Találatok száma: 2499
Tesztelünk

Schieber Pincészet: Trilógia Kadarka 2020
2022. 01. 14. | Szabó Edit
A szekszárdi Schieber Pincészet kadarkája a csendes délutáni borozások kötelező kelléke, de jól működik halászlé és paprikás ételek mellett is…
Főzünk

Lazacos piskótarolád
2022. 01. 14. | Fülöp Timi
Látványos, különleges és nagyon finom. Fülöp Timi lazacos piskótaroládja bármilyen ünnepi asztal fényét emeli, főleg ha nyitunk mellé egy rozé pezsgőt is…
Iszunk

Bor, pezsgő, pálinka – megférnek együtt az asztalon?
2022. 01. 13. | Szöllősi Edit
Lassan igyál, és ne keverd! – hangzik a régi intelem. Pedig a pálinkának, a bornak és a pezsgőnek egyaránt helye van a vacsoraasztalon, csak ésszel kell kínálni…
Tesztelünk

Balla Géza: Kadarka Classic 2018
2022. 01. 12. | Szabó Edit
Balla Géza híres klasszikusa ez a Ménesi borvidéken született kadarka. Jellegzetes papírcsomagolásáról mindenki felismeri, átható fűszeressége miatt sokak kedvence…
Utazunk

Puskás Panni Szicíliában járt, és evett…
2022. 01. 12. | Puskás Panni
Puskás Panni, író, a Revizor kritikai portál újságírója 2021 nyarán egy hónapot Szicíliában töltött. Gasztronómiai élményeiről háromrészes sorozatban mesél a Borsmenta olvasóinak. Ez az 1. rész…
Iszunk

Térdig múltban és jövőben
2022. 01. 11. | Szabó Edit
Pincetúra a Csányi Pincészetnél
Öreg pince, ultramodern borászat, magnum pezsgő, nagy vörösborok… A Villányi borvidék dinamikusan fejlődő borászati vállalkozása, a Csányi Pincészet hamarosan kitárja kapuit a látogatók előtt…
Tesztelünk

Bősz Adrián: Cenege dűlő Kadarka 2013
2022. 01. 09. | Szabó Edit
Méltóságban megöregedett kadarka Bősz Adrián szekszárdi pincéjéből. Csupa derű, csupa egyszerű kedvesség. Már búcsúzik, de azt is elegánsan teszi…
Iszunk

Kamocsay és Günzer bora kapta a nagydíjat
2022. 01. 06. | Szabó Edit
A Magyar Borszakírók Köre hatodik alkalommal díjazta a hazai borokat. A Kikelet Pince, a Pálffy Szőlőbirtok, a Sol Montis Borászat és a Vesztergombi Pince bora is ott van a legjobbak között…
Tesztelünk

Koch Borászat: Hajós-Bajai Prémium Kadarka 2020
2022. 01. 05. | Szabó Edit
A Koch Borászat Prémium Kadarkája olyan, amilyen abban a bizonyos „nagykönyvben”. Egyszerű, ropogós, fűszeres, gyümölcsös. Ihatjuk télen-nyáron, mindig szezonja van, és fröccsnek is kiváló…
Vendégoldal

Magyar pezsgők sikere Franciaországban!
2022. 01. 04. | Borsmenta
Négy magyar pezsgő hozott haza aranyérmet a világ egyik legrangosabb pezsgőversenyéről, a Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő pedig a legkiválóbbak TOP 10-es szelekciójába is bekerült…
Tesztelünk

Pálffy Szőlőbirtok és Pince: Pinot Noir Brut rozé pezsgő 2018
2022. 01. 03. | Szabó Edit
A Pálffy Pince pinot noir rozé pezsgője kedves, lendületes és tökéletes frissítő. Lazachoz, tenger gyümölcseihez ideális; ahol ünnep van, ott érdemes számolni vele…
Eszünk

A piszkosul jó tizenkettő
2022. 01. 01. | Vargha Márk
Borvacsora Maurer Oszkárnál
Maurer Oszkár gyakori vendége a hazai boros rendezvényeknek, ám ha jót akarunk magunknak, költsünk el egy borvacsorát hajdújárási birtokán! Fejedelmi vendéglátásban lesz részünk…
Tesztelünk

Garamvári Szőlőbirtok: Optimum Brut 2018
2021. 12. 31. | Szabó Edit
A Garamvári Szőlőbirtok Optimum Brut pezsgője igazi jolly joker. Nincs pillanat, hogy ne esne jól, és nincs ünnepi asztal, ahol ne váltaná be a hozzá fűzött reményeket…
Tesztelünk

Csányi Pincészet: Teleki Tradíció 1881 Villányi Pinot Noir Rosé Pezsgő Brut Magnum 2018
2021. 12. 30. | Szabó Edit
Hogy igaz-e a mondás, amely szerint egy magnum pezsgő éppen elég két embernek, ha az egyik nem iszik, nem tudhatjuk, a Csányi Pincészet pinot noir magnumja azonban tényleg nagyon jól csúszik – meg is nyerte a Borsmenta 2021-es pezsgőtesztjét…
Főzünk

Juhtúrós és márványsajtos krém
2021. 12. 29. | Klich Zsuzsa
Kenjük vagy mártogassuk, mindegy! Íme két gyors vendégváró, amit pirítóssal és ropogós zöldségekkel is kínálhatunk…