Találatok száma: 2501
Vendégoldal

Képek és gondolatok
2024. 05. 28. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 18. rész
Van, hogy az ember olyan gondolatokat fogalmaz meg, amelyek mások számára is hasznosak, inspirálóak lehetnek. Dr. Kaibinger Tamás bornaplójának 18. részében tíz ilyen gondolat következik. Fogadjátok szeretettel…
Tesztelünk

Gál Szőlőbirtok és Pincészet: Balaton-melléki Chardonnay 2023
2024. 05. 27. | Szabó Edit
A Gál Szőlőbirtok és Pincészet chardonnay bora kedves és gyümölcsös, vízparti nyárestékre való. Jól behűtve kiváló vendégváró ital, de saláták mellé is kínálhatjuk…
Tesztelünk

Rubin Borászat: Peripheria Merlot BIO 2019
2024. 05. 26. | Nádasi Eszter
A Rubin Borászat 2019-es évjáratú merlot bora második helyezést ért el a Borsmenta fajtatesztjén: hűvös, gyümölcsös és fűszeres...
Iszunk

Hab a tortán
2024. 05. 26. | Szabó Edit
Pázmándi borkalandok 4. – Schubert Ádám és az ApróKertek
Dűlőséta, remek beszélgetés és kiváló borok. Néhány szóban összefoglalva ez történt a Borsmenta Kóstolóklub pázmándi túrájának negyedik állomásán, ahol Schubert Ádám és az ApróKertek borait kóstolva egyik ámulatból a másikba estünk…
Iszunk

Tűzoltó a pincében
2024. 05. 24. | Szabó Edit
Pázmándi borkalandok 3. – Köllő Zsolt Pincészet
A Borsmenta Kóstolóklub pázmándi túrájának harmadik állomása a Bálint Borárium volt, ahol a kiváló ebéd előtt Köllő Zsolt helyi borász tartott nekünk kóstolót…
Tesztelünk

Heumann Pincészet: Merlot 2017
2024. 05. 23. | Szabó Edit
A Heumann Pincészet 2017-es merlot bora egy szép évjárat szülötte. Gazdag, mély, bársonyos, igazán szép érett bor. A tökéletes ízélmény elérése érdekében érdemes dekantálni!
Főzünk

Árpatésztás csirkeleves – terbiyeli tavuk çorbası
2024. 05. 23. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 26. rész
A terbiyeli tavuk çorbası, vagyis az árpatésztás csirkeleves egyszerűen elkészíthető. Nagyillés János ezt a receptet mutatja be a Borsmenta olvasóinak a Török örömök sorozat 26. részében…
Iszunk

Chardonnay-teszt a Borsmentán 2024
2024. 05. 22. | Szabó Edit
A Borsmenta magazin chardonnay-tesztjén 11 borvidék 17 borászatának 21 borát kóstoltuk. A merítés széles volt, és a mezőny váratlanul izgalmas. Az élmezőnyben az Etyek–Budai, az Egri és a Balatonfüred–Csopaki borvidék borai végeztek…
Tesztelünk

Lelovits Tamás Pincéje: két-hold 2021
2024. 05. 21. | Szabó Edit
Lelovits Tamás 2021-es két-hold merlot-ja két nemzetközi aranyéremmel is büszkélkedhet. A Bocor-dűlő terméséből készült, marhasülthöz ajánljuk…
Iszunk

A hegybíró bora
2024. 05. 20. | Szabó Edit
Pázmándi borkalandok 2. – Nagy Gábor Családi Szőlőbirtok
A Borsmenta Kóstolóklub pázmándi túrájának második állomása a Nagy Gábor Családi Szőlőbirtok pincéje volt, ahol személyesen a borász, Nagy Gábor várta a csapatot…
Tesztelünk

Rubin Borászat: Phenomëne Merlot BIO 2020
2024. 05. 19. | Szabó Edit
A Rubin Borászat 2020-as merlot-ja a Phenomëne borcsalád első tagja. Mély és sokrétű, érett és szerethető. Zsíros sajtok remek társa lehet, de az se baj, ha egy jó csülök mellé töltjük pohárba…
Beszélgetünk

A borban találtam meg, amit kerestem
2024. 05. 18. | Szabó Edit
Beszélgetés Rókusfalvy Palkóval
Április végén etyeki székhelyén látta vendégül barátait és partnereit a Rókusfalvy Birtok. Az összejövetel apropójáról és a pincészet helyzetéről a borásszal, Rókusfalvy Palkóval beszélgettünk…
Utazunk

Fedezzük fel Bolognát! – 4. rész
2024. 05. 18. | Sparing Ildikó
Tornyok, árkádok és a San Luca-bazilika
Sorozatunk negyedik részében a Bologna látképét meghatározó tornyokról, a városra oly jellemző árkádokról és a San Luca-bazilikáról esik szó…
Tesztelünk

Szemes Pince: „Dél” Villányi Merlot Kopár-dűlő 2020
2024. 05. 17. | Szabó Edit
A villányi Szemes Pince 2020-as „Dél” merlot-jához a Kopár-dűlő adta a gyümölcsöt. Játékos, szerethető bor, csokis, áfonyás édességek remek társa lehet…
Főzünk

Csupacsoki sütemény – Çikolatalı pasta
2024. 05. 16. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 25. rész
Çikolatalı pasta, vagyis csupacsoki sütemény. Könnyen elkészül és mindenki imádja. Ezt a receptet kapjuk Nagyillés Jánostól a Török örömök sorozat 25. részében…