Találatok száma: 2488
Iszunk
Egy presszót legyen kedves! című cikk borítóképe

Egy presszót legyen kedves!

2016. 07. 20. | Burai László
Érdekes lenne megszámolni, hogy egy kávézóban hányszor hangzik el a fenti mondat egy nap, valószínűleg meglepődnénk. Az elmúlt hetekben elsősorban a filterkávékról és azok finomságairól volt szó, de a kávézókban még mindig az eszpresszó a legnépszerűbb ital.
Beszélgetünk
Laposáék című cikk borítóképe

Laposáék

2016. 07. 19. | Szabó Edit
Beszélgetés két szólamban „Bence már gyerekként is rendkívül céltudatos volt, Zsófi lányunk pedig különleges teremtés, félelmetes képességei vannak” – meséli az apa. „Sokáig arról ábrándoztam, hogy mentősofőr leszek, mert akkor okkal léphetek rá jól a gázra” – emlékezik a fia. Dr. Laposa József és Laposa Bence a családról, az eddig megtett útról és a tervekről mesél.
Utazunk
Csupakő című cikk borítóképe

Csupakő

2016. 07. 16. | Szabó Edit
Gasztrofalu-Köveskál Jó megcsodálni a tengerszemeket a Fekete-hegyen, próbára tenni a bátorságunkat az Ingókövön, jó ellátogatni titkos és kevésbé titkos majorságokba, de szép időben a legjobb az árnyas teraszokon üldögélve felfedezni a Káli-medence borait és ételeit.
Iszunk
Nyáribb már nem is lehetne című cikk borítóképe

Nyáribb már nem is lehetne

2016. 07. 15. | Burai László
Tegye fel a kezét, aki nyáron az Alföldről választ bort magának! Nem látok nagy tolongást... Pedig ha valamikor, akkor nyáron van igazán ideje kunsági borokat inni, akár fröccsnek.
Iszunk
Néha megnevettetem a Jóistent című cikk borítóképe

Néha megnevettetem a Jóistent

2016. 07. 14. | Szabó Edit
„Néha megnevettetem a Jóistent azzal, hogy elmondom neki a terveimet. Aztán majd ő megmutatja, mi lesz valójában…” Molnár Júlia Dóra, a Csendes Dűlő Szőlőbirtok ifjú tulajdonosa a Balaton egyik legszebb teraszán ül, és viharsebességgel valósítja meg az álmait…
Iszunk
Ipszilon Tállyáról című cikk borítóképe

Ipszilon Tállyáról

2016. 07. 13. | Burai László
Bontogatják szárnyaikat a fiatal borászok Tokajban, ez nem kérdés, és pár hete már egy közös rendezvényen is megmutatta borait az Y-generáció Mádon. Akkor nem volt alkalmam részt venni, most pótoltam az elmaradás egy részét: Homoky Dorka borait kóstoltam...
Utazunk
Keszthely klassz hely című cikk borítóképe

Keszthely klassz hely

2016. 07. 12. | Szabó Edit
A környék változatos, de a város maga sem szűkölködik érdekes helyekben, izgalmas eseményekben, és akkor sem kell megijedni, ha megéhezünk-megszomjazunk.
Beszélgetünk
Kifinomultság és elegancia című cikk borítóképe

Kifinomultság és elegancia

2016. 07. 09. | Szabó Edit
Beszélgetés Christian Forget-val Szenzációs magyar siker született az idei Champagne és Pezsgő Világbajnokságon. A Kreinbacher Birtok Prestige Brut és Brut Classic 2011 Magnum pezsgőjét aranyéremmel jutalmazták a bírák. A Birtok csapatának munkáját tanácsadóként egy francia pezsgőmester is segíti, vele beszélgettünk.
Iszunk
Irány az éjszaka – Pécsett! című cikk borítóképe

Irány az éjszaka – Pécsett!

2016. 07. 08. | Burai László
A Budapesti Borbár Túra megmutatta, hogy rengeteg lehetőség van, ha az ember este borozni szeretne, mondjuk olyan helyen, ahol van választék, és értenek is a borokhoz. Budapesten tényleg sok a lehetőség, de mi a helyzet vidéken? Egy pécsi kirándulás kiváló alkalmat teremtett arra, hogy feltérképezzük az ottani helyzetet is.
Eszünk
Fűmagot vetni a betonon című cikk borítóképe

Fűmagot vetni a betonon

2016. 07. 07. | Raab Zsuzsanna
A Pancs őstermelői piac a IX. kerületi Élesztő udvarban talált otthonra. Ezentúl minden vasárnap kinyitnak majd, hogy vegyszermentes zöldségeket, friss húsárut, házi szörpöket és zamatos gyümölcsöket kínáljanak a főváros lakóinak.
Iszunk
Geisha: kamu vagy csoda? című cikk borítóképe

Geisha: kamu vagy csoda?

2016. 07. 06. | Burai László
Pontosan emlékszem az elsőre, fel tudom idézni az illatát, az ízét, az élményt, amit az első kortyban éreztem. Pillanatok alatt megvett kilóra, pedig elég szkeptikus voltam, ugyanolyan kamunak gondoltam, mint a Kopi Luwakot vagy a Blue Mountaint.
Beszélgetünk
Macikonyha című cikk borítóképe

Macikonyha

2016. 07. 05. | Upor László
Beszélgetés Váradi Viktorral és Oldal Gergellyel Egy kávézó, ahol a medvék mindenütt jelen vannak. Még az ételek nevében is...
Beszélgetünk
Mese a nagymama szőlőjéről című cikk borítóképe

Mese a nagymama szőlőjéről

2016. 07. 02. | Szabó Edit
Beszélgetés Váli Péterrel Valahogy úgy jártunk Váli Péter pincéjében, mint Kányádi Sándor versében az elveszett török követ. És ez bizony mással is megeshet, ha arra a birtokra téved. A bor jó, a pince hűs, a házigazda pedig remek ember – a szó legnemesebb értelmében...
Iszunk
A sauvignon blanc, ha magyar című cikk borítóképe

A sauvignon blanc, ha magyar

2016. 07. 01. | Burai László
Ha a Borsmenta szerkesztőségében összeülünk kóstolni, akkor legtöbbször egy-egy témát járunk körül. Persze nem olyan részletességre kell gondolni, ami mondjuk a teljes magyar kínálatot lefedné, de azért igen hasznosak ezek az alkalmak; érdekes például azonos szőlőfajtából készült borokat kóstolni, és a kisebb-nagyobb különbségeket felfedezni.
Iszunk
Ég és föld között című cikk borítóképe

Ég és föld között

2016. 06. 30. | Szabó Edit
Ipacs Szabó István 2008-ban tévedt először a Tenkes-hegy Siklós-Máriagyűd felőli oldalára, és azonnal bele is szeretett a tájba. Fenn az ég kékje, alant az ültetvények zöldje, s a kettő között áll a kicsi pince, ahol a borok készülnek. „Ég és föld között”...