Találatok száma: 2500
Beszélgetünk

A bornak békesség kell
2021. 07. 17. | Szabó Edit
Beszélgetés Tóth Barnabással
Tóth Barnabás 0,6 hektáros somlói birtokán csak furmint és hárslevelű terem. Alig kétezer palackot töltenek meg évente, a Barnabás Pince borai mégis gyorsan hírnevet szereztek maguknak, és mindenki csodájukra jár…
Utazunk

Pünkösdölés Olaszországban 2. – venetói városok
2021. 07. 16. | Vargha Márk
Verona, Soave, Vicenza, Chioggia. Épületek, borok, ételek, életek. Olasz utazásunk második részében a venetói városokat látogatjuk végig…
Tesztelünk

Gál Szőlőbirtok és Pincészet: Jóbarát Gyöngyözőbor 2020
2021. 07. 14. | Szabó Edit
Játékos, könnyed, kellemes, kedves gyöngyözőbor a szigetcsépi Gál Pincészettől. Minden, ami nyár, minden, ami vidámság itt van, ebben a palackban…
Vendégoldal

Egyél padthait, ültess fát!
2021. 07. 12. | Borsmenta
Környezettudatossággal szeretne példát mutatni: városfásítási programot indított a padthai wokbar étteremlánc…
Tesztelünk

Dubicz Borászat és Szőlőbirtok: Zsizsi Frizzante 2020
2021. 07. 11. | Szabó Edit
A Dubicz Borászat Zsizsi névre keresztelt gyöngyözőbora mindenkit meghódít. Aki szereti az illatos bort, és aki nem, aki szereti a bubit, és aki nem – mind-mind örömmel fogja kóstolni…
Beszélgetünk

Itt vagyunk a bazaltoszlopok alatt
2021. 07. 10. | Szabó Edit
Beszélgetés Barcza Bálinttal
Barcza Bálint a Somló hegy egyik legszebb pontján, ükapja öreg pincéjében készíti borait. Aki nála jár, a borokkal együtt nemcsak a Somló lényegét ízleli, de egy kicsit az időtlenségbe is belekóstol…
Főzünk

Hideg lengyel céklaleves – chlodnik
2021. 07. 09. | Szabó Edit
Aki nem kóstolta, el se tudja képzelni, hogy a chlodnik milyen finom. Elkészítése gyerekjáték, de nem tálalható azonnal, mert néhány órát állnia kell a hűtőben…
Utazunk

Pünkösdölés Olaszországban 1. – Padova
2021. 07. 08. | Vargha Márk
A tengerpartot leszámítva Padovában minden megvan, ami álmainkban egy olasz nagyvárossal kapcsolatban szerepel: kultúra, gasztronómia, nyüzsgés. Nincs nagyon messze hazánktól, így autóval is érdemes belevágni, hogy felfedezzük…
Eszünk

A teljes értékű növényi étrend titkai
2021. 07. 07. | Virág Orsolya
Ki a vegán, miért vannak szemfogaink, honnan jönnek a vitaminok, mire jó az alga és mi újság a kék zónákban? Nincs több kifogás, szétcsapunk az életmódzajban, és bemutatjuk az étrendet, ami mindenkinek jó. Húsevők, figyelem: megosztó, de hasznos tartalom következik!
Iszunk

A nagy gyöngyözőteszt
2021. 07. 06. | Szabó Edit
Hat borvidék 20 pincészetének 22 gyöngyözőborát kóstolta végig a Borsmenta női különítménye. A Villányi, a Kunsági és a Nagy-Somlói borvidék borai kerültek a dobogóra, de meglepetésben nem volt hiány. Íme a tapasztalatok…
Vendégoldal

Villányba menni menő!
2021. 07. 05. | Borsmenta
Idén 10. alkalommal rendezik meg Villányban az ország „legrózsaszínűbb” eseményét, a Villányi Rozé Fesztivált, amely a rozéborhoz illő lendületes programokkal várja a „bor városába” érkezőket.
Beszélgetünk

Magyarok Hawaiin – Ohana Bordi
2021. 07. 03. | Virág Orsolya
Beszélgetés Bordás Rékával
Réka, István és három gyerek: ők a Bordás család (Ohana Bordi), akik büszkén viselik a matyó mintát a világ másik felén, Oahu szigetén, és a növényi étrendet csak a kalua pork kedvéért adják fel…
Utazunk

Boldogság Kisfaludon
2021. 07. 02. | Szabó Edit
Hogy milyen volt az első BOLDOGkisfalud Feszt? Üdítő, kedves, szerethető, családias, emberközpontú, boldogító. Jó emberek, jó borok, jó zenék, jó beszélgetések. Hát kell ennél több? Már most várjuk a következőt!
Beszélgetünk

Élettel teli borok galaxisa
2021. 07. 01. | Borsmenta
Beszélgetés Susann Hanauerrel
Új címkecsaláddal ünnepli 10 éves biodinamikus működését a Wassmann Birtok. A küldetésről, a filozófia szépségeiről és nehézségeiről Susann Hanauert, a Villányi borvidéken található kicsi birtok szőlészét kérdeztük…
Iszunk

Istvándy és Istvándi
2021. 06. 30. | Borsmenta
Magnum palackba zárt, közös bort készített Istvándy Gergely és Istvándi Tamás. A fiatal borászok távoli rokonai egymásnak, és együtt megálmodott olaszrizlingjükkel a közös gyökerek fontosságát hangsúlyozzák…