Találatok száma: 2497
Tesztelünk

Koch Borászat: Selection Kadarka Dűlőválogatás 2022
2023. 12. 22. | Nádasi Eszter
A Koch Borászat szekszárdi selection kadarkája színében, illatában és ízében egyaránt szépen hozza a fajtajegyeket…
Tesztelünk

Bolyki Pincészet: Meta Tema 2019
2023. 12. 21. | Szabó Edit
A Bolyki Pince 2019-es Meta Tema hárslevelűje édes bor a javából! Krémes, mézes, arányos, ahogy kell. Túrós édességekhez, ázsiai fűszerezésű ételekhez ajánljuk…
Főzünk

Az imám kedvence
2023. 12. 20. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 4. rész
Bizony, ez az a török, padlizsános étel, amitől az imám elájult. De hogy miért? Nagyillés János legfrissebb receptjéhez történet és etimológiai fejtegetés is jár, hogy ne csak a testünk lakjon jól…
Tesztelünk

Vida Családi Borbirtok: Petit Bonsai Kadarka 2022
2023. 12. 18. | Szabó Edit
A Vida Borbirtok 2022-es Petit Bonsai Kadarkája a könnyű, gyümölcsös vörösborok egyik nagyszerű példája. Fiatal még, viszi a lendület. Paradicsomos, gombás ételek mellé ajánljuk…
Iszunk

IV. Badacsonyi Újbor Kóstoló
2023. 12. 15. | Nádasi Eszter
A Badacsonyi borvidék borászai november 18-án gyűltek össze bemutatni 2023 első tételeit, de a korábbi évjáratok palackban érlelt boraiból is hoztak kóstolót…
Iszunk

Több mint évjáratpremier
2023. 12. 15. | Nádasi Eszter
A Badacsonyi borvidék legfrissebb borainak idei kóstolását mesterkurzusok is színesítették. A borvidék történetéről dr. Laposa József, a hazai újborfogyasztási szokásokról Langó Tamás mesélt a vendégeknek...
Főzünk

Pirított csirkemáj
2023. 12. 14. | Szabó Edit
Gyors, olcsó és nagyon finom. Aki szereti a hagyományos ételeket, ennek a resztelt csirkemájnak örülni fog. Ráadásul tényleg fél óra alatt elkészül. Főtt krumplival és savanyúsággal tálalva tökéletes vacsora…
Iszunk

Karácsonyi kadarkateszt 2023
2023. 12. 13. | Szabó Edit
Hagyományos karácsony előtti kadarkatesztünkön 6 borvidék 17 borát kóstoltuk, és örömmel jelentjük, hogy volt minek örülni. A dobogóra Szekszárd és Eger került fel, de a többi borvidékről is érkeztek figyelemre méltó tételek…
Vendégoldal

Az élet sava-borsa
2023. 12. 12. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 6. rész
Dr. Kaibinger Tamás bornaplójának 6. részében szó esik a „természet kezéről”, a mindent kisimító tengeri szélről, egy jó kóstolóról a Huncutkában, és arról, hogy milyen meglepetéseket tartogat egy malagai vagy egy marbellai borbár…
Tesztelünk

René’s Wine Heaven: Hárslevelű BIO 2022
2023. 12. 11. | Szabó Edit
A gyöngyöstarjáni René’s Wine Heaven édes biohárslevelűje igazi meglepetés. Természetes, ízgazdag bor remek arányokkal, és egyáltalán nem tűnik édesnek…
Utazunk

Nyári íz-lelő
2023. 12. 08. | Vargha Márk
Három nyári hónap, három ajánlott hely, ahová jó visszatérni. Vargha Márk a balatonfüredi Vasüzletet, a háromszéki Stone Pubot és az olaszországi Conte Vistario borászatot ajánlja az olvasók figyelmébe…
Főzünk

Sütlaç – rizspuding
2023. 12. 07. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 3. rész
Na, ki szereti a tejberizst? Aki a kérdésre igennel válaszolt, annak feltétlenül ki kell próbálnia a török változatot. Íme Nagyillés János receptje…
Tesztelünk

Tóth és Tóth Debrői Borok: Debrői Hárslevelű töppedt szőlőből 2021
2023. 12. 06. | Szabó Edit
A Tóth és Tóth Debrői Borok töppedt szőlős édes hárslevelűjét a trópusi gyümölcsös aromatika teszi különlegessé. Csípős indiai ételek mellé ajánljuk…
Főzünk

Sütőtökös gnocchi
2023. 12. 04. | Klich Zsuzsa
Az olaszok krumplinudlija, a gnocchi mifelénk is egyre divatosabb. Elkészítése nem ördöngösség, de azért rá kell szánni az időt. Ebben a receptben a krumplit sütőtökkel helyettesítettük, így nem csak az íze, a színe is ellenállhatatlan…
Tesztelünk

Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok: Tokaji Late Harvest 2021
2023. 12. 03. | Szabó Edit
A Tokaj Hétszőlő 2021-es késői szüretelésű hárslevelűje hűen mutatja meg a fajta szépségeit. Ázsiai ételek vagy egy jó túrógombóc mellé ajánljuk…