Találatok száma: 2497
Iszunk

Négy80: „Az egész hobbinak indult”
2024. 05. 09. | Nádasi Eszter
2018-ban nyitottak, de a borkészítésnek sokkal régebbi hagyománya van a Barcza családban, akiknek a Badacsonyon és az Örsi-hegyen is vannak szőlői. Mire utal a névválasztás, és mit kóstolhatunk náluk?
Főzünk

Üzbég piláf
2024. 05. 09. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 24. rész
A Török örömök sorozat 24. részében Nagyillés János borjúhúsból készült üzbég piláfot tálal. Az étel fűszerezése némiképpen eltér a török ízvilágtól, de talán éppen ezért izgalmas…
Tesztelünk

Babarczi Szőlőbirtok és Pince: Pannonhalmi Merlot 2021
2024. 05. 08. | Szabó Edit
A Babarczi Pince 2021-es merlot-ja elegáns és gyümölcsös. Igazi „kérek még egy pohárral” vörösbor, amely tökéletes társa lehet egy kacsa- vagy libasültnek…
Iszunk

A váron túl: Sümeg mint apelláció
2024. 05. 07. | Bara Szilvia
A Balatontól északra található Sümeg nem csak szépen felújított váráról híres. Kevesen tudják, de az itt található 11 hektárnyi szőlőültetvény 2021 októbere óta önálló eredetvédelmi státusszal rendelkező apelláció…
Tesztelünk

Vesztergombi Pince: Merlot 2021
2024. 05. 06. | Szabó Edit
A szekszárdi Vesztergombi Pince 2021-es merlot-ja az illatával ejt rabul. Érett sajtokhoz, vadsültekhez ajánljuk…
Főzünk

Vöröslencseleves – Kırmızı mercimek çorbası
2024. 05. 04. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 23. rész
A Török örömök sorozat 23. részében a gyors és egyszerű vöröslencseleves receptjét kapjuk Nagyillés Jánostól…
Tesztelünk

Etyeki Kúria: Kúria Sopron Merlot 2020
2024. 05. 03. | Szabó Edit
Az Etyeki Kúria 2020-as soproni Merlot bora a Borsmenta merlot-tesztjének győztese. Tartózkodó szépsége, hűvös eleganciája lenyűgöző…
Vendégoldal

Bárdos Sarolta lett a Borászok Borásza!
2024. 05. 02. | Borsmenta
A Borászok Borásza Díjátadó Gálán hagyomány, hogy az új jelölteket mindig az előző évi díjazott méltatja. Íme a tavalyi győztes, Heimann Zoltán laudációja…
Vendégoldal

Szent György-nap környékén
2024. 04. 30. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 16. rész
Végre kiderül, hogy mit kezd a preparátumokkal egy biodinamikus elvek szerint dolgozó borosgazda, mire jó a „jövés”, és megint jön néhány „korty” Spanyolország dr. Kaibinger Tamás bornaplójának 16. részében…
Tesztelünk

Heimann Családi Birtok: Merlot 2021
2024. 04. 29. | Nádasi Eszter
A Heimann Családi Birtok 2021-es merlot bora tele van gyümölcsös aromákkal és ízekkel...
Vendégoldal

Olaszrizling-világbajnokság Balatonfüreden!
2024. 04. 27. | Borsmenta
Szerbia és Horvátország után az idén Magyarországon rendezik a GROW du Monde nemzetközi borversenyt. A hazai borászok április 30-áig nevezhetnek a megmérettetésre…
Tesztelünk

Szemes Pince: Villányi Merlot 2022
2024. 04. 26. | Szabó Edit
A villányi Szemes Pince 2022-es merlot-ja hömpölygő, bársonyos vörösbor. Vadételekhez ajánljuk…
Főzünk

Sajtos háromszöglángos
2024. 04. 25. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 22. rész
A Török örömök sorozat 22. részében egy klasszikus reggeli étel, a mayasız üçgen pişi, vagyis a sajtos háromszöglángos receptjét kapjuk Nagyillés Jánostól. Figyelem! Az étel borkorcsolyának is kiváló…
Tesztelünk

Kovács Nimród Borászat: CHILL Merlot 2023
2024. 04. 19. | Szabó Edit
Az egri Kovács Nimród Borászat CHILL nevű, csavarzáras merlot bora igazi könnyű vörös, ami kicsit behűtve akár a meleg nyári estéken is jó választás…
Főzünk

Ispanak borani – spenót-borani
2024. 04. 18. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 21. rész
Hogy mi a borani? Nincs rá magyar szó, viszont finom. Nagyillés János most a spenótos, húsmentes változatot tálalja nekünk a Török örömök sorozat 21. részében…