Beszélgetünk
Nem állunk meg a főzésnél című cikk borítóképe

Nem állunk meg a főzésnél

2017. 12. 07. | Upor László
Beszélgetés Szemere Katalinnal, a Tarnabod és mi csoport önkéntesével
Évekkel ezelőtt megrendítő riport jelent meg egy hevesi faluról, mire néhány civil összefogott, hogy segítsen. Nagyokat főznek néha a helyieknek, de a paprikás krumpli nem minden...
Eszünk
Minden ízében Balaton című cikk borítóképe

Minden ízében Balaton

2017. 12. 06. | Szabó Hajnalka
Fázósan húzzuk össze magunkon a télikabátot, miközben a kilencedik kerületi Paletta bisztróba sietünk – aztán meg órákon keresztül csak a napfényen, a Balatonon meg a szabadságon jár az eszünk, és alighogy kiléptünk az ajtón, már visszavágyunk.
Iszunk
Boldog születésnapot, Pajzos! című cikk borítóképe

Boldog születésnapot, Pajzos!

2017. 12. 05. | Németh-Hehl Szilvia
1992. november 25. volt a napja, hogy bejegyezték hivatalosan is a Pajzos Tokaj borászatot a cégbíróságon. A jeles dátum 25. évfordulója alkalmából számos szakmabeli barátot invitált a Pajzos-Megyer borászat egy különleges vacsorára, a Sofitel Hotel éttermébe…
Tesztelünk
Szent Donát Birtok: Slikker 2015 című cikk borítóképe

Szent Donát Birtok: Slikker 2015

2017. 12. 04. | Szabó Edit
Harmonikus fehérbor, amely különleges illatával, intenzív gyümölcsösségével és finom ásványosságával hódítja meg fogyasztóját…
Főzünk
Padlizsánpuding című cikk borítóképe

Padlizsánpuding

2017. 12. 04. | Szabó Edit
A padlizsánból általában krémet, pástétomot készítünk. Úgy is nagyon finom, pudingként azonban egészen különleges, és az elkészítése sem bonyolult. Érdemes kipróbálni…
Beszélgetünk
Aszú Day című cikk borítóképe

Aszú Day

2017. 12. 02. | Szabó Edit
A február elsején debütált International Furmint Day után december 10-én itt az Aszú Day. Töltsünk aszúbort a poharunkba, aztán készülhetnek a szelfik. Mutassuk meg a világnak, milyen csodálatos bor terem a Tokaji borvidéken. A programról az ötletgazdát, Kézdy Dánielt kérdeztük…
Eszünk
A csoki, ahogy szeretjük című cikk borítóképe

A csoki, ahogy szeretjük

2017. 12. 01. | Szabó Hajnalka
Másfél tonna virágszirom évente… Ki gondolná, hogy ezt egy magyar csokoládémanufaktúrában használják fel a szemet gyönyörködtető csokicsodák díszítésére? És ez csak egy adat a sokból, amire rácsodálkozunk a chocoMe-nél tett látogatásunk során…
Iszunk
Ezt ittuk a Mitiszol? Fesztiválon című cikk borítóképe

Ezt ittuk a Mitiszol? Fesztiválon

2017. 11. 30. | Németh-Hehl Szilvia
A Terra Hungarica természetközpontú elveit valló borászatokat tömörítő fesztiválja igazi színfoltja a budapesti boros rendezvények zsúfolt világának. A legutóbbit november 18-án tartották. A Borsmenta is ellátogatott az eseményre…
Vendégoldal
A kis herceg után szabadon című cikk borítóképe

A kis herceg után szabadon

2017. 11. 29. | Bodó Judit
Bottszerda 22. rész
Megvolt a Gyengébb? Nem! könyvbemutatója Budapesten. Szombaton lesz itt is, Keresztúrban, nem elfelejteni! Részt vettünk a Mitiszol? fesztiválon, aztán Balla Enikővel csaptunk egy görbe napot. Mert megérdemeljük…
Eszünk
Kedveském, hol van a Kedveskrém? című cikk borítóképe

Kedveském, hol van a Kedveskrém?

2017. 11. 28. | Raab Zsuzsanna
A nyári hónapokban a fagyizók zsúfolásig telnek, a hőségben legtöbbször egy gombostűt sem lehet leejteni, annyian áhítoznak a hűs édességre. De mihez kezd egy fagyizó, ha beköszönt a tél?
Tesztelünk
Sabar Borház: Hegyvölgy 2016 című cikk borítóképe

Sabar Borház: Hegyvölgy 2016

2017. 11. 27. | Szabó Edit
Intenzív, jól iható bor, kifejezetten kedves, behízelgő aromavilággal. Kezdő borfogyasztóknak is őszintén ajánljuk, de a gyakorlottabbak sem fognak csalódni…
Főzünk
Sörkifli, a nagy klasszikus című cikk borítóképe

Sörkifli, a nagy klasszikus

2017. 11. 27. | Varga Anita
Sörre bor – mindenkor. Borra sör – minden kör? Bor mellé borkorcsolya. Sör mellé sörkifli? Vagy mégsem? Süssünk egyet, és próbáljuk ki…
Beszélgetünk
„A” vendéglős című cikk borítóképe

„A” vendéglős

2017. 11. 25. | Szabó Edit
Találkozás Csapody Balázzsal
Vendéglátós család sarjaként minden nyara munkával telt, mégis ezt a pályát választotta. Vendéglátó menedzser, aztán képzett sommelier lett, majd kibérelte a balatonszemesi Kistücsök kocsmát, és módszeresen véghezvitte a csodát. Csapody Balázzsal beszélgettünk…
Eszünk
Advent Budapesten című cikk borítóképe

Advent Budapesten

2017. 11. 24. | Varga Anita
November 10. óta áll feldíszítve az elmaradhatatlan karácsonyfa a budapesti Vörösmarty téren. Száll az illat, kigyúlnak a fények, és a felállított bódékban serényen sütnek-főznek a fáradhatatlan árusok. Advent, én így szeretlek…
Iszunk
Egy sört, Mr. Earl Grey? című cikk borítóképe

Egy sört, Mr. Earl Grey?

2017. 11. 23. | Bőti László
Rá se kell néznünk a naptárra. Ha megérkezett a legújabb Esthajnal, tudhatjuk, hogy nem csak a Szent András Sörfőzde szerint közeledik a karácsony…