Tesztelünk

Pannonhalmi Főapátság Pincészete: Prior Fehér 2021
2023. 06. 18. | Szabó Edit
A Pannonhalmi Főapátság Pincészetének szőlőültetvényein rajnai rizlingből terem a legtöbb. A fajtát kiemelten kezelik, és elegáns, jól érlelhető, kedves bort készítenek belőle…
Eszünk

Külvárosi kiválóságok
2023. 06. 15. | Vargha Márk
Nem feltétlenül kell egy nagyváros centrumában keresgélnünk, ha csúcsközeli gasztronómiai élményre vágyunk. Vargha Márk most három – egy krakkói, egy pesti és egy budai – külvárosi éttermet mutat be, melyekért megéri kimozdulni…
Iszunk

Rajnairizling-teszt 2023
2023. 06. 14. | Szabó Edit
Egy töki félédes bor nyerte a Borsmenta magazin idei rajnairizling-tesztjét, de badacsonyi, pannonhalmi és kunsági bor is került az élmezőnybe. Meglepetésekben nem volt hiány, mutatjuk az eredményeket…
Eszünk

Nápoly íze az Augusztban!
2023. 06. 13. | Szabó Edit
Pisztáciafagyi, pisztáciás éclair, málnás süti, minikuglóf és még számos pisztáciás édesség várja a közönséget Budapesten, a Fény utcai Augusztban. És hogy miért éppen pisztácia? Elmeséljük!
Tesztelünk

Babarczi Szőlőbirtok és Pince: Pannonhalmi Rajnai Rizling 2021
2023. 06. 12. | Szabó Edit
A Babarczi Pince 2021-es rajnai rizlingje nem tartozik a könnyedre hangolt borok közé. Sertéshúsos ételek mellé töltsük pohárba!
Utazunk

Falatnyi magyar borbirodalom Berlinben
2023. 06. 10. | Szabó Edit
Szedlacskó Máté apró berlini borboltja amilyen kicsi, olyan erős. Polcain száznál is több magyar bor sorakozik, de nem hiányoznak a szörpök sem, és persze van húsáru, sőt még gulyáskrém is azoknak, akik hiányolják a hazai ízeket a német fővárosban….
Vendégoldal

10 éves a Somlói Éjszakai Pincetúra!
2023. 06. 09. | Borsmenta
Már tizedszer hívják éjszakai pincetúrára a közönséget a somlói borászok. A „sétálókóstolót” az idén június 16-17-én tartják, a vendégeket közel 30 helyszínen várják finom borokkal és jóféle kulturális programokkal…
Eszünk

Tavaszi képeslapok
2023. 06. 08. | Vargha Márk
Vargha Márk szezonális sorozata a befejező részhez érkezett. A tavaszi képslapokon szokás szerint jó ételekről, italokról és az azokat készítő tehetséges emberekről ír. Vagyis olyasmikről, amiért érdemes élni…
Főzünk

A „nagybetűs“ Pavlova
2023. 06. 07. | Fülöp Timi
Hogy mi a Pavlova? Habcsókalapú krémes édesség, amit általában nem készítünk el otthon, mert attól tartunk, hogy nem fog sikerülni. Pedig! Fülöp Timi belevágott. Íme az eredmény...
Vendégoldal

Csak egy ember a kertben
2023. 06. 07. | Schubert Ádám
Aprónapló 22. rész
Nő a szőlő, mint a „gomba”, meg a gyom is a szőlősorok között. Mit tehet ilyenkor az ember? Erről, valamint az ökológiai egyensúly megteremtésének szépségeiről elmélkedik Schubert Ádám pázmándi borász az Aprónapló 22. részében…
Tesztelünk

Szabó Zoltán: Rajnai Rizling 2021
2023. 06. 05. | Szabó Edit
Szabó Zoltán, a Pécsi borvidék fenegyereke imád kísérletezni, de mindig a minőséget tartja szem előtt. Hosszúhetényi pincéjében csupa formabontó tétel sorakozik, fogyasztói legnagyobb örömére. Rajnai rizlingjét szárnyasból készült ételekhez ajánljuk…
Főzünk

Grillsuli Zákány Dániellel 3.
2023. 06. 02. | Zákány Dániel
Sütési praktikák
Grillsulink előző részeiben megtanultuk, hogyan válasszunk alapanyagot, és elsajátítottuk a tűzrakás fortélyait. Most pedig lássuk a legfontosabb sütési praktikákat…
Eszünk

Borvacsora a Páskomban
2023. 06. 01. | Németh Judit
Kényelmes szálláshely, színvonalas kiszolgálás, jó programok, remek ízek – ez vár ránk a lajoskomáromi Páskomban. Németh Judit egy borvacsorán járt, ahol az ételekért Garai Ádám, a borokért a Szőke Mátyás és Zoltán pincészet képviseletében Szőke Mátyás felelt…
Főzünk

Kényeztető paradicsomos rizs
2023. 05. 31. | Fülöp Timi
Aki szereti a rizottót, ennek a paradicsomos rizsnek nagyon fog örülni fog. Lehetne cifrázni, de Fülöp Timiék egyszerű módszere is tökéletes eredménnyel kecsegtet. Az étel húsmentes!
Főzünk

Grillsuli Zákány Dániellel 2.
2023. 05. 29. | Zákány Dániel
Amit a tűzről tudni kell
Sorozatunk első részében az alapanyagok kiválasztása volt a téma, a második részben pedig a tűzről lesz szó. Mert nagyon nem mindegy, hogy milyen tűzön készül el az étel…