Találatok száma: 2498
Tesztelünk
St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet: Hangács Egri Bikavér Grand Superior 2018 című cikk borítóképe

St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet: Hangács Egri Bikavér Grand Superior 2018

2022. 12. 22. | Szabó Edit
A St. Andrea borászat 2018-as Hangács bikavér bora mély víz, csak úszóknak! Koncentrált, gazdag, és még négyévesen is pimaszul fiatal…
Vendégoldal
A küvék világa című cikk borítóképe

A küvék világa

2022. 12. 20. | Schubert Ádám
Aprónapló 10. rész
A tél a pincemunkák időszaka, ilyenkor készülnek el az egyes borászok filozófiáját híven tükröző házasítások. Na de mi az a küvé? Összeöntjük a maradék borokat, és már kész is? Vagy mégse? Az aprónapló 10. részében Schubert Ádám pázmándi borász erről mesél…
Tesztelünk
Bolyki Pincészet: Egri Bikavér 2018 című cikk borítóképe

Bolyki Pincészet: Egri Bikavér 2018

2022. 12. 18. | Szabó Edit
A Bolyki Pincészet 2018-as classicus bikavér borának csak a címkéje játékos. Maga a bor hat szőlőfajta házasítása, spontán erjesztve, szűretlenül palackozva. Pizzához remek választás…
Beszélgetünk
Nem vagyok feladós típus című cikk borítóképe

Nem vagyok feladós típus

2022. 12. 17. | Szabó Edit
Beszélgetés Lőrincz Norberttel
Új főborásza van a villányi Csányi Pincészetnek. Lőrincz Norbert nem ismeretlen a Pannon borrégióban, hiszen korábban Szekszárdon és Villányban is dolgozott már borászként. Pályájáról, terveiről kérdeztük…
Utazunk
Bolyongás Indiában 3. című cikk borítóképe

Bolyongás Indiában 3.

2022. 12. 16. | Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára
Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára indiai útinaplója – 3. rész
Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára indiai útinaplójának 3. részében visszatérünk Delhibe. Múzeumba, könyvtárba megyünk, és élvezzük a város különleges, egyszerre vonzó és taszító atmoszféráját…
Eszünk
Csak egy jó tésztára vágytam című cikk borítóképe

Csak egy jó tésztára vágytam

2022. 12. 15. | Piti Vivien
Az Alessio nevű olasz étterem a budapesti Pasaréti úton nem csupán házi tésztáiról híres, de tény, hogy ezen a téren az egyik legjobb a városban! Piti Vivien járt náluk…
Tesztelünk
Sebestyén Pince: Iván Bikavér 2018 című cikk borítóképe

Sebestyén Pince: Iván Bikavér 2018

2022. 12. 14. | Szabó Edit
A Sebestyén Pince Iván Bikavér borához a borvidék egyik emblematikus dűlőjében, az Iván-völgyben szüretelték a szőlőt. A bor finom és elegáns, minden cseppjében érezhető, hogy gondos kezek készítették…
Vendégoldal
Tokaj, a csoda című cikk borítóképe

Tokaj, a csoda

2022. 12. 13. | Stephen Quinn
A Tokaji borvidék Stephen Quinn szemével
Stephen Quinn szerint Tokaj ékkövei egyértelműen az édes borok, a legjobb hárslevelűt a Kikelet Pincénél itta, és a furmint pezsgőknek jót tenne a jelenleginél hosszabb érlelési idő. A Tokaji borvidék egy angol újságíró szemével...
Tesztelünk
Vesztergombi Pince: St. László Bikavér Prémium 2017 című cikk borítóképe

Vesztergombi Pince: St. László Bikavér Prémium 2017

2022. 12. 11. | Szabó Edit
A szekszárdi Vesztergombi Pince a szigorú, de igazságos Szent Lászlóról, Szekszárd védőszentjéről nevezte el prémium bikavér borát. Pedig a 24 hónapos fahordós érlelést kapott házasítás minden, csak nem szigorú…
Főzünk
Csirkepörkölt okrával című cikk borítóképe

Csirkepörkölt okrával

2022. 12. 10. | Szabó Edit
Az okrás csirkepörkölt igazi fúziós fogás: a hazai ízeket kimondottan izgalmassá varázsolja az egzotikus zöldség. Köretként kuszkuszt vagy bulgurt ajánlunk hozzá, de nokedlivel is finom…
Utazunk
Bolyongás Indiában 2. című cikk borítóképe

Bolyongás Indiában 2.

2022. 12. 09. | Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára
Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára indiai útinaplója – 2. rész
Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára nekivágott Indiának. A két huszonéves magyar lány élményeit folytatásokban közöljük. A második részben elhagyjuk Delhit, és felmegyünk a hegyekbe…
Tesztelünk
Soltész Borbirtok: Egri Bikavér Grand Superior Pajados 2017 című cikk borítóképe

Soltész Borbirtok: Egri Bikavér Grand Superior Pajados 2017

2022. 12. 08. | Szabó Edit
A Soltész Borbirtok dűlőszelektált grand superior bikavér borához a Pajados-dűlő adta a szőlőt. Magyaros ételek mellé ajánljuk…
Eszünk
30 éves a Kistücsök! című cikk borítóképe

30 éves a Kistücsök!

2022. 12. 07. | Szabó Edit
Kulináris programsorozattal ünnepelte 30. születésnapját a balatonszemesi Kistücsök étterem. A nemrég Bib Gourmand minősítést kapott vendéglátóhely és tulajdonosa, Csapody Balázs az eltelt évek alatt fogalommá vált a magyar gasztronómiában…
Vendégoldal
Kóstolók és kóstolók című cikk borítóképe

Kóstolók és kóstolók

2022. 12. 06. | Schubert Ádám
Aprónapló 9. rész
Az Aprónapló 9. részében hagyományos és különleges borkóstolókról, egyedi és megismételhetetlen élményekről, a közösségteremtés fontosságáról és az alkotás öröméről mesél Schubert Ádám pázmándi borász…
Tesztelünk
Bolyki Pincészet: Bolyki és Bolyki Egri Bikavér Superior 2015 című cikk borítóképe

Bolyki Pincészet: Bolyki és Bolyki Egri Bikavér Superior 2015

2022. 12. 04. | Szabó Edit
A Bolyki Pincészet 2015-ös Bolyki és Bolyki Bikavér Superior bora szépen dacol az idővel. Kóstoláskor nem futotta a legjobb formáját, de van még benne kakaó…