Iszunk
Achilles és Frank Zappa szelleme a pincében
2024.10.04. | Wurmbrandt András
Látogatás Kovács Barnabás pincéjében 2.
Wurmbrandt András írásának első részében a hagyományokról és a pincészet új időszámításának kezdeteiről meséltünk. Most pedig jöjjenek a borok!
Iszunk
Natúr borok a Szent György-hegyi elefántcsonttoronyból
2024.10.02. | Wurmbrandt András
Látogatás Kovács Barnabás pincéjében 1.
Kovács Barnabás célja nem más, mint a lehető legkisebb ökológiai lábnyomú bor előállítása. A fiatal borász édesapja nyomdokain, a Szent György-hegyen készíti izgalmas natúr tételeit…
Tesztelünk
Gilvesy Pincészet: PIXU Kadarka 2022
2024.01.12. | Szabó Edit
A Gilvesy Pincészet új, natúrboros sorozatának tagjaként megjelent kadarka penge savakkal és meghökkentő lendülettel nyűgözi le fogyasztóját. Megosztó tétel, a különlegességek kedvelőin…
Tesztelünk
Szászi Birtok: Hárslevelű 2021
2023.11.09. | Szabó Edit
A Szászi Birtok 2021-es hárslevelűje üde gyümölcsösséggel csábít. Zöldséges, spárgás, csirkehúsos ételek mellé töltsük pohárba!
Iszunk
PAP Wines és Pósta Borház kóstoló a Mitiszol?-ban
2023.10.28. | Nádasi Eszter
Szent György-hegyi vörösek, szekszárdi fehér cuvée, szürkebarát narancsbor és amforás kadarka – a fenntarthatóság elveit követő borászatok népszerű tételeivel ismerkedtünk. A felsorolás…
Vendégoldal
Olívaszüret a Szent György-hegyen!
2023.10.18. | Borsmenta
Október 21-én és 22-én olívaszüret lesz a Taberna Infinito csodálatos, mediterrán kertjében. Az élménynek bárki részese lehet, aki szeretné a hétvégét a szabadban, jó emberek, finom fal…
Tesztelünk
Gilvesy Pincészet: Tarányi Rajnai Rizling 2020
2023.07.12. | Nádasi Eszter
A Gilvesy Pincészet Tarányi Rajnai Rizlingje dobogós helyen végzett a Borsmenta szakmai tesztjén és a Borsmenta Borklubban is: az előbbin a legjobb száraz tétel címet nyerte el, az utób…
Vendégoldal
Újra Szent György-hegy hajnalig!
2023.05.11. | Borsmenta
Június első hétvégéjén megint meghódítják a Szent György-hegyet a bor és a gasztronómia szerelmesei. Csaknem húsz pincészet, borbolt, étterem és kert nyit ki, és lesznek újdonságok is…
Tesztelünk
Gilvesy Pincészet: Sauvignon Blanc 2018
2022.07.31. | Szabó Edit
A Gilvesy Pincészet 2018-as bora szépen mutatja, hogy milyen egy vulkáni talajon született sauvignon blanc. Ásványos világa, sós, gyógynövényes ízei miatt mindenképpen ételt kíván…
&nb…
Tesztelünk
Földi Bálint: Badacsonyi Kéknyelű 2020
2022.05.29. | Szabó Edit
Egy fiatal, elhivatott Szent György-hegyi borász szerelmi vallomása ez a bor. Mert Földi Bálint rajong a kéknyelűért, és ezt most meg is mutatja nekünk…
Tesztelünk
Szászi Birtok: Badacsonyi Kéknyelű 2020
2022.05.17. | Szabó Edit
Kedves, üde, szerethető. A Szászi Birtok kéknyelűje grillezett sajtok, halak, zöldséges tészták remek kísérője. A balatoni nyár elképzelhetetlen nélküle…
Beszélgetünk
Az idők szavát meg kell hallani!
2020.09.12. | Vargha Márk
Beszélgetés Török Csabával
Ha balatoni borokról beszélünk, azonnal az olaszrizling vagy a kéknyelű jut eszünkbe; Török Csaba Szent György-hegyi birtoka, a 2HA azonban Toszkána fő fajtájáról, a sangioveséről lett…
Eszünk
„Házikoszt” a Balatonnál
2020.09.07. | Vargha Márk
Két pince, jó borok, emlékezetes ételek. A Balaton déli partján a Kékajtó Borászat, északon pedig a PAP Wines vendéglátását élveztük…
Tesztelünk
Nyári Pince: Szentgyörgyhegyi Olaszrizling 2017
2020.05.21. | Szabó Edit
A Szent György-hegy remek terroirja egy hamisítatlanul balatoni borban megfogalmazva. A Nyári Pince olaszrizlingje nem a vízpartra való, inkább a nyári esték bora…
Tesztelünk
Nyári Pince: Olaszrizling Válogatás 2015
2019.12.11. | Szabó Edit
Az olaszrizling édes arca. Sűrű, gazdag, fűszeres desszertbor, amely méltóképpen bizonyítja, hogy a Szent György-hegy csodákra képes...