Találatok száma: 2498
Beszélgetünk
Az ember olyan, mint a fa című cikk borítóképe

Az ember olyan, mint a fa

2020. 01. 18. | Szabó Edit
Beszélgetés Lenkey Gézával
Lenkey Géza mádi pincéje valóságos labirintus. Szűkülő-táguló járataiban hordók, üvegballonok végeláthatatlan sora, és a penészlepte palackokba töltött borokat egyre izgalmasabbá érleli az idő…
Tesztelünk
Figula Pincészet: Dörgicsei Merlot (Margya-dűlő) 2017 című cikk borítóképe

Figula Pincészet: Dörgicsei Merlot (Margya-dűlő) 2017

2020. 01. 17. | Szabó Edit
Figuláék merlot-ja a mértékletesség mintapéldája. Rengeteg íz, rengeteg illat, de mindez hihetetlen rétegzettséggel. A kezdő borfogyasztóknak ízleni fog, a gyakorlottak nem tudnak betelni vele…
Eszünk
Túrázz, hüttézz Ürömön! című cikk borítóképe

Túrázz, hüttézz Ürömön!

2020. 01. 17. | Szabó Edit
Napsütéses télben túrázni akkor is kellemes, ha a hőmérő higanyszála tartósan a nulla alatt időz. Utána egy húsleves az Ürömi Hüttében, és már tudod, hogy ezért az élményért minden téli vasárnapon szívesen fáznál egy kicsit…
Tesztelünk
Babarczi Szőlőbirtok és Pince: Pannonhalmi Merlot 2018 című cikk borítóképe

Babarczi Szőlőbirtok és Pince: Pannonhalmi Merlot 2018

2020. 01. 16. | Szabó Edit
A Babarczi Pince első merlot-ja a jól iható vörösborok iskolapéldája. Mindenképpen étel mellé, leginkább libasülthöz vagy vadpörkölthöz ajánljuk…
Iszunk
A 10 legnépszerűbb ivós téma 2019-ből című cikk borítóképe

A 10 legnépszerűbb ivós téma 2019-ből

2020. 01. 15. | Szabó Edit
Ittunk bort, sört, gint, koktélt, ittunk Londonban, ittunk Budapesten, ittunk magányosan, ittunk csoportosan, ittunk tokajit, ittunk mátrait, tanultunk a CEWI-ben, dolgoztunk és szórakoztunk. Íme a top 10 ivós témánk 2019-ből…
Tesztelünk
Borsika Pince és Szőlőbirtok: Zengő 2016 című cikk borítóképe

Borsika Pince és Szőlőbirtok: Zengő 2016

2020. 01. 14. | Szabó Edit
Nagyszülei nyomdokaiba lépve Szabó Krisztián 2014-ben kezdett borászkodni Abasáron. Fahordóban érlelt zengője még szép, de már nehezen dacol az idővel; akinek van belőle, ne habozzon, nyissa ki!
Főzünk
Egzotikus lencse című cikk borítóképe

Egzotikus lencse

2020. 01. 13. | Klich Zsuzsa
Bár az ízvilág kicsit szokatlan annak, aki a tradicionális magyar konyhán nevelkedett, de a tapasztalat azt mutatja, hogy ez az egzotikus lencseétel mindenkit meghódít. Nem kell megvárni vele az új évet, fussunk neki bátran, bármikor!
Iszunk
Merlot – a folyékony bársony című cikk borítóképe

Merlot – a folyékony bársony

2020. 01. 12. | Szabó Edit
A merlot az egyik legnépszerűbb szőlőfajta hazánkban. Nagy házasítások megbízható alkotórésze, de önálló borként is sokan palackozzák. Ezen az estén 6 borvidék 12 borán keresztül ismerkedtünk a fajtával…
Beszélgetünk
Ízmester vagyok című cikk borítóképe

Ízmester vagyok

2020. 01. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Steierlein Stein Péterrel
A gyömbér után itt a tonik. Steierlein Stein Péter úgy dolgozik az ízekkel, mint festő az ecsettel. Legújabb kreációja, az első hazai kézműves tonik a vietnami fekete borstól kapja pikáns felhangjait, és már sok helyen kóstolható…
Eszünk
A 10 legnépszerűbb étkezési élmény 2019-ből című cikk borítóképe

A 10 legnépszerűbb étkezési élmény 2019-ből

2020. 01. 08. | Szabó Edit
Tematikus vacsorák, fesztiválok, különleges gasztronómiai események, jól bevált és frissen nyitott éttermek egyaránt szerepeltek az „Eszünk” rovat 2019-es témái között. De vajon melyek voltak az olvasók kedvencei? Most kiderül…
Vendégoldal
Szászié és Tiffáné a Magyar Bor Nagydíj című cikk borítóképe

Szászié és Tiffáné a Magyar Bor Nagydíj

2020. 01. 07. | Borsmenta
Megvan a borszakírók 2019-es toplistája! A Magyar Bor Nagydíjat a Szászi Pince 2015-ös Szigligeti Kabócás Olaszrizlingje, valamint a Tiffán’s Pincészet 2015-ös Grande Selection bora nyerte el. Íme a részletes lista…
Beszélgetünk
A 10 legnépszerűbb interjú 2019-ből című cikk borítóképe

A 10 legnépszerűbb interjú 2019-ből

2020. 01. 06. | Szabó Edit
Vomberg Frigyes, Réti Adrienn, Kovács Beáta, Horváth Gábor, Cartwright Éva – az olvasók visszajelzései alapján velük készítettük a Borsmenta legnépszerűbb interjúit 2019-ben. Íme a top 10 és a visszatekintés…
Főzünk
Korhelyleves csülökkel című cikk borítóképe

Korhelyleves csülökkel

2020. 01. 04. | Klich Zsuzsa
Úgy tartják, a másnapos gyomornak valóságos áldás. A korhelyleves a legnépszerűbb téli egytálételeink egyike; gazdag, savanykás, és nem csak január elsején készíthető…
Vendégoldal
Rókusfalvy Pál Bussay László Emlékdíjat kapott című cikk borítóképe

Rókusfalvy Pál Bussay László Emlékdíjat kapott

2020. 01. 03. | Borsmenta
A Bussay László Emlékdíjat minden évben olyan ember kapja, aki sokat tett a magyar borkultúráért. A Pannon Bormíves Céh tagjai 2019-ben Rókusfalvy Pálra adták voksukat. A díjazottat Heimann Zoltán laudációjával köszöntjük…
Eszünk
Felszállt a füst az Andrássy úton című cikk borítóképe

Felszállt a füst az Andrássy úton

2019. 12. 29. | Barossné Koós Andrea
Ki gondolta volna, hogy ma már legalább 150 food truck járja az országot egyszerű, de színvonalas ételeket kínálva? Szeptember végén közülük több mint hetven sorakozott fel a budapesti Andrássy úton, a fővárosi közönség örömére…