Találatok száma: 2497
Tesztelünk

IKON Borászat: Shiraz 2021
2024. 03. 03. | Szabó Edit
Az IKON Borászat Shiraz bora mély fűszerességgel csábít. Étcsokoládés édességek mellé ajánljuk…
Utazunk

Kuba – Havanna kívül-belül
2024. 03. 01. | Gubán Ica és Gubán Miklós
Kubai kalandok 2. rész
Havanna az ellentétek városa, és mindig közel van a legjobb szivarbolt. Kubai sorozatuk második részében a Gubán házaspár a fővárossal ismerkedik, és közelebbről is szemügyre vesz néhány autócsodát…
Főzünk

Ezogelin Çorbası – Ezogelin-leves
2024. 02. 29. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 14. rész
Egyszerű lencseleves hús nélkül, maradékok felhasználásával. Ebből is látszik, hogy a török konyha nagyon gazdaságos. Az étel mellé most is jár történet, amit Nagyillés János természetesen meg is oszt velünk…
Utazunk

Kuba – egy másik világ
2024. 02. 28. | Gubán Ica és Gubán Miklós
Kubai kalandok 1. rész
Emlékeznek még a Gubán házaspárra? Ők azok, akik biciklivel megtették a Budapest–Róma távot. Ezúttal Kubába utaztak, és élményeiket egy 5 részes sorozatban mesélik el a Borsmenta olvasóinak. Az első részben az első benyomásokról ejtünk szót…
Tesztelünk

Heimann Családi Birtok: Syrah Válogatás 2021
2024. 02. 27. | Szabó Edit
A Heimann Családi Birtok syrah bora két dűlő válogatott terméséből készül, limitált mennyiségben, kizárólag a legjobb évjáratokban. A 2021-es fiatal még, de már most mutatja egyediségét. Az idő igazi szépséggé érleli majd…
Utazunk

Szavojai hegyek lankáin, Isten tenyerén…
2024. 02. 25. | Juga Péter
Síelés a francia Alpokban
Hatalmas hegyormok ölelésében csúszni lefelé a napsütötte, végtelen fehérben, elveszni a sajt- és borválasztékban, gőzölgő kávét kavargatni és madeleine-t reggelizni a teraszon rövidujjúban, februárban. Ilyen volt a síelés a francia Alpokban…
Főzünk

Soksajtos rúd
2024. 02. 25. | Szabó Edit
A soksajtos rúd a világ legfinomabb sós aprósüteménye. Borkorcsolyának, vendégvárónak is kiváló, sokáig friss marad, és könnyű elkészíteni. Íme a megbízható recept…
Főzünk

Revani – szirupos sütemény
2024. 02. 22. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 13. rész
A revani nevű török klasszikus a szirupos édességek sorába tartozik. Igen, valóban édes, de hát az a dolga! Nagyillés János szerint egyszerű elkészíteni, íme a recept…
Tesztelünk

Sol Montis Borászat: Syrah 2021
2024. 02. 21. | Szabó Edit
A Sol Montis Borászat Syrah bora könnyed fűszerességével és áradó gyümölcsösségével ejt rabul. Kiváló levezetés egy nehéz nap után...
Vendégoldal

Kortalan vándorok egy idegen világban
2024. 02. 20. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 11. rész
Tavasz februárban, Gilot formabontó művészete és a bor kapcsolata, Palackpróba a Pingrumbában, identitáskeresés a borvidéken – egyebek között ezekről elmélkedik dr. Kaibinger Tamás bornaplójának 11. részében…
Vendégoldal

Március 2-án indul a Budafoki Pincejárat!
2024. 02. 19. | Borsmenta
A 8 éve töretlenül népszerű Budafoki Pincejárat 2023-ban közel 13 ezer látogatót vonzott Budapest Bornegyedébe. Folytatva a nagy sikerű eseménysorozatot, 2024-ben március első szombatjától ismét várják a bor és a kultúra szerelmeseit…
Utazunk

Kő, kő, kő!
2024. 02. 18. | Szabó Edit
Bortúra a Káli-medencében 5.
Kirándulás a kővágóörsi zsinagógához, séta a Kőtengerben, ebéd a Kőróka Pincénél – ezekkel a programokkal zárult a Borsmenta Kóstolóklub Káli-medencei bortúrája…
Iszunk

Király utcai sörbéke
2024. 02. 17. | Upor László
Nem borhely! Egy új pesti sörhely – nem csak korhelyeknek! A frissen nyílt Unityban jártunk…
Iszunk

Syrah-teszt a Borsmentán – 2024
2024. 02. 16. | Szabó Edit
A Borsmenta 2024-es syrah-tesztjén 12 nagyszerű borhoz volt szerencsénk. A dobogóra ezúttal egy soproni, egy szekszárdi és egy egri bor került. Íme a részletek…
Főzünk

Afyon ekmeği – afyoni kenyér
2024. 02. 15. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 12. rész
Ezennel kijelentjük, hogy az ópiummal való mindenféle kapcsolat csak a véletlen műve. Az afyoni kenyér a világ legjobb krumplis kenyere, és Nagyillés János el is mondja, hogy kell elkészíteni…