Találatok száma: 2497
Iszunk

Buborék, nyár, zene
2024. 07. 15. | Barossné Koós Andrea
Tombol a nyár, ilyenkor hűs italokra vágyunk. A Magyar Bormarketing Ügynökség az idén is elindította a „Buborékok nyara” kampányt, három kiváló borkoktéllal a főszerepben. Íme a részletek…
Utazunk

Kiülős helyek
2024. 07. 13. | Vargha Márk
Tombol a nyár, ilyenkor a legjobb egy vendéglátóhely teraszán üldögélni. Vargha Márk néhány pazar kiülős helyet fedezett fel nekünk, kettőt Budapesten, egyet Észtországban és egyet Olaszországban…
Főzünk

Fazekas csirke beleni módra – hatay Belen tava
2024. 07. 11. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 33. rész
A hatay Belen tava valójában egy cserépedényben készült húsos egytálétel. Ezt hozta most nekünk Nagyillés János a Török örömök 33. részében…
Főzünk

Chiamagos zabkása reggelire
2024. 07. 10. | Szabó Edit
A zabkása tápláló, finom, egészséges, és ezer változatban elkészíthető. Íme egy bombabiztos recept, amihez egy kis chiamagot is kevertünk, hogy jobban induljon a nap…
Vendégoldal

Csak előre nézünk
2024. 07. 09. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 21. rész
Támad a peronoszpóra, a birtokon újabb döntéseket kell hozni, de szerencsére egy laza párizsi hétvége feledteti egy időre a kihívásokat. Francia gasztronómiai és boros élményekről is mesél dr. Kaibinger Tamás bornaplója 21. részében…
Tesztelünk

Nyakas Pince: Budai Selection Chardonnay 2022
2024. 07. 08. | Szabó Edit
A Nyakas Pince 2022-es Budai Selection Chardonnay bora kézzel szedett, töppedt szőlőből készült, hízelgően gyümölcsös, de ne tévedjünk: száraz. Nagy formátumú, hosszan érlelhető bor, amely az ünnepi asztalon is megállja a helyét…
Utazunk

Mit együnk Kalábriában?
2024. 07. 05. | Vargha Márk
Kalábria kalandvágyóknak 2. rész
Pünkösdi kalábriai kirándulásán Vargha Márk kollégánk a helyi gasztronómiába is belekóstolt. Íme néhány ötlet, amit feltétlenül ki kell próbálnia az utazónak, ha arra jár…
Főzünk

Tavuk göğsü tatlısı – csirkemellpuding
2024. 07. 04. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 32. rész
Édesség csirkehúsból? Miért ne! Nagyillés János ezt a kissé formabontó receptet teszi közkinccsé a Török örömök sorozat 32. részében. Íme a csirkemellpuding, vagyis a tavuk göğsü tatlısı…
Iszunk

GROW 2024
2024. 07. 03. | Vargha Márk
Olaszrizlingek nemzetközi versenye Balatonfüreden
Graševina, grašac beli, laški rizling, welschriesling, riesling italico, ryzlink vlašský – ezek mind egyetlen szőlőfajtát, az olaszrizlinget takarják. A fajtának szentelt regionális versenynek idén Magyarország volt a helyszíne…
Főzünk

Gyömbéres citromfűszörp
2024. 07. 02. | Szabó Edit
A gyömbéres citromfűszörp szódával vagy friss, hideg vízzel hígítva tökéletes frissítő a nagy nyári melegben. Elkészítése egyszerű, semmiféle konyhai jártasságot nem igényel. Érdemes kipróbálni…
Tesztelünk

Domaine Edegger: Helbeck 2013
2024. 07. 01. | Szabó Edit
Íme egy 11 éves különlegesség a Domaine Edegger badacsonyi pincéjéből. Tisztességben megkorosodott chardonnay, ami a korához képest még egészen jól tartja magát…
Vendégoldal

Tokaji aszú a világ legjobb 50 bora között!
2024. 06. 29. | Borsmenta
A világ legrangosabb nemzetközi borversenyeként számontartott Decanter World Wine Awards idei zsűrije 97 pontra értékelte és az 50 legjobb bor közé választotta a tokaji Gizella Pince 2019-es évjáratú 6 puttonyos tokaji aszúját…
Iszunk

Köszi mindent, jó volt, folytatjuk!
2024. 06. 28. | Schubert Ádám
Siker volt a Pázm’and Wine 2024
Mindig öröm, ha egy maroknyi lelkes borász önerőből hoz létre egy sikeres minifesztivált. Az első Pázm’and Wine (le is út, fel is út!) boldogító volt. Fogadjátok szeretettel Schubert Ádám gondolatait…
Tesztelünk

Domaine Edegger: Jakob 2020
2024. 06. 27. | Szabó Edit
A Stájerországból származó Edegger család pincészetét Badacsonyban, a hozzá tartozó 13 hektárnyi területet a település környékén találjuk. Fahordós érlelésű chardonnay boruk letagadhatatlanul a badacsonyi terroir szülötte…
Főzünk

Tavuklu siron – csirketorta
2024. 06. 27. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 31. rész
A Török örömök sorozat 31. részében Nagyillés János a tavuklu siron, vagyis a török csirketorta receptjét mutatja be. Első pillantásra kissé talán meghökkentő, de rendkívül finom.