Találatok száma: 2497
Tesztelünk

Bussay Pince: Méthode Ancestrale 2022
2024. 01. 28. | Szabó Edit
A Bussay Pince pét-natjának neve az ősi eljárásra utal. Traminiből készült, bájos, üde, elegáns bor, tele vitalitással…
Utazunk

Borvacsora Trombitás Tamással
2024. 01. 27. | Szabó Edit
Bortúra a Káli-medencében 1.
Trombitás Tamás Munkácsy-díjas képzőművész az egyik legjobb hazai vendéglős. Köveskáli étterme, a MI A KŐ színvonalas ételeket és jó borokat kínál. Ide vezetett a Borsmenta Kóstolóklub Káli-medencei bortúrájának első útja, ahol személyesen a tulajdonos várt bennünket kóstolóra…
Iszunk

Pét-natok tesztje a Borsmentán
2024. 01. 26. | Szabó Edit
Divatos a pét-nat, ezért is szenteltünk egy Borsmenta-tesztet a hazai gyalogpezsgőknek. A dobogóra egy zalai, egy kőszegi és egy villányi tétel került. Íme a részletek…
Főzünk

Karnıyarık – töltött padlizsán
2024. 01. 25. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 9. rész
A török konyha ritkábban használ húst, mint a magyar, de Nagyillés János most egy húsos ételt hozott nekünk. A karnıyarık elkészítésekor a padlizsánokat darált borjúhússal töltjük meg. Íme a recept…
Tesztelünk

Németh János Pincészet: Kadarka 2022
2024. 01. 24. | Szabó Edit
Németh János kadarkája feszes és elegáns, ugyanakkor kedves és gyümölcsös. Minden benne van, amiért a kadarkát szeretjük…
Vendégoldal

A tél ereje
2024. 01. 23. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 9. rész
Kint röpködő mínuszok, a pincében nyugalom. Vajon a gondolatot is lehet palackozni? Az Unger Bormanufaktúra alapítója, dr. Kaibinger Tamás csodálatos kékfrankosokról is mesél bornaplója 9. részében…
Tesztelünk

Koch Borászat: Prémium Kadarka 2022
2024. 01. 22. | Szabó Edit
A Koch Borászat Prémium Kadarka bora a kadarkák klasszikus ízvilágával hódít. Friss, piros bogyós gyümölcsösség, kedves fűszeresség, minden a helyén, és van, amikor nem is kell ennél több…
Utazunk

Délkelet-Franciaország múzeumai 2.
2024. 01. 21. | Vargha Márk
Vargha Márk kétrészes beszámolójának előző részében Avignon és Aix-en-Provence három múzeumáról mesélt. Most pedig következzék Nîmes és a Riviéra két gyöngyszeme, Antibes és Cagnes-sur-Mer…
Főzünk

A török szárma – töltött szőlőlevél
2024. 01. 19. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 8. rész
Családi vacsora egy bögre rizsből? Miért ne! A szárma, vagyis a töltött szőlőlevél egyszerű, ízletes és kiadós, mindenkinek jut belőle. Íme Nagyillés János legújabb török receptje…
Tesztelünk

Bóka Birtok: Kadarka 2021
2024. 01. 18. | Szabó Edit
A Bóka Birtok natúr kadarkája teljesen más, mint amit megszoktunk. Szűretlen, derítetlen, tele van szokatlan ízekkel, de éppen ezért izgalmas. Megosztó tétel, a natúrborok kedvelőinek ajánljuk…
Vendégoldal

Borélmény a 21. században
2024. 01. 17. | Borsmenta
Robotok a szőlőben, mesterséges intelligencia a bormarketingben, az alkoholmentesített borok szerepe a világpiacon és 21. századi borélmény. A március 1-jére tervezett 12. Borkonferencia a jövőt kutatja…
Főzünk

Hagyományos sült oldalas
2024. 01. 16. | Szabó Edit
Készítik mézesen, konyakosan, csilisen és még százféle módon, de a legtöbben mégis a klasszikus recepthez ragaszkodnak. Mert az oldalas zsírban hosszan sütve, sok fokhagymával a legfinomabb…
Tesztelünk

Vesztergombi Pince: Kadarka 2021
2024. 01. 15. | Szabó Edit
A Vesztergombi Pince kadarkájának a töppedt szőlőszemek adnak egyediséget. Százéves tőkék gyümölcséből készült, valódi értékeit hosszabb palackos érlelés után fedi fel igazán…
Iszunk

Patanyomok a palackon
2024. 01. 15. | Vargha Márk
Kíváncsian figyeljük fiatal borászatok munkáját, és örömmel számolunk be eredményeikről. A Borsmenta csapata nemrég a Gonda Borászat borait vette górcső alá…
Tesztelünk

Almagyar-Érseki Szőlőbirtok – Csutorásbor: Grand Superior Érseki Titokbor 2021
2024. 01. 14. | Szabó Edit
Csutorás Ferenc Grand Superior Érseki Titokbora távolról sem tipikus kadarka. Mély szín, nagy test, nagy lélek, csak hogy lássuk: a kadarka ilyet is tud…