Találatok száma: 2497
Főzünk

Mákos pogácsa
2018. 10. 23. | Klich Zsuzsa
Ez a gyorsan összeállítható süti a háziasszonyok álma: a délutáni tea mellé és az esti borozgatáshoz egyaránt tökéletes, ráadásul elkészíteni is egyszerű…
Tesztelünk

Centurio Szőlőbirtok – Ludányi Balázs: Szürkebarát 2017
2018. 10. 20. | Szabó Edit
A könnyed, virágos hangulat mögött döbbenetes erő és mélység rejlik. Egy szürkebarát a Mátrából – mondanánk, de nem. Ez itt egy szürkebarát Ludányi Balázstól. Micsoda különbség!
Iszunk

Rajnai rizlingeket teszteltünk
2018. 10. 19. | Szabó Edit
Az egyik legismertebb szőlőfajta, valamiért mégsem igazán népszerű itthon, pedig feszes, izgalmas, bora nemcsak a fajta, hanem a termőhely karakterét is képes hűen megmutatni. Tizenöt rajnait teszteltünk, íme az eredmény…
Utazunk

Nyakunkon a hosszú hétvége!
2018. 10. 19. | Lovranits Júlia
Prpgramajánló: 2018. október 20-21.
A célpont Tihany, Zánka, Eger, Etyek vagy Budapest, a program pedig piknik, piac, szomszédolás, borkóstoló, villásreggeli, ebéd, vacsora és minden földi jó. Ezt ajánljuk a hosszú hétvégére…
Beszélgetünk

Egy vicces, de kérlelhetetlen megmondóember
2018. 10. 19. | Szabó Edit
Beszélgetés Oz Clarke-kal
Aki „magyar tűzre” vágyik, somlói juhfarkot igyon! – tanácsolja Oz Clarke, a brit borszakírás egyik legismertebb alakja, aki nyáron ismét hazánkban járt. Többrészes interjúnkban a tapasztalatairól kérdeztük…
Főzünk

Csabaírés túrókrém sarkantyúkával
2018. 10. 17. | Lovranits Júlia
Vadnövényes borkorcsolya színes, pikáns virágokkal. Gasztronómiai kalandozás kerten innen, erdőn túl. Gyorsan elkészül, mégis különleges. Kezdőknek is bátran ajánlható…
Iszunk

A pécsi „Tizenegy”
2018. 10. 16. | Szabó Edit
Az Eleven három éve tartja izgalomban Pécs borértő közönségét. Hétről hétre változó borkínálatával, gondosan összeállított szortimentjével, tematikus kóstolóival és ínycsiklandó falatkáival a város egyik legnépszerűbb helye…
Tesztelünk

Etyeki Kúria: Pláne Frizzante Rosé
2018. 10. 14. | Szabó Edit
Számunkra az év meglepetése, harmonikus habzó rozé, üdítő és lendületes. Nyugodtan vigyük vendégségbe virág helyett, a háziasszony örülni fog…
Beszélgetünk

Csiszolhatatlan gyémánt
2018. 10. 13. | Szabó Edit
Beszélgetés Oláh Ibolyával
Nagy koncerteken túl, kezében frissen megjelent albumával sört iszik egy borbárban. Oláh Ibolyával beszélgettünk…
Utazunk

Indián nyár – igazi nyár?
2018. 10. 12. | Lovranits Júlia
Programtippek az október 12-i hétvégére
Villányi borgála a fővárosban, borkóstoló a napfény városában, termelői piac, boros balatoni túra és vadvirágokkal megbolondított sütőtök. Ezekből válogathatunk a hétvégén…
Főzünk

Sajtos puffancs
2018. 10. 11. | Klich Zsuzsa
Íme a képviselőfánk sós kistestvére, a házibulik sztárja. Szinte könnyebb elkészíteni, mint végigmondani a receptjét. De mi azért megsúgjuk…
Eszünk

Rocker a konyhában
2018. 10. 10. | Szabó Edit
A budapesti Ráday utcában működő Café Delion Bistro konyháját mostantól egy vérbeli rockénekes, Nyúzó Imre vezeti. Koncertjeihez ugyan nem volt szerencsénk, de ha úgy énekel, ahogy főz, akkor bizony bánjuk már, hogy kimaradt az életünkből…
Tesztelünk

Somlói Apátsági Pince: Tramini 2016
2018. 10. 08. | Szabó Edit
Sötét színű, gazdag bor, selymes, szinte bársonyos korty, érett gyümölcsök és fűszerek sokasága… Mondhatnánk hosszabban, azzal se mondanánk semmit. Ez a bor nagy titkok tudója, de engedi magát megfejteni. Már csak ezért is érdemes többször megkóstolni.
Iszunk

Csak a borokra figyelj!
2018. 10. 07. | Szabó Edit
A Mátrában készül a legjobb Irsai Olivér – legalábbis abból a hat borból választva, amit a minap kóstoltunk. De volt ott más is…
Beszélgetünk

Egy üde színfolt
2018. 10. 06. | Szabó Edit
Beszélgetés Barka Áronnal
Rajong a jó borokért, az élénk színekért, a merész ízkombinációkért és az érdeklődő, nyitott vendégekért. Barka Áron, az Araz Étterem 37 éves konyhafőnöke hajózott nemzetközi vizeken is, de itthon ért révbe…