Találatok száma: 2497
Iszunk
Buborék, nyár, zene című cikk borítóképe

Buborék, nyár, zene

2024. 07. 15. | Barossné Koós Andrea
Tombol a nyár, ilyenkor hűs italokra vágyunk. A Magyar Bormarketing Ügynökség az idén is elindította a „Buborékok nyara” kampányt, három kiváló borkoktéllal a főszerepben. Íme a részletek…
Utazunk
Kiülős helyek című cikk borítóképe

Kiülős helyek

2024. 07. 13. | Vargha Márk
Tombol a nyár, ilyenkor a legjobb egy vendéglátóhely teraszán üldögélni. Vargha Márk néhány pazar kiülős helyet fedezett fel nekünk, kettőt Budapesten, egyet Észtországban és egyet Olaszországban…
Főzünk
Fazekas csirke beleni módra – hatay Belen tava című cikk borítóképe

Fazekas csirke beleni módra – hatay Belen tava

2024. 07. 11. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 33. rész
A hatay Belen tava valójában egy cserépedényben készült húsos egytálétel. Ezt hozta most nekünk Nagyillés János a Török örömök 33. részében…
Főzünk
Chiamagos zabkása reggelire című cikk borítóképe

Chiamagos zabkása reggelire

2024. 07. 10. | Szabó Edit
A zabkása tápláló, finom, egészséges, és ezer változatban elkészíthető. Íme egy bombabiztos recept, amihez egy kis chiamagot is kevertünk, hogy jobban induljon a nap…
Vendégoldal
Csak előre nézünk című cikk borítóképe

Csak előre nézünk

2024. 07. 09. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 21. rész
Támad a peronoszpóra, a birtokon újabb döntéseket kell hozni, de szerencsére egy laza párizsi hétvége feledteti egy időre a kihívásokat. Francia gasztronómiai és boros élményekről is mesél dr. Kaibinger Tamás bornaplója 21. részében…
Tesztelünk
Nyakas Pince: Budai Selection Chardonnay 2022 című cikk borítóképe

Nyakas Pince: Budai Selection Chardonnay 2022

2024. 07. 08. | Szabó Edit
A Nyakas Pince 2022-es Budai Selection Chardonnay bora kézzel szedett, töppedt szőlőből készült, hízelgően gyümölcsös, de ne tévedjünk: száraz. Nagy formátumú, hosszan érlelhető bor, amely az ünnepi asztalon is megállja a helyét…
Utazunk
Mit együnk Kalábriában? című cikk borítóképe

Mit együnk Kalábriában?

2024. 07. 05. | Vargha Márk
Kalábria kalandvágyóknak 2. rész
Pünkösdi kalábriai kirándulásán Vargha Márk kollégánk a helyi gasztronómiába is belekóstolt. Íme néhány ötlet, amit feltétlenül ki kell próbálnia az utazónak, ha arra jár…
Főzünk
Tavuk göğsü tatlısı – csirkemellpuding című cikk borítóképe

Tavuk göğsü tatlısı – csirkemellpuding

2024. 07. 04. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 32. rész
Édesség csirkehúsból? Miért ne! Nagyillés János ezt a kissé formabontó receptet teszi közkinccsé a Török örömök sorozat 32. részében. Íme a csirkemellpuding, vagyis a tavuk göğsü tatlısı…
Iszunk
GROW 2024 című cikk borítóképe

GROW 2024

2024. 07. 03. | Vargha Márk
Olaszrizlingek nemzetközi versenye Balatonfüreden
Graševina, grašac beli, laški rizling, welschriesling, riesling italico, ryzlink vlašský – ezek mind egyetlen szőlőfajtát, az olaszrizlinget takarják. A fajtának szentelt regionális versenynek idén Magyarország volt a helyszíne…
Főzünk
Gyömbéres citromfűszörp című cikk borítóképe

Gyömbéres citromfűszörp

2024. 07. 02. | Szabó Edit
A gyömbéres citromfűszörp szódával vagy friss, hideg vízzel hígítva tökéletes frissítő a nagy nyári melegben. Elkészítése egyszerű, semmiféle konyhai jártasságot nem igényel. Érdemes kipróbálni…
Tesztelünk
Domaine Edegger: Helbeck 2013 című cikk borítóképe

Domaine Edegger: Helbeck 2013

2024. 07. 01. | Szabó Edit
Íme egy 11 éves különlegesség a Domaine Edegger badacsonyi pincéjéből. Tisztességben megkorosodott chardonnay, ami a korához képest még egészen jól tartja magát…
Vendégoldal
Tokaji aszú a világ legjobb 50 bora között! című cikk borítóképe

Tokaji aszú a világ legjobb 50 bora között!

2024. 06. 29. | Borsmenta
A világ legrangosabb nemzetközi borversenyeként számontartott Decanter World Wine Awards idei zsűrije 97 pontra értékelte és az 50 legjobb bor közé választotta a tokaji Gizella Pince 2019-es évjáratú 6 puttonyos tokaji aszúját…
Iszunk
Köszi mindent, jó volt, folytatjuk! című cikk borítóképe

Köszi mindent, jó volt, folytatjuk!

2024. 06. 28. | Schubert Ádám
Siker volt a Pázm’and Wine 2024
Mindig öröm, ha egy maroknyi lelkes borász önerőből hoz létre egy sikeres minifesztivált. Az első Pázm’and Wine (le is út, fel is út!) boldogító volt. Fogadjátok szeretettel Schubert Ádám gondolatait…
Tesztelünk
Domaine Edegger: Jakob 2020 című cikk borítóképe

Domaine Edegger: Jakob 2020

2024. 06. 27. | Szabó Edit
A Stájerországból származó Edegger család pincészetét Badacsonyban, a hozzá tartozó 13 hektárnyi területet a település környékén találjuk. Fahordós érlelésű chardonnay boruk letagadhatatlanul a badacsonyi terroir szülötte…
Főzünk
Tavuklu siron – csirketorta című cikk borítóképe

Tavuklu siron – csirketorta

2024. 06. 27. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 31. rész
A Török örömök sorozat 31. részében Nagyillés János a tavuklu siron, vagyis a török csirketorta receptjét mutatja be. Első pillantásra kissé talán meghökkentő, de rendkívül finom.