
Tűzoltó a pincében című cikk borítóképe

Tűzoltó a pincében

2024. 05. 24. | Szabó Edit
Pázmándi borkalandok 3. – Köllő Zsolt Pincészet
A Borsmenta Kóstolóklub pázmándi túrájának harmadik állomása a Bálint Borárium volt, ahol a kiváló ebéd előtt Köllő Zsolt helyi borász tartott nekünk kóstolót…
Tesztelünk
Heumann Pincészet: Merlot 2017 című cikk borítóképe

Heumann Pincészet: Merlot 2017

2024. 05. 23. | Szabó Edit
A Heumann Pincészet 2017-es merlot bora egy szép évjárat szülötte. Gazdag, mély, bársonyos, igazán szép érett bor. A tökéletes ízélmény elérése érdekében érdemes dekantálni!
Főzünk
Árpatésztás csirkeleves – terbiyeli tavuk çorbası című cikk borítóképe

Árpatésztás csirkeleves – terbiyeli tavuk çorbası

2024. 05. 23. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 26. rész
A terbiyeli tavuk çorbası, vagyis az árpatésztás csirkeleves egyszerűen elkészíthető. Nagyillés János ezt a receptet mutatja be a Borsmenta olvasóinak a Török örömök sorozat 26. részében…
Iszunk
Chardonnay-teszt a Borsmentán 2024 című cikk borítóképe

Chardonnay-teszt a Borsmentán 2024

2024. 05. 22. | Szabó Edit
A Borsmenta magazin chardonnay-tesztjén 11 borvidék 17 borászatának 21 borát kóstoltuk. A merítés széles volt, és a mezőny váratlanul izgalmas. Az élmezőnyben az Etyek–Budai, az Egri és a Balatonfüred–Csopaki borvidék borai végeztek…
Tesztelünk
Lelovits Tamás Pincéje: két-hold 2021 című cikk borítóképe

Lelovits Tamás Pincéje: két-hold 2021

2024. 05. 21. | Szabó Edit
Lelovits Tamás 2021-es két-hold merlot-ja két nemzetközi aranyéremmel is büszkélkedhet. A Bocor-dűlő terméséből készült, marhasülthöz ajánljuk…
Iszunk
A hegybíró bora című cikk borítóképe

A hegybíró bora

2024. 05. 20. | Szabó Edit
Pázmándi borkalandok 2. – Nagy Gábor Családi Szőlőbirtok
A Borsmenta Kóstolóklub pázmándi túrájának második állomása a Nagy Gábor Családi Szőlőbirtok pincéje volt, ahol személyesen a borász, Nagy Gábor várta a csapatot…
Tesztelünk
Rubin Borászat: Phenomëne Merlot BIO 2020 című cikk borítóképe

Rubin Borászat: Phenomëne Merlot BIO 2020

2024. 05. 19. | Szabó Edit
A Rubin Borászat 2020-as merlot-ja a Phenomëne borcsalád első tagja. Mély és sokrétű, érett és szerethető. Zsíros sajtok remek társa lehet, de az se baj, ha egy jó csülök mellé töltjük pohárba…
Beszélgetünk
A borban találtam meg, amit kerestem című cikk borítóképe

A borban találtam meg, amit kerestem

2024. 05. 18. | Szabó Edit
Beszélgetés Rókusfalvy Palkóval
Április végén etyeki székhelyén látta vendégül barátait és partnereit a Rókusfalvy Birtok. Az összejövetel apropójáról és a pincészet helyzetéről a borásszal, Rókusfalvy Palkóval beszélgettünk…
Utazunk
Fedezzük fel Bolognát! – 4. rész című cikk borítóképe

Fedezzük fel Bolognát! – 4. rész

2024. 05. 18. | Sparing Ildikó
Tornyok, árkádok és a San Luca-bazilika
Sorozatunk negyedik részében a Bologna látképét meghatározó tornyokról, a városra oly jellemző árkádokról és a San Luca-bazilikáról esik szó…
Tesztelünk
Szemes Pince: „Dél” Villányi Merlot Kopár-dűlő 2020 című cikk borítóképe

Szemes Pince: „Dél” Villányi Merlot Kopár-dűlő 2020

2024. 05. 17. | Szabó Edit
A villányi Szemes Pince 2020-as „Dél” merlot-jához a Kopár-dűlő adta a gyümölcsöt. Játékos, szerethető bor, csokis, áfonyás édességek remek társa lehet…
Főzünk
Csupacsoki sütemény – Çikolatalı pasta című cikk borítóképe

Csupacsoki sütemény – Çikolatalı pasta

2024. 05. 16. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 25. rész
Çikolatalı pasta, vagyis csupacsoki sütemény. Könnyen elkészül és mindenki imádja. Ezt a receptet kapjuk Nagyillés Jánostól a Török örömök sorozat 25. részében…
Iszunk
Reggeli a Boroslánnyal című cikk borítóképe

Reggeli a Boroslánnyal

2024. 05. 15. | Szabó Edit
Pázmándi borkalandok 1. -– A Boroslány Bortéka
A Borsmenta Kóstolóklub májusi túráján Pázmándot vettük célba. Első utunk a Boroslány Bortékába vezetett, ahol pezsgős reggelivel várt bennünket a hely megálmodója, Borostyán-Kovács Tamara…
Vendégoldal
Vagy esik, vagy fúj, vagy harangoznak című cikk borítóképe

Vagy esik, vagy fúj, vagy harangoznak

2024. 05. 14. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 17. rész
Az aranyat érő májusi eső, a toszkánai kezdetek, séta és borozás a dűlőben, aztán zivatar, az „Easy like” mint életérzés és Leó első szülinapja – egyebek között ezeket a témákat érinti dr. Kaibinger Tamás bornaplójának 17. részében…