Tesztelünk
Pannonhalmi Főapátság Pincészete: Prior Fehér 2021 című cikk borítóképe

Pannonhalmi Főapátság Pincészete: Prior Fehér 2021

2023. 06. 18. | Szabó Edit
A Pannonhalmi Főapátság Pincészetének szőlőültetvényein rajnai rizlingből terem a legtöbb. A fajtát kiemelten kezelik, és elegáns, jól érlelhető, kedves bort készítenek belőle…
Eszünk
Külvárosi kiválóságok című cikk borítóképe

Külvárosi kiválóságok

2023. 06. 15. | Vargha Márk
Nem feltétlenül kell egy nagyváros centrumában keresgélnünk, ha csúcsközeli gasztronómiai élményre vágyunk. Vargha Márk most három – egy krakkói, egy pesti és egy budai – külvárosi éttermet mutat be, melyekért megéri kimozdulni…
Iszunk
Rajnairizling-teszt 2023 című cikk borítóképe

Rajnairizling-teszt 2023

2023. 06. 14. | Szabó Edit
Egy töki félédes bor nyerte a Borsmenta magazin idei rajnairizling-tesztjét, de badacsonyi, pannonhalmi és kunsági bor is került az élmezőnybe. Meglepetésekben nem volt hiány, mutatjuk az eredményeket…
Eszünk
Nápoly íze az Augusztban! című cikk borítóképe

Nápoly íze az Augusztban!

2023. 06. 13. | Szabó Edit
Pisztáciafagyi, pisztáciás éclair, málnás süti, minikuglóf és még számos pisztáciás édesség várja a közönséget Budapesten, a Fény utcai Augusztban. És hogy miért éppen pisztácia? Elmeséljük!
Tesztelünk
Babarczi Szőlőbirtok és Pince: Pannonhalmi Rajnai Rizling 2021 című cikk borítóképe

Babarczi Szőlőbirtok és Pince: Pannonhalmi Rajnai Rizling 2021

2023. 06. 12. | Szabó Edit
A Babarczi Pince 2021-es rajnai rizlingje nem tartozik a könnyedre hangolt borok közé. Sertéshúsos ételek mellé töltsük pohárba!
Utazunk
Falatnyi magyar borbirodalom Berlinben című cikk borítóképe

Falatnyi magyar borbirodalom Berlinben

2023. 06. 10. | Szabó Edit
Szedlacskó Máté apró berlini borboltja amilyen kicsi, olyan erős. Polcain száznál is több magyar bor sorakozik, de nem hiányoznak a szörpök sem, és persze van húsáru, sőt még gulyáskrém is azoknak, akik hiányolják a hazai ízeket a német fővárosban….
Vendégoldal
10 éves a Somlói Éjszakai Pincetúra! című cikk borítóképe

10 éves a Somlói Éjszakai Pincetúra!

2023. 06. 09. | Borsmenta
Már tizedszer hívják éjszakai pincetúrára a közönséget a somlói borászok. A „sétálókóstolót” az idén június 16-17-én tartják, a vendégeket közel 30 helyszínen várják finom borokkal és jóféle kulturális programokkal…
Eszünk
Tavaszi képeslapok című cikk borítóképe

Tavaszi képeslapok

2023. 06. 08. | Vargha Márk
Vargha Márk szezonális sorozata a befejező részhez érkezett. A tavaszi képslapokon szokás szerint jó ételekről, italokról és az azokat készítő tehetséges emberekről ír. Vagyis olyasmikről, amiért érdemes élni…
Főzünk
A „nagybetűs“ Pavlova című cikk borítóképe

A „nagybetűs“ Pavlova

2023. 06. 07. | Fülöp Timi
Hogy mi a Pavlova? Habcsókalapú krémes édesség, amit általában nem készítünk el otthon, mert attól tartunk, hogy nem fog sikerülni. Pedig! Fülöp Timi belevágott. Íme az eredmény...
Vendégoldal
Csak egy ember a kertben című cikk borítóképe

Csak egy ember a kertben

2023. 06. 07. | Schubert Ádám
Aprónapló 22. rész
Nő a szőlő, mint a „gomba”, meg a gyom is a szőlősorok között. Mit tehet ilyenkor az ember? Erről, valamint az ökológiai egyensúly megteremtésének szépségeiről elmélkedik Schubert Ádám pázmándi borász az Aprónapló 22. részében…
Tesztelünk
Szabó Zoltán: Rajnai Rizling 2021 című cikk borítóképe

Szabó Zoltán: Rajnai Rizling 2021

2023. 06. 05. | Szabó Edit
Szabó Zoltán, a Pécsi borvidék fenegyereke imád kísérletezni, de mindig a minőséget tartja szem előtt. Hosszúhetényi pincéjében csupa formabontó tétel sorakozik, fogyasztói legnagyobb örömére. Rajnai rizlingjét szárnyasból készült ételekhez ajánljuk…
Főzünk
Grillsuli Zákány Dániellel 3. című cikk borítóképe

Grillsuli Zákány Dániellel 3.

2023. 06. 02. | Zákány Dániel
Sütési praktikák
Grillsulink előző részeiben megtanultuk, hogyan válasszunk alapanyagot, és elsajátítottuk a tűzrakás fortélyait. Most pedig lássuk a legfontosabb sütési praktikákat…
Eszünk
Borvacsora a Páskomban című cikk borítóképe

Borvacsora a Páskomban

2023. 06. 01. | Németh Judit
Kényelmes szálláshely, színvonalas kiszolgálás, jó programok, remek ízek – ez vár ránk a lajoskomáromi Páskomban. Németh Judit egy borvacsorán járt, ahol az ételekért Garai Ádám, a borokért a Szőke Mátyás és Zoltán pincészet képviseletében Szőke Mátyás felelt…
Főzünk
Kényeztető paradicsomos rizs című cikk borítóképe

Kényeztető paradicsomos rizs

2023. 05. 31. | Fülöp Timi
Aki szereti a rizottót, ennek a paradicsomos rizsnek nagyon fog örülni fog. Lehetne cifrázni, de Fülöp Timiék egyszerű módszere is tökéletes eredménnyel kecsegtet. Az étel húsmentes!
Főzünk
Grillsuli Zákány Dániellel 2. című cikk borítóképe

Grillsuli Zákány Dániellel 2.

2023. 05. 29. | Zákány Dániel
Amit a tűzről tudni kell
Sorozatunk első részében az alapanyagok kiválasztása volt a téma, a második részben pedig a tűzről lesz szó. Mert nagyon nem mindegy, hogy milyen tűzön készül el az étel…