Találatok száma: 2500
Iszunk

Köszi mindent, jó volt, folytatjuk!
2024. 06. 28. | Schubert Ádám
Siker volt a Pázm’and Wine 2024
Mindig öröm, ha egy maroknyi lelkes borász önerőből hoz létre egy sikeres minifesztivált. Az első Pázm’and Wine (le is út, fel is út!) boldogító volt. Fogadjátok szeretettel Schubert Ádám gondolatait…
Tesztelünk

Domaine Edegger: Jakob 2020
2024. 06. 27. | Szabó Edit
A Stájerországból származó Edegger család pincészetét Badacsonyban, a hozzá tartozó 13 hektárnyi területet a település környékén találjuk. Fahordós érlelésű chardonnay boruk letagadhatatlanul a badacsonyi terroir szülötte…
Főzünk

Tavuklu siron – csirketorta
2024. 06. 27. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 31. rész
A Török örömök sorozat 31. részében Nagyillés János a tavuklu siron, vagyis a török csirketorta receptjét mutatja be. Első pillantásra kissé talán meghökkentő, de rendkívül finom.
Iszunk

Borcsodák Argentínából
2024. 06. 26. | Vargha Márk
Trapiche-kóstoló a Veritasban
Az argentin Trapiche büszkeségei kerültek terítékre nemrég a Veritas Borkereskedés szakmai kóstolóján. Vargha Márk beszámolója szerint a résztvevők egyik ámulatból a másikba estek…
Vendégoldal

A napfény íze
2024. 06. 25. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 20. rész
Csonkázzunk vagy ne? Hogyan járja át jobban a bogyót a napfény íze? Ezekre a kérdésekre keressük a választ dr. Kaibinger Tamás bornaplójának 20. részében, aztán zarándokútra indulunk Máriacellbe. Tartsanak velünk!
Tesztelünk

Dobosi Pincészet: Bio Chardonnay 2023
2024. 06. 24. | Szabó Edit
A Dobosi Pincészet 2023-as Bio Chardonnay bora illatban és ízben egyaránt sauvignon blanc-nak képzeli magát. Jól behűtve tökéletes lesz a vízpartra, a szódát se utasítja vissza…
Beszélgetünk

A biogazdálkodásban hihetetlenek a távlatok!
2024. 06. 22. | Bara Szilvia
Beszélgetés Egly Márk borásszal
Egly Márk negyedszázados szakmai múltja meglehetősen eseménydús. Pályáját egy legendás egyetemi évfolyamban kezdte, ma pedig a Balaton-felvidéki Borvidék Hegyközségének elnöke és a Sümegi apelláció egyik motorja. Bara Szilvia beszélgetett vele…
Tesztelünk

Villa Gyetvai Borbirtok: Chardonnay 2022
2024. 06. 21. | Nádasi Eszter
A Villa Gyetvai 2022-es chardonnay-ja jó választás azoknak, akik kedvelik az új hordóban érlelt borokat vagy szívesen ismerkednének ezzel a vonallal. A Borsmenta szakmai tesztjén bennünket meggyőzött: harmadik helyezést ért el.
Iszunk

A sáppusztai szupererő
2024. 06. 21. | Szabó Edit
Főzdetúra a Sáppusztai Pálinkafőzdében
Csodálatos természeti környezet, az ország legjobb pálinkái és hazánk egyik legnagyszerűbb lepárlómestere: ezt kapja csomagban, aki ellátogat a Miskolctól alig félórányi autóútra található Sáppusztai Pálinkafőzdébe…
Főzünk

Ayran
2024. 06. 20. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 30. rész
A törökök joghurtitala, az ayran télen-nyáron jólesik, de a hőségnapokon egyszerűen nélkülözhetetlen. Íme Nagyillés János receptje a Török örömök sorozat 30. részében…
Tesztelünk

Haraszthy Pincészet: Chardonnay Premium 2021
2024. 06. 19. | Nádasi Eszter
A Haraszthy Pincészet 2021-es chardonnay bora tölgyfa hordós érlelés kapott, ami a vaníliás, krémes ízjegyekben nagyon szépen megmutatkozik...
Főzünk

Töltött mángold
2024. 06. 15. | Szabó Edit
A töltött mángold rendkívül dekoratív, ráadásul egyedi, különleges ízvilágú étel, a nyár egyik nagy ajándéka. Íme a megbízható recept…
Tesztelünk

Babarczi Szőlőbirtok és Pince: Chardonnay 2022
2024. 06. 14. | Szabó Edit
A Babarczi Pince 2022-es Chardonnay bora elegáns és szerethető. Sajtos, tejszínes ételek tökéletes kísérője, de akár halak mellé is kínálhatjuk…
Főzünk

Alinazik Kebabı – borjúragu padlizsánnal
2024. 06. 13. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 29. rész
Hogy az Alinazik Kebabı elnevezés arra utal, hogy Ali udvarias, vagy arra, hogy az étel jó, mindenki döntse el maga. Ez az étel kerül terítékre a Török örömök sorozat 29. részében…
Tesztelünk

Káli Balázs Pincészete: „Miss Stone” Chardonnay 2023
2024. 06. 12. | Szabó Edit
Káli Balázs „Miss Stone” chardonnay bora köves területről, több mint negyvenéves tőkékről érkezett. Fehér húsú halas, spárgás fogások mellé ajánljuk...