Iszunk
Kóstoljunk együtt furmintot! című cikk borítóképe

Kóstoljunk együtt furmintot!

2017. 01. 24. | Szabó Hajnalka
Száz kiállító több száz furmintjával nyitja meg kapuit február 2-án a Furmint Február nagykóstoló Budapesten, a Vajdahunyad várában…
Iszunk
Mindennapi hősök című cikk borítóképe

Mindennapi hősök

2017. 01. 20. | Burai László
Ha bort bontok, akkor annak legtöbbször apropója van. Ünneplünk valamit, vagy éppen ellenkezőleg: egy nehéz napot tennénk színesebbé. A sima hétköznapokban azonban nem jellemző, hogy bor nyílik, de nem is lenne egyszerű dolgom, ha választanom kellene.
Iszunk
Szaké – egy másik univerzum című cikk borítóképe

Szaké – egy másik univerzum

2017. 01. 18. | Szabó Edit
Rendhagyó kóstoló helyszíne volt nemrég a CEWI (Central European Wine Institute). A volt és jelenlegi hallgatókból, borértékből, szakemberekből álló közönség előtt dr. Nishimura Akira mesélt hazája, Japán nemzeti italáról, a szakéról.
Iszunk
Fűszeres kortyok című cikk borítóképe

Fűszeres kortyok

2017. 01. 17. | Szabó Hajnalka
Hagyományos, természetes, kézműves, illatos, ellenállhatatlan, és még egészséges is! Kamocsay-Beh Mariann bazsalikomos teái megfűszerezik a hétköznapokat…
Iszunk
A borszakírók toplistája című cikk borítóképe

A borszakírók toplistája

2017. 01. 08. | Szabó Edit
Íme a magyar borszakírók által 2016-ban legjobbnak tartott 12 fehér- és 12 vörösbor, valamint a két abszolút első…
Iszunk
Emlékképek című cikk borítóképe

Emlékképek

2017. 01. 06. | Burai László
Ahogy öregszem, egyre inkább azt látom, hogy rohan az idő. Szinte még csak tegnap indult a Borsmenta, ma meg már az első születésnap is szóba került. Épp itt az ideje, hogy végiggondoljuk, miket is kóstoltunk tavaly.
Iszunk
Pálinkázzunk! című cikk borítóképe

Pálinkázzunk!

2017. 01. 04. | Szabó Edit
Egy hét múlva kezdődik Ongán az idei Quintessence, az ország egyik legizgalmasabb pálinkaversenye. Itt az ideje, hogy megkezdjük a ráhangolódást – amúgy is csikorgósra fordult a január…
Iszunk
Hollywood a borospohár fenekén át című cikk borítóképe

Hollywood a borospohár fenekén át

2017. 01. 03. | Szabó Hajnalka
Milyen pezsgőt iszik James Bond? Miért került egy chiantis palack A bárányok hallgatnak című film plakátjára? Hogyan tudja egyetlen film megváltoztatni egy egész amerikai állam borfogyasztási szokásait? A CEWI különleges kóstolóján sok mindenre fény derült…
Iszunk
Mivel koccintsunk szilveszterkor? című cikk borítóképe

Mivel koccintsunk szilveszterkor?

2016. 12. 31. | Szabó Edit
Champagne, crémant, cava, pezsgő – mindegyik egy külön világ. De vajon melyiket töltsük pohárba az új év első pillanataiban?
Iszunk
Ajándék Kongóból című cikk borítóképe

Ajándék Kongóból

2016. 12. 30. | Burai László
Karácsony estéjén állok a konyhában, és egy frissen bontott csomag kávét szagolgatok. Kongóból. Ki gondolta volna, hogy ott is van kávé... A pár éve létrehozott kezdeményezés eredményeként a kávérajongók a világ minden szegletéből kávét küldözgetnek egymásnak karácsony előtt.
Iszunk
Keressünk apropót! című cikk borítóképe

Keressünk apropót!

2016. 12. 29. | Szabó Hajnalka
A pesti bulinegyed főutcáján több borbárt is találunk, de mind jól megfér egymás mellett. Az egy éve nyílt Apropóba azok járnak, akik nem a sztenderd választékot keresik…
Iszunk
Rázva, keverve. Kávéval! című cikk borítóképe

Rázva, keverve. Kávéval!

2016. 12. 26. | Burai László
Vannak olyan alapvetések a gasztronómiában, amiről tudjuk, hogy nem működnek igazán. Az alkohol és a kávé kapcsolata sem egyértelműen sikersztori, mégis egyre többen foglalkoznak kávés koktélokkal – hajtott hát a kíváncsiság, hogy milyenek lehetnek.
Iszunk
Dugón innen – dugón túl című cikk borítóképe

Dugón innen – dugón túl

2016. 12. 21. | Bőti László
Személyes beszámoló a CEWI alapfokú borismereti tanfolyamáról
Egy ilyen kurzus legalább akkora élmény, mint egy ejtőernyős ugrás. Csak itt nem ki, hanem bele kell ugrani!
Iszunk
Egy pohár pezsgőt? című cikk borítóképe

Egy pohár pezsgőt?

2016. 12. 20. |
Nem, még nem a szilveszterre készülünk. Egy pohárnyi buborék bármikor feldobja a hangulatot, és ma már több hazai pincészet kínálatából is válogathatunk...
Iszunk
Aszú az asztalon című cikk borítóképe

Aszú az asztalon

2016. 12. 19. | Szabó Edit
Nem kétséges, hogy az aszú illik a karácsonyhoz, önmagában is tökéletes desszert, de gondosan megkomponált ételek mellett egészen más arcát mutatja. Nézzünk néhány klasszikus párost!