Találatok száma: 2500
Iszunk

Madárlátta borok a Villa Sandahltól
2021. 11. 18. | Vargha Márk
A Villa Sandahl 2019-es évjáratbemutatója
A svéd testvérpár tulajdonában álló Villa Sandahl Borászat a 2019-es évjárat borainak kóstolójára hívta a közönséget, ám ennél jóval többet kaptunk…
Tesztelünk

Eszterbauer Borászat: Tanyamacska Kékfrankos 2019
2021. 11. 17. | Szabó Edit
Eszterbauerék Tanyamacskája könnyed, elegáns kékfrankos. A hűvös őszi esték hétköznapi bora, nyugodtan adhatjuk kolbász és szalonna mellé, mint a régi szép időkben…
Főzünk

Kacsaleves és kacsás kása
2021. 11. 16. | Szabó Edit
Márton-napkor ezt a menüt mindenki libával tálalja, pedig kacsahúsból is nagyon finom. A kacsás kásához a levesben főtt húst használjuk fel, így a húsleves is gazdagabb lesz, és a második fogás is sokkal gyorsabban elkészül…
Tesztelünk

Késa Birtok: Shiraz 2020
2021. 11. 15. | Szabó Edit
Pizzához keres bort? Már meg is találta! A Késa Birtok Shiraza a maga áfonyás, zöldfűszeres világával tökéletes kiegészítője a paradicsomos olasz ételeknek…
Utazunk

Szolid hedonizmus a hidak városában
2021. 11. 14. | Juga Péter
Hosszú hétvége Ljubljanában
Ljubljana az ősz derekán is varázslatos hely, ezer arcából képtelenség mindet látni és megismerni néhány nap alatt, de mi azért törekedtünk rá…
Tesztelünk

Kovács Nimród Borászat: Merlot 2019
2021. 11. 13. | Szabó Edit
Elegáns gyümölcsösség, mértéktartó hordóhasználat, bársonyos korty. A Kovács Nimród Borászat először jelentkezett csavarzáras merlot-val a piacon, de nagyon reméljük, hogy ez a bor a szortiment része marad…
Iszunk

Éljen a könnyű vörös!
2021. 11. 12. | Szabó Edit
A Borsmenta legutóbbi tesztjén a könnyű vörösborokat vettük górcső alá. Nyolc borvidék 18 pincészetének 20 csavarzáras tételét töltöttük a poharakba, villányi, egri és balatonboglári pincészetek borai végeztek az élen. Íme a részletek…
Tesztelünk

Bakonyi Pincészet: PétNat Királyleányka 2020
2021. 11. 08. | Szabó Edit
Bakonyi Péter most sem hibázott. Királyleánykából készült pét-natja maga a megtestesült elegancia, és még finom is! Csak 300 palack készült belőle, aki szeretné megkóstolni, gyorsan szerezze be!
Eszünk

Üres a tér
2021. 11. 06. | Szabó Edit és Upor László
Divéki Balázs emlékére
„Mi van a torta tetején?” – kérdezi a vendég. „Illúzió” – válaszolja mosolyogva a cukrász. – Beleharapsz, és már el is tűnt. Csak egy pillanatnyi jó érzés, egy szín, egy illat, egy hangulat.” Az álmodó cukrász, Divéki Balázs elment. Örökre.
Főzünk

Lazacpisztráng serpenyőben, pirított zöldségekkel
2021. 11. 05. | Szabó Edit
Nyerő páros
Tápláló, tele van vitaminnal, gyorsan elkészíthető és nagyon-nagyon finom. Aki szereti a halat, süsse meg ezt a lazacpisztrángot olyan zöldségekkel, amilyeneket éppen a szezon diktál, és kínáljon mellé egy pohár üde rozét…
Tesztelünk

Bolyki Pincészet: Indián Nyár 2017
2021. 11. 04. | Szabó Edit
A Bolyki Pincészet Indián Nyár bora az egyik legismertebb könnyű vörös. Minden évjáratban kedves, szerethető, most sem csalódtunk benne…
Iszunk

Amikor Bornemissza nevet változtatna
2021. 11. 02. | Juga Péter
Nagy Egri Borműhely Kóstoló
Hagyományteremtő szándékkal szervezték meg az idén a Nagy Egri Borműhely Kóstolót. A színvonalas rendezvénynek a St. Andrea Pincészet és Szőlőbirtok egerszalóki épülete adott otthont…
Beszélgetünk

Ne féljenek az aszútól, nyissák ki bátran!
2021. 10. 30. | Szabó Edit
Beszélgetés Toronyi Zsuzsával
Minden tekintetben egyedülálló rendezvényen mutatkoztak be a tokaji borkülönlegességek a londoni Trivet étteremben. A programról a szervezőt, a Wines of Hungary UK ügyvezetőjét, Toronyi Zsuzsát kérdeztük…
Vendégoldal

Magyar aranyérem a 2021-es Champagne és Pezsgő Világbajnokságon!
2021. 10. 29. | Borsmenta
Minden eddiginél több arany- és ezüstérmet osztottak ki a bírák a világ legnagyobb pezsgőversenyén. A magyar pezsgők egy aranyat és öt ezüstöt érdemeltek…
Tesztelünk

Kristinus Borbirtok: Zenit Pet-Nat (Bio) 2020
2021. 10. 27. | Szabó Edit
A Kristinus Borbirtok Zenit Pet-Nat bora a legtökéletesebb aperitifital: az ember azonnal éhes lesz tőle. Hogy egyébként még kedves és finom is, az már csak hab a tortán…