Találatok száma: 2497
Iszunk

A különc
2016. 06. 01. | Burai László
Sületlenségnek hangzik, ha azt kérdezem, hogy van-e valami köze a kávénak a frizbihez? Annyi a kapcsolat, hogy a frizbi feltalálója, Alan Adler egy azóta népszerűvé vált berendezést is megalkotott, amivel filterkávét lehet készíteni: az egyik legszexibb eszközt, az aeropresst.
Iszunk

Itt mindenki szerelemből borászkodik!
2016. 05. 31. | Szabó Edit
A siller a nyár vörösbora, fröccsnek is jó, tisztán is jó – jellemzik kedvenc borukat a paksi gazdák. Őszinte lelkesedésüket mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a hétvégén immár a 9. Országos Sillerfesztivált rendezik a Duna-parti városban.
Beszélgetünk

Értelem és érzelem
2016. 05. 28. | Szabó Edit
Beszélgetés Zsirai Katával
A nagyatádi matematika-tanárnő olyan lelkesedéssel tanította tárgyát, hogy a kis Zsirai Kata tízévesen eldöntötte, ő is erre a pályára lép. Hogy hogyan került mégis egyik napról a másikra Mádra és egy három borvidéket átölelő szőlőbirtok élére? Elmeséli ő maga.
Iszunk

Huszonkettőt egy csapásra!
2016. 05. 27. | Burai László
Egy nap alatt ellátogatni mind a 22 magyar borvidékre elég extrém feladatnak tűnik, nemde? Pedig nem teljesen lehetetlen, mert a Budapesti Borbár Túrán minden résztvevő fővárosi helyszín vendégül lát egy-egy magyar borvidéket. Jól hangzik, ugye?
Iszunk

Importkávé
2016. 05. 26. | Burai László
Emlékszem még azokra az időkre, amikor egy külföldi utazás automatikusan új dolgokat is jelentett. Addig ismeretlen zenék, csokoládék, majd idővel cédék, könyvek. Azután ez elmaradt, hiszen már itthon is minden elérhető.
Iszunk

Nehéz választani
2016. 05. 25. | Burai László
Ahogy megjött az igazán szép idő, egyre nagyobb kedvünk van kimozdulni is, ha borozásról van szó. A teraszokon és a borbárokon túl is van élet, nézzük hát, hogy milyen lehetőségek várnak a következő hetekben!
Utazunk

Puglia pár percben 4.
2016. 05. 24. | Szabó Edit
Lenn délen édes
Monopoli a megunhatatlan hangulatú „mediterránság” mintapéldája, de Polignano a Mare óvárosába is nehéz nem beleszeretni. Ott jártunkkor fürödni még nem igen akaródzott senkinek, de bokáig-térdig már sokan begázoltak a hullámokba…
Utazunk

Élmény minden érzékszervnek
2016. 05. 21. | Raab Zsuzsanna
A Boscolo Budapest, fővárosunk egyik legvarázslatosabb épületében található szállodája nemrégiben ünnepelte fennállásának 10 éves évfordulóját. A jeles alkalomból a hotel különleges nyílt napot szervezett, így még a titokzatos elnöki lakosztályokba is bepillanthattunk...
Iszunk

Kislaki királyság
2016. 05. 20. | Szabó Edit
Balatonboglárt magunk mögött hagyva vidáman fordulunk a hegynek. Csak hadd csillogjon a tó magának, minket most más kaland vár. Légli Géza május 28-án ismét szélesre tárja kis birtoka kapuját…
Tesztelünk

Pannonhalmi Apátsági Pincészet: Pannonhalmi Salve 2015
2016. 05. 19. | Szabó Edit
Könnyed, jó ivású, egyesek szerint kifejezetten csajos nyári bor mindazoknak, akik nem bánják, ha a gyümölcslébe keveredik egy kis alkohol is.
Főzünk

Az eper, ami igazából szamóca
2016. 05. 19. | Szabó Edit
A kozmetikusok azt mondják, hogy méregtelenít, fiatalít és fogyaszt. Az orvosok szerint kiváló az emésztési panaszok kezelésére, enyhíti a vesebántalmakat, de ismert fájdalom- és lázcsillapító hatása is…
Beszélgetünk

A nő esete a whiskyvel
2016. 05. 18. | Raab Zsuzsanna
Beszélgetés Szatmári Katalin whiskyszakértővel
„Az, hogy ki milyen whiskyt választ, teljesen egyéniségfüggő, nem kapcsolódik feltétlenül nemekhez. Jó látni, hogy a kulturált italfogyasztás, a tudásvágy és a nyitottság egyre terjed Magyarországon.”
Utazunk

Puglia pár percben 3.
2016. 05. 17. | Szabó Edit
Észak Dél „ellen”
Baritól mehetünk északnak vagy délnek, a part mentén rengeteg vonzó kisváros vár felfedezésre. Mindenütt akad pár szép templom, minimum egy impozáns erődítmény, néhány kedves tér, és éhen-szomjan sem maradunk, az biztos.
Iszunk

Hársalgás
2016. 05. 14. |
Ha minden szuperhősnek van segédje, akkor úgy gondolom, hogy a furmintnak a hárslevelű a társa. Logikus, hogy a Furmint Februárnak is legyen kistesója, mégpedig hárstematikával, nemde?
Iszunk

Kávébajnokok
2016. 05. 13. | Burai László
Micsoda hét ez! A Bocuse d’Or európai döntőjével egy időben a magyar baristabajnokság talán két legkomolyabb presztízsű kategóriájában is bajnokokat avattak.