Találatok száma: 2497
Főzünk

Bolognai ragu tagliatelle tésztával
2024. 12. 16. | Szabó Edit
A bolognai ragu olyan, mint a paprikás krumpli: mindenki máshogyan készíti, és mindenki a sajátjára esküszik. Azért a legfontosabb alapanyagok megegyeznek, és azzal kapcsolatban is egységes az álláspont, hogy nem spagettivel, hanem tagliatellével tálaljuk…
Vendégoldal

Liptai Zsolt az „Év Bortermelője”
2024. 12. 13. | Borsmenta
December 10-én a Gundel étterem patinás falai között derült ki, hogy ki lett az idén az Év Bortermelője Magyarországon. A Magyar Bor Akadémia elismerését Liptai Zsolt, a Pannonhalmi Főapátság pincészetének főborásza vehette át…
Főzünk

Török töltött paprika – biber dolması
2024. 12. 12. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 48. rész
Szeretnétek valami igazán finom, gluténmentes, vegán fogást az asztalra varázsolni? Akkor készítsétek el a török töltött paprikát Nagyillés János tanácsai szerint!
Tesztelünk

Brigád: Vén Kecske Ezerjó 2022
2024. 12. 11. | Szabó Edit
Van ez a két srác Móron, Dankó Ákos és Tavarnay Tamás. Ők a Brigád. Minden boruk egyedi. A Vén Kecske Ezerjó például azért, mert a móri Vén-hegy és a Kecske-hegy idős tőkéiről szüretelték hozzá a szőlőt. A végeredményt érdemes megkóstolni…
Vendégoldal

Íme a Grand Tokaj első amforában érlelt eszenciája
2024. 12. 10. | Borsmenta
Kivételes pillanatnak lehettek tanúi a jelenlévők júliusban, a Grand Tokaj Borászathoz tartozó Szegi pincében. Tíz év után akkor bontották meg ugyanis azt az amforát, amelybe a borvidék egyik legértékesebb mustja került…
Főzünk

Egészben sült csirke 40 gerezd fokhagymával
2024. 12. 09. | Szabó Edit
Szaftos, ízletes és látványos étel, ráadásul elkészíteni sem bonyolult. Ez az egészben sült csirke a családi, baráti vacsorák egyik nélkülözhetetlen fogása lehet, főleg ha gondosan megválasztott fehérbort is töltünk mellé…
Beszélgetünk

Családias hangulatú borászat a miénk
2024. 12. 07. | Szabó Edit
Beszélgetés Barta Károllyal
Anglia, Franciaország és Norvégia csúcséttermeinek borlapján manapság a mádi Barta Pince boraival is találkozhatunk. A népszerűség okairól és a most indult előjegyzési koncepcióról a tulajdonost, Barta Károlyt kérdeztük...
Főzünk

Citromos zselé – limonlu pelte
2024. 12. 05. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 47. rész
A gyümölcsléből készült zselék nagyon népszerűek Törökországban. Nagyillés János most a citromos változatot mutatja meg nekünk a Török örömök 47. részében…
Vendégoldal

Megmentőkből sosem elég
2024. 12. 03. | Zsirai Kata
Katanapló 3. rész
Zsirai Kata naplójának harmadik részéből megtudhatjuk, hogy egynémely borászok élnek-halnak a madártejért, hogy elindult a Mosolybor projekt, és lehet licitálni, meg hogy az se baj, ha a mákos guba egy kicsit nyominger, csak Mutterka kéznél legyen…
Tesztelünk

Winelife Borászat: ZÖ Zöldveltelini 2022
2024. 12. 02. | Szabó Edit
A soproni Winelife 2022-es ZÖ fantázia nevű bora könnyen érthető, vidám tétel, sok gyümölccsel és kesernyésséggel. Jól behűtve, üdvözlőitalként ideális...
Tesztelünk

GoBri: SKR Zöldveltelini 2019
2024. 11. 29. | Szabó Edit
A gyöngyöstarjáni GoBri, vagyis Ludányi Gábor különös érzékenységgel közelít a zöld veltelinihez. A Borsmenta-tesztgyőztes 2019-es SKR érett, mély és komoly bor, szépen mutatja, hogy mire képes a fajta a Mátrai borvidéken...
Iszunk

Bor almából: ciderkóstolón jártunk
2024. 11. 29. | Nádasi Eszter
A cidert sokan a nyárhoz kötik, pedig többévszakos ital: nemrégiben angol és ír, szűrt és szűretlen, régi recept alapján készülő és évjáratos tételekkel is ismerkedtünk Budapesten, a Drink Station kóstolóján…
Főzünk

Kalburabastı, az igazi oszmán sütemény
2024. 11. 28. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 46. rész
A kalburabastı nevű sütemény Görögországban és a Balkánon is ismert, de az eredeti változatát már az első nyomtatott török szakácskönyvben megtaláljuk. Ezt a receptet mutatja meg Nagyillés János a Török örömök sorozat 46. részében…
Tesztelünk

Stubenvoll Pince: Zöldveltelini 2023
2024. 11. 26. | Szabó Edit
Az Orosz testvérek 2020-ban felélesztették a családi hagyományt, és megalapították soproni pincéjüket. A zöld veltelinit kiemelt fajtaként kezelik, 2023-as egyedi tételük híven mutatja a termőhely jellegzetességeit...
Főzünk

Zöldségleves grízgaluskával
2024. 11. 25. | Szabó Edit
Ezt az egyszerű, gyorsan megfőzhető zöldséglevest a grízgaluska teszi tartalmassá. Elkészítése nem igényel komolyabb konyhai jártasságot, vágjunk bele!