Találatok száma: 2497
Iszunk
Bikavér – szitokszó vagy zászlósbor? című cikk borítóképe

Bikavér – szitokszó vagy zászlósbor?

2017. 03. 14. | Szabó Hajnalka
Itt az ideje, hogy végre leszámoljunk a nagyszülők szekrényének tetején porosodó vörösborok emlékével! Az új bikavér elegáns és szexi…
Iszunk
Legendás kocsmák, kocsmai legendák című cikk borítóképe

Legendás kocsmák, kocsmai legendák

2017. 03. 13. | Bőti László
Mi a közös az ókori egyiptomiakban, a honfoglaló magyarokban és a szocializmus idején a Balatonnál nyaraló németekben? Semmi, vághatnánk rá csípőből. Hacsak az nem, ami Švejket, a derék katonát, Dreher Antalt és a mi jó Krúdynkat is összeköti. Hacsak az nem…
Főzünk
Habot verni kottából, vonóval című cikk borítóképe

Habot verni kottából, vonóval

2017. 03. 12. | Szabó Ágnes
Tortaálmok 4.: Rigójancsi
Ha izzik a szenvedély, kit érdekel a precíz receptúra? Fekete csokoládélöket egy hűvös délutánon. Rigójancsi, a szívhez szóló…
Beszélgetünk
Hiszünk a Mátrában című cikk borítóképe

Hiszünk a Mátrában

2017. 03. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Benedek Péterrel
Benedek Péter, a folyton mosolygó borász Gyöngyöstarjánban készíti boldogító, mély elhivatottságot tükröző borait. A termőhely és az ott születő borok iránt egyaránt felelősséget érez, nem véletlen hát, hogy ő is csatlakozott a nemrég megalakult Magna Mátra Egyesülethez…
Iszunk
Egyre többen című cikk borítóképe

Egyre többen

2017. 03. 10. | Burai László
Tavaly négy részben mutattuk be a budapesti újhullámos kávézókat – magunk is meglepődtünk, hogy mostanra annyi újdonság van, amivel az ötödik rész is indokolttá vált.
Tesztelünk
Hilltop Borászat: Kamocsay Prémium Irsai Olivér 2015 című cikk borítóképe

Hilltop Borászat: Kamocsay Prémium Irsai Olivér 2015

2017. 03. 09. | Szabó Edit
Kedves, üde, gyümölcsös bor, amely már az illatával elvarázsol. Könnyű inni, könnyű szeretni. Kezdő borfogyasztóknak is ajánljuk.
Vendégoldal
Taavaszi szél viiiiizeeet áraszt… című cikk borítóképe

Taavaszi szél viiiiizeeet áraszt…

2017. 03. 08. | Bodó Judit
Bottszerda 4.
Kisütött a nap, tisztességes ajánlatok érkeztek, volt egy vertikális kóstoló, aztán szomszédoltunk egy kicsit a Somlón meg a Balatonnál. Ja, és megvolt a farsang is, Magasztárral fűszerezve. Ma erről szól a Bottszerda…
Iszunk
Itt a március, itt a VinCE! című cikk borítóképe

Itt a március, itt a VinCE!

2017. 03. 07. | Szabó Edit
Programajánló
Március 17-19. között ismét VinCE Budapest Wine Show lesz a Corinthia Hotelben. Kelet-Közép-Európa egyik legrangosabb borpiaci találkozójára nyolcadik alkalommal kerül sor a magyar fővárosban. A rendezvény 160 kiállítóval és izgalmas mesterkurzusokkal várja a borkedvelőket...
Főzünk
Rózsakalács című cikk borítóképe

Rózsakalács

2017. 03. 06. | Varga Anita
Borkorcsolyák Varga Anita konyhájából 4.
Megszakítva a sós sorozatot, jöjjön most egy édes borkorcsolya a közelgő nőnap alkalmából! Egy meghitt estén, egy csokor illatos vörös rózsa, egy pohár izgalmas, fűszeres turán vagy egy jó portói mellé ajánljuk…
Főzünk
Az Esterházy-torta című cikk borítóképe

Az Esterházy-torta

2017. 03. 05. | Szabó Ágnes
Tortaálmok 3.
Az Esterházy-torta árva lány, nem tudni kinél látta meg először a napvilágot. Talán Sacher mester habverőit sejthetjük a háttérben...
Beszélgetünk
Nem ismerek lehetetlent című cikk borítóképe

Nem ismerek lehetetlent

2017. 03. 04. | Szabó Edit
Dehogy akart borász lenni! Szombathelyen diplomázott, és úgy tervezte, majd festeget egész életében. Édesapja váratlan halála azonban hirtelen felnőtté tette... Luka Enikővel beszélgettünk…
Iszunk
Megmozdul a föld című cikk borítóképe

Megmozdul a föld

2017. 03. 03. | Burai László
Évek óta hallani, hogy a Mátra kincseket rejt. Időnként ezekből egy-egy a felszínre is kerül, de tény, hogy a borvidék áttörése eddig váratott magára. Lehet, hogy a most színre lépő Magna Mátra lesz a kezdet?
Tesztelünk
Hilltop Borászat: Kamocsay Prémium Sárgamuskotály 2015 című cikk borítóképe

Hilltop Borászat: Kamocsay Prémium Sárgamuskotály 2015

2017. 03. 03. | Szabó Edit
Üde, rendkívül energikus fehérbor az egzotikus gyümölcsök illatával és pazar parfümösséggel. Aki szereti az intenzív aromákat, ezt is kedvelni fogja.
Iszunk
Hasonló a hasonlónak örül című cikk borítóképe

Hasonló a hasonlónak örül

2017. 03. 02. | Bőti László
Habra fel! 3.
Ízlelgetjük a fatábla feliratát: SÖR丨SAJT. Lelki szemeink előtt sárgálló cheddarok, lágy brie-k és izgalmas, kisüzemi sörökkel teli korsók jelennek meg. Úgy sejtjük, hogy így egymás mellett valami igazán maradandót fognak alkotni…
Iszunk
Egérízű? Merkaptános? Mi ez? című cikk borítóképe

Egérízű? Merkaptános? Mi ez?

2017. 03. 01. | Szabó Hajnalka
Tudják, hogy milyen az, ha egy bor egérízű? És ha penészes? Mi már tudjuk… Rendhagyó borkóstolón jártunk, ahol kivételesen nem a jobbnál jobb tételeket töltögették a poharunkba, épp ellenkezőleg: az volt a cél, hogy minél több borhibát megismerjünk…