Találatok száma: 2497
Főzünk
Bolognai ragu tagliatelle tésztával című cikk borítóképe

Bolognai ragu tagliatelle tésztával

2024. 12. 16. | Szabó Edit
A bolognai ragu olyan, mint a paprikás krumpli: mindenki máshogyan készíti, és mindenki a sajátjára esküszik. Azért a legfontosabb alapanyagok megegyeznek, és azzal kapcsolatban is egységes az álláspont, hogy nem spagettivel, hanem tagliatellével tálaljuk…
Vendégoldal
Liptai Zsolt az „Év Bortermelője” című cikk borítóképe

Liptai Zsolt az „Év Bortermelője”

2024. 12. 13. | Borsmenta
December 10-én a Gundel étterem patinás falai között derült ki, hogy ki lett az idén az Év Bortermelője Magyarországon. A Magyar Bor Akadémia elismerését Liptai Zsolt, a Pannonhalmi Főapátság pincészetének főborásza vehette át…
Főzünk
Török töltött paprika – biber dolması című cikk borítóképe

Török töltött paprika – biber dolması

2024. 12. 12. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 48. rész
Szeretnétek valami igazán finom, gluténmentes, vegán fogást az asztalra varázsolni? Akkor készítsétek el a török töltött paprikát Nagyillés János tanácsai szerint!
Tesztelünk
Brigád: Vén Kecske Ezerjó 2022 című cikk borítóképe

Brigád: Vén Kecske Ezerjó 2022

2024. 12. 11. | Szabó Edit
Van ez a két srác Móron, Dankó Ákos és Tavarnay Tamás. Ők a Brigád. Minden boruk egyedi. A Vén Kecske Ezerjó például azért, mert a móri Vén-hegy és a Kecske-hegy idős tőkéiről szüretelték hozzá a szőlőt. A végeredményt érdemes megkóstolni…
Vendégoldal
Íme a Grand Tokaj első amforában érlelt eszenciája című cikk borítóképe

Íme a Grand Tokaj első amforában érlelt eszenciája

2024. 12. 10. | Borsmenta
Kivételes pillanatnak lehettek tanúi a jelenlévők júliusban, a Grand Tokaj Borászathoz tartozó Szegi pincében. Tíz év után akkor bontották meg ugyanis azt az amforát, amelybe a borvidék egyik legértékesebb mustja került…
Főzünk
Egészben sült csirke 40 gerezd fokhagymával című cikk borítóképe

Egészben sült csirke 40 gerezd fokhagymával

2024. 12. 09. | Szabó Edit
Szaftos, ízletes és látványos étel, ráadásul elkészíteni sem bonyolult. Ez az egészben sült csirke a családi, baráti vacsorák egyik nélkülözhetetlen fogása lehet, főleg ha gondosan megválasztott fehérbort is töltünk mellé…
Beszélgetünk
Családias hangulatú borászat a miénk című cikk borítóképe

Családias hangulatú borászat a miénk

2024. 12. 07. | Szabó Edit
Beszélgetés Barta Károllyal
Anglia, Franciaország és Norvégia csúcséttermeinek borlapján manapság a mádi Barta Pince boraival is találkozhatunk. A népszerűség okairól és a most indult előjegyzési koncepcióról a tulajdonost, Barta Károlyt kérdeztük...
Főzünk
Citromos zselé – limonlu pelte című cikk borítóképe

Citromos zselé – limonlu pelte

2024. 12. 05. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 47. rész
A gyümölcsléből készült zselék nagyon népszerűek Törökországban. Nagyillés János most a citromos változatot mutatja meg nekünk a Török örömök 47. részében…
Vendégoldal
Megmentőkből sosem elég című cikk borítóképe

Megmentőkből sosem elég

2024. 12. 03. | Zsirai Kata
Katanapló 3. rész
Zsirai Kata naplójának harmadik részéből megtudhatjuk, hogy egynémely borászok élnek-halnak a madártejért, hogy elindult a Mosolybor projekt, és lehet licitálni, meg hogy az se baj, ha a mákos guba egy kicsit nyominger, csak Mutterka kéznél legyen…
Tesztelünk
Winelife Borászat: ZÖ Zöldveltelini 2022 című cikk borítóképe

Winelife Borászat: ZÖ Zöldveltelini 2022

2024. 12. 02. | Szabó Edit
A soproni Winelife 2022-es ZÖ fantázia nevű bora könnyen érthető, vidám tétel, sok gyümölccsel és kesernyésséggel. Jól behűtve, üdvözlőitalként ideális...
Tesztelünk
GoBri: SKR Zöldveltelini 2019 című cikk borítóképe

GoBri: SKR Zöldveltelini 2019

2024. 11. 29. | Szabó Edit
A gyöngyöstarjáni GoBri, vagyis Ludányi Gábor különös érzékenységgel közelít a zöld veltelinihez. A Borsmenta-tesztgyőztes 2019-es SKR érett, mély és komoly bor, szépen mutatja, hogy mire képes a fajta a Mátrai borvidéken...
Iszunk
Bor almából: ciderkóstolón jártunk című cikk borítóképe

Bor almából: ciderkóstolón jártunk

2024. 11. 29. | Nádasi Eszter
A cidert sokan a nyárhoz kötik, pedig többévszakos ital: nemrégiben angol és ír, szűrt és szűretlen, régi recept alapján készülő és évjáratos tételekkel is ismerkedtünk Budapesten, a Drink Station kóstolóján…
Főzünk
Kalburabastı, az igazi oszmán sütemény című cikk borítóképe

Kalburabastı, az igazi oszmán sütemény

2024. 11. 28. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 46. rész
A kalburabastı nevű sütemény Görögországban és a Balkánon is ismert, de az eredeti változatát már az első nyomtatott török szakácskönyvben megtaláljuk. Ezt a receptet mutatja meg Nagyillés János a Török örömök sorozat 46. részében…
Tesztelünk
Stubenvoll Pince: Zöldveltelini 2023 című cikk borítóképe

Stubenvoll Pince: Zöldveltelini 2023

2024. 11. 26. | Szabó Edit
Az Orosz testvérek 2020-ban felélesztették a családi hagyományt, és megalapították soproni pincéjüket. A zöld veltelinit kiemelt fajtaként kezelik, 2023-as egyedi tételük híven mutatja a termőhely jellegzetességeit...
Főzünk
Zöldségleves grízgaluskával című cikk borítóképe

Zöldségleves grízgaluskával

2024. 11. 25. | Szabó Edit
Ezt az egyszerű, gyorsan megfőzhető zöldséglevest a grízgaluska teszi tartalmassá. Elkészítése nem igényel komolyabb konyhai jártasságot, vágjunk bele!