Tesztelünk
CZURDA Szőlőskertje Győrszemerén: Riesling Ha szárazon szereted 2021 című cikk borítóképe

CZURDA Szőlőskertje Győrszemerén: Riesling Ha szárazon szereted 2021

2023. 05. 28. | Szabó Edit
Czurda Henrik rajnai rizlingje a fajta egyik tipikus képviselője: gyógynövényes, citrusos, de a mélyebb rétegekben már megjelenik egy kis mangós, barackos gyümölcsösség is, amit finom sósság kísér…
Beszélgetünk
Egy szakács álma: út a saját konyháig című cikk borítóképe

Egy szakács álma: út a saját konyháig

2023. 05. 27. | Márton-Szombathy Zsuzsa
Beszélgetés Vujity-Zsolnay Barnabással
Emlékeznek még Vujity-Zsolnay Barnabásra? Ő az a magyar fiú, aki a főztjével elvarázsolta a hawaii zsűrit, megszerezve ezzel a csendes-óceáni állam junior szakácsversenyének arany minősítését. És hogy merre sodorta azóta az élet? Cikkünkből kiderül!
Iszunk
Portugieser du Monde kóstoló 2023 című cikk borítóképe

Portugieser du Monde kóstoló 2023

2023. 05. 26. | Vargha Márk
Különleges helyszínen, a pécsi bazilika kőtárában tartották az idén a Portugieser du Monde versenyhez kapcsolódó sétálókóstolót, és itt adták át a Magyar Borszakírók Köre díjait is. A helyszínen Vargha Márk járt…
Főzünk
Grillsuli Zákány Dániellel 1. című cikk borítóképe

Grillsuli Zákány Dániellel 1.

2023. 05. 25. | Zákány Dániel
Az alapanyagok
Itt a tavasz, jön a grillszezon. Háromrészes sorozatunkból kiderül, hogyan válasszuk ki a megfelelő alapanyagokat, hogyan rakjunk tüzet, és melyek a legfontosabb sütési praktikák. Kezdjük az alapanyagokkal!
Tesztelünk
Gál Szőlőbirtok és Pincészet: Késői szüretelésű Rajnai rizling 2017 című cikk borítóképe

Gál Szőlőbirtok és Pincészet: Késői szüretelésű Rajnai rizling 2017

2023. 05. 24. | Szabó Edit
A Gál Szőlőbirtok és Pincészet késői szüretelésű rajnai rizlingje selymes, gazdag édes bor, ananászos, sárgabarackos gyümölcsösséggel. Fejlődni már nem fog, de szépségét még sokáig megőrzi…
Vendégoldal
Kicsi világ a nagyban című cikk borítóképe

Kicsi világ a nagyban

2023. 05. 23. | Schubert Ádám
Aprónapló 21. rész
Az Aprónapló 21. részében Schubert Ádám, az ApróKertek borásza elmélkedik egy kicsit a fotózás mibenlétéről, de az is kiderül, hogy valóban aranyat ér-e a májusi eső…
Tesztelünk
Pálffy Szőlőbirtok és Pince: Rajnai Rizling 2020 című cikk borítóképe

Pálffy Szőlőbirtok és Pince: Rajnai Rizling 2020

2023. 05. 22. | Szabó Edit
A Pálffy Pince rajnai rizlingje tiszta, jóivású fehérbor. Helye van a vacsoraasztalon, de utána is kiülhetünk vele a teraszra vagy a kertbe, jól fog esni…
Beszélgetünk
Egy magyar srác a stockholmi Frantzénban című cikk borítóképe

Egy magyar srác a stockholmi Frantzénban

2023. 05. 20. | Laár Balázs
Beszélgetés Felhősi Attilával
Egy kispesti kocsmából indult, de gyorsan a fővárosi bárkultúra ismert alakjává vált, majd rament kezdett főzni Budapesten. Felhősi Attila most a 3 Michelin-csillagos stockholmi étterem, a Frantzén gyakornoka, és tele van tervekkel. Laár Balázs beszélgetett vele…
Vendégoldal
Csúcsborok kóstolója egy orgona felújításáért! című cikk borítóképe

Csúcsborok kóstolója egy orgona felújításáért!

2023. 05. 18. | Borsmenta
Rendhagyó jótékonysági borkóstolót szervez a Pannon Bormíves Céh. A budapesti rendezvény bevételének egy részét a Bakáts téri templom orgonájának felújítására fordítják…
Tesztelünk
Sabar Borház: Rajnai Rizling Hercegföld 2022 című cikk borítóképe

Sabar Borház: Rajnai Rizling Hercegföld 2022

2023. 05. 17. | Szabó Edit
A Sabar Borház Hercegföld rajnai rizlingje friss, fiatalos és kirobbanóan gyümölcsös. A balatoni sült halak tökéletes kísérője…
Iszunk
Helló, Balatonföldvár! Helló, Kékajtó! című cikk borítóképe

Helló, Balatonföldvár! Helló, Kékajtó!

2023. 05. 16. | Németh Judit
A Balaton déli partját bemutató minisorozatunk második részéből kiderül, hogy mit rejt a kék ajtó, és hogy a borászkodás lehet „gyerekjáték”…
Eszünk
Kinyitott a Sophisto terasza! című cikk borítóképe

Kinyitott a Sophisto terasza!

2023. 05. 15. | Vargha Márk
A belváros közepén nyílt pezsgőbár lazán kínálja a luxust, és most már a teraszon üldögélve is belekóstolhatunk az osztrigás-pezsgős élmények sokszínűségébe…
Vendégoldal
Május 16-án ismét Ezerjó Nap! című cikk borítóképe

Május 16-án ismét Ezerjó Nap!

2023. 05. 13. | Borsmenta
Május 16-án ismét itt az Ezerjó Nap! A móri borászoknak köszönhetően ez már a harmadik május, amikor erre a ritka szőlőfajtára és annak borára figyel ország-világ…
Tesztelünk
Pálffy Szőlőbirtok és Pince: Rajnai Rizling Pétillant Naturel 2021 című cikk borítóképe

Pálffy Szőlőbirtok és Pince: Rajnai Rizling Pétillant Naturel 2021

2023. 05. 12. | Szabó Edit
Zöldalmás frissesség, energia, lendület. A Pálffy Pince rajnai rizling őspezsgője maga a természetesség, jól fog esni a forró nyári napokon…
Vendégoldal
Újra Szent György-hegy hajnalig! című cikk borítóképe

Újra Szent György-hegy hajnalig!

2023. 05. 11. | Borsmenta
Június első hétvégéjén megint meghódítják a Szent György-hegyet a bor és a gasztronómia szerelmesei. Csaknem húsz pincészet, borbolt, étterem és kert nyit ki, és lesznek újdonságok is…