Találatok száma: 2499
Eszünk

Helló, Balatonmáriafürdő!
2023. 05. 10. | Németh Judit
A Balaton déli partja kicsit mostohagyerek, pedig nagyszerű helyek várják itt a családokat, a gasztroturistákat vagy a borok szerelmeseit. Kezdjük a térség felfedezését a leghosszabb stranddal büszkélkedő Balatonmáriafürdővel…
Vendégoldal

Gondolatainkkal befolyásoljuk a világot!
2023. 05. 09. | Schubert Ádám
Aprónapló 20. rész
Zsongás a szőlőben, csend a pincében, boros, zenei és gondolati aktivitás. Nagyjából ezen témákat érinti Schubert Ádám, az ApróKertek borásza a Aprónapló 20. részében. Figyelem, felnőtt tartalom, és nem a szó hétköznapi értelmében…
Iszunk

Borjour Explore
2023. 05. 08. | Vargha Márk
Először hirdette meg és az Explore nevet adta a kis pincészetek, egyedi tételek minifesztiváljának a Borjour csapata. A Stefánia-palotába sereglő vendégek a legjobb döntést hozták, mikor jegyet váltottak rá, ugyanis valóban nagy felfedezéseket tehettek…
Tesztelünk

Béla Borászat: Dűne Selection Imrehegyi Rajnai Rizling 2019
2023. 05. 07. | Szabó Edit
A Béla Borászat rajnai rizlingje szikár, határozott bor, mézes, gyógynövényes aromákkal. Jól áll neki a kor, de már ne tartogassuk sokáig…
Utazunk

Miskolc újrafelfedezése
2023. 05. 06. | Nádasi Eszter
Erdei ízek, bükki borok, színes forgatag: belekóstoltunk a megújuló Miskolc gasztronómiai, borászati és idegenforgalmi kínálatába, és tetszett, amit láttunk...
Iszunk

Badacsony New Yorkban 2023
2023. 05. 05. | Vargha Márk
Elegáns helyszín, óráról órára sűrűsödő tömeg, az asztalok mögött pedig mindenki ott van, aki számít – ez a Badacsony New Yorkban, a balatoni borok színvonalas seregszemléje. A Borsmenta színeiben az idén Vargha Márk vett részt az eseményen...
Eszünk

5 borásznő, 5 bor, 5 fogás az ARAZ-ban
2023. 05. 04. | Nádasi Eszter
Egy áprilisi péntek estén Szabó Edit, a Borsmenta főszerkesztője öt borásznőt idézett meg szavaival az ARAZ Étterem Női BorÁszok című borvacsoráján…
Tesztelünk

Cseri Pincészet: I. Primus Rajnai rizling 2022 (édes)
2023. 04. 28. | Szabó Edit
A rajnai rizling a Cseri Pincészet legfontosabb szőlőfajtája, 8 különböző bort készítenek belőle a pincészetnél. A I. Primus egy szeptember eleji szüretből származó energikus édes bor, kecses, bájos lendületes…
Főzünk

Brokkolikrémleves egyszerűen
2023. 04. 27. | Szabó Edit
Egyszerű, gyors, egészséges és finom. A brokkoli szinte minden évszakban jól elérhető alapanyag, főzzünk belőle krémlevest!
Iszunk

Heimann Zoltán lett a Borászok Borásza!
2023. 04. 26. | Borsmenta
Tizenhetedik alkalommal választották meg a Borászok Borászát Magyarországon. Az idén Heimann Zoltán neve kerül fel a Borászok Borásza Csillagok Sétányára, a Borászok Barátja Ripka Gergely, a Jövő Borásza Hock Péter lett…
Vendégoldal

Pattannak a rügyek
2023. 04. 25. | Schubert Ádám
Aprónapló 19. rész
A pázmándi szőlőhegyre megérkezett a tavasz! Az ApróKertek csapata új területet készít elő művelésre, de a közönségről sem feledkezik el. Schubert Ádám a budapesti Korhelyben és a velencei Groenk Deliben tartott kóstolóról is mesél az Aprónapló 19. részében…
Iszunk

Ezek a legjobb pálinkák és ginek az idén!
2023. 04. 24. | Szabó Edit
Megvan a legjobb hazai gin, a legjobb pálinka, és már azt is tudjuk, hogy ki lett a Scientia Master Spirit Competition 2023 abszolút győztese. Az okleveleket jó hangulatú ünnepségen kapták meg a díjazottak Perkátán…
Eszünk

Tízéves az ÉS Bisztró!
2023. 04. 23. | Szabó Edit
Bizony! Már tíz éve várja a vendégeket a barátságos belső tér és a piros napernyőkkel védett terasz Budapesten, a Kempinski Hotel Corvinus épülettömbjének Deák Ferenc utcai bejáratánál…
Főzünk

Nagyi túrós kiflije
2023. 04. 21. | Fülöp Timi
Omlós, porhanyós, ropogós, isteni! A nagyi receptjei mindig a legjobbak! Süssünk túrós kiflit úgy, ahogyan Fülöp Timi nagymamája készíti...
Tesztelünk

Bujdosó Pincészet: Cirkáló Rajnai Rizling 2022
2023. 04. 19. | Szabó Edit
A Bujdosó Pincészet Cirkálója bájos rajnai rizling, ízében sok érett gyümölccsel. Tejszínes ragukhoz, halételekhez ajánljuk…