Beszélgetünk

A nő esete a whiskyvel
2016. 05. 18. | Raab Zsuzsanna
Beszélgetés Szatmári Katalin whiskyszakértővel
„Az, hogy ki milyen whiskyt választ, teljesen egyéniségfüggő, nem kapcsolódik feltétlenül nemekhez. Jó látni, hogy a kulturált italfogyasztás, a tudásvágy és a nyitottság egyre terjed Magyarországon.”
Beszélgetünk

Euforikus pillanatok
2016. 05. 07. | Szabó Edit
„Megpróbáltam megőrizni a hidegvéremet, de be kell vallanom, hogy euforikus pillanatokat okozott a borok nyitás utáni kóstolása, ugyanis szinte kivétel nélkül mindegyik tökéletes állapotban volt” - nyilatkozta a Borsmentának Szik Mátyás sommelier az 1800-as, 1900-as években született borok kóstolása után.
Beszélgetünk

Jó belefeledkezni!
2016. 05. 03. | Szabó Edit
„A Borászok Borásza kitüntetés számomra motiváció és komoly felelősség: még több tevékeny nap a szőlőben, a pincében. A mi szakmánkban nem lehet megállni” – nyilatkozta a Borsmentának Bacsó András, a Tokaj Oremus Pincészet birtokigazgatója, a Borászok Borásza cím idei birtokosa.
Beszélgetünk

Minden titkomat nem árulhatom el
2016. 04. 30. | Szabó Edit
Beszélgetés Romsics Lászlóval
Tíz évig tartó tanulás, tengernyi akadály és vizsga leküzdése után már csak egyetlen erőpróba választotta el a Master of Wine címtől, ám ezt a magasságot végül nem sikerült megugrania. Kudarc vagy felszabadulás? Erről beszélgettünk Romsics Lászlóval, aki február eleje óta a Csányi Pincészet vezérigazgatójaként új kihívásokkal néz szembe.
Beszélgetünk

Nem zavart se eső, se szél
2016. 04. 09. | Szabó Edit
Elizabeth Gabay Master of Wine Szekszárdról
„Sötétben érkeztem Szekszárdra, és alig vártam, hogy meglássam a napsütötte dombokat. Reggel eső és szürkeség fogadott. Nem ezt vártam. Aztán találkoztam a szekszárdi borászokkal...”
Beszélgetünk

Rácsodálkozni ismert dolgokra
2016. 04. 08. | Burai László
Dancsecs Ferenc nevét 2014-ben ismerték meg szélesebb körben, amikor megjelent Kézdy Dániel Tokaj – Emberek és dűlők című könyve. Azóta még több helyen lehet a képeivel találkozni, most éppen egy nemzetközi fotópályázat legjobbjai között; ennek kapcsán tettünk fel neki néhány villámkérdést.
Beszélgetünk

Lassú víz partot mos
2016. 04. 05. | Szabó Edit
Beszélgetés Theisz Andrással, a Heumann Pincészet főborászával
„Evelyne a cabernet franc-ra esküszik, nekünk viszont Erharddal a kékfrankos a szívünk csücske. Ez nagyon jó így, mert mindenki a saját kedvencéért izgul.”
Beszélgetünk

Szeretem megélni, ami nem létezik
2016. 04. 02. | Szabó Edit és Raab Zsuzsanna
Beszélgetés Várvizi Péterrel, a Larus Étterem konyhafőnökével
„A főzés olyan, mint a zeneszerzés – a variációk száma végtelen, az ötletekből nem fogysz ki soha. Apám azt mondta, mindegy, mit csinálsz, csak légy az első tízben!”
Beszélgetünk

Egy blogger élete - Ripka Gergely
2016. 03. 26. | Szabó Edit
„A Táncoló Medve indulása óta eltelt majdnem tíz év, és ma már egyre jobban kerülöm a borkritikusi szerepkört. Sokkal fontosabb, hogy a bor környezetéről, a vele foglalkozó emberekről meséljek..."
Beszélgetünk

Egy kávénál is fontos az első benyomás
2016. 03. 25. | Burai László
Apró Franciska lett idén a latte art magyar bajnoka, így ő képviseli az országot Sanghajban a világbajnokságon. Elutazása előtt beszélgettünk vele a jövő heti versenyről, kávéról, tejről, tervekről.
Beszélgetünk

Egy blogger élete - Csíki Sándor
2016. 03. 12. | Szabó Edit
„Az ország legjobb gasztrobloggerei és gasztronómiai szakírói között tartanak számon, és ezzel a pozícióval tökéletesen elégedett vagyok, miközben sosem felejtem el, hogy mindez felelősséggel is jár. Soha nem szabad lazítanom..."
Beszélgetünk

Ilona műhelye
2016. 03. 10. | Vörös Zsuzsa
Beszélgetés Gabó Ica bonbonkészítővel
Trüffelgolyócskákat már jó 20 évvel ezelőtt is készítettem, így nem állt távol tőlem az édességek világa. A tanfolyamon megtanultuk a bonbonkészítés alapjait, én azonban egyre kíváncsibb lettem…
Beszélgetünk

Szöllősi Mihály emlékére
2016. 03. 08. | Burai László
Az alábbi írás 2015 szeptemberében született annak örömére, hogy Szöllősi Mihály a Népszabadság Top 100 Bor zsűrije szerint megalkotta az év második legjobb fehérborát. Úgy terveztük, hogy tavasszal folytatjuk a beszélgetést. Mihály derűs, erős, energikus volt, nem gondoltam, hogyan is gondolhattam volna, hogy a tavaszi beszélgetésre már nem kerülhet sor. Mindannyiunknak hiányozni fog.
Beszélgetünk

Szöllősi Mihály emlékére
2016. 03. 08. |
Az alábbi írás 2015 szeptemberében született annak örömére, hogy Szöllősi Mihály a Népszabadság Top 100 Bor zsűrije szerint megalkotta az év második legjobb fehérborát. Úgy terveztük, hogy tavasszal folytatjuk a beszélgetést. Mihály derűs, erős, energikus volt, nem gondoltam, hogyan is gondolhattam volna, hogy a tavaszi beszélgetésre már nem kerülhet sor. Mindannyiunknak hiányozni fog.
Beszélgetünk

Nincs bennem féltékenység
2016. 03. 08. | Szabó Edit
Szöllősi Mihály emlékére - Beszélgetés Szöllősi Mihállyal
Az alábbi írás 2015 szeptemberében született annak örömére, hogy Szöllősi Mihály a Népszabadság Top 100 Bor zsűrije szerint megalkotta az év második legjobb fehérborát. Úgy terveztük, hogy tavasszal folytatjuk a beszélgetést. Mihály derűs, erős, energikus volt, nem gondoltam, hogyan is gondolhattam volna, hogy a tavaszi beszélgetésre már nem kerülhet sor. Mindannyiunknak hiányozni fog.