Találatok száma: 2497
Tesztelünk
Unger Bormanufaktúra: Different Today 2022 című cikk borítóképe

Unger Bormanufaktúra: Different Today 2022

2024. 02. 14. | Szabó Edit
Az Unger Bormanufaktúra Different Today fantázianevű pét-natja zweigeltből készült, fűszeres és boldogító. Kicsit több bubival világbajnok lehetne, de azért így se rossz…
Utazunk
Egy este Pálffyéknál című cikk borítóképe

Egy este Pálffyéknál

2024. 02. 13. | Szabó Edit
Bortúra a Káli-medencében 4.
Aki a Káli-medencében bortúrázik, annak a köveskáli Pálffy Pince kötelező program. Boraik a Borsmenta tesztjein rendszeresen az élmezőnyben szerepelnek, de mégiscsak más, ha személyesen a borász tölt a poharakba…
Iszunk
Tokaji aszúk a harmadik és a negyedik X-ben című cikk borítóképe

Tokaji aszúk a harmadik és a negyedik X-ben

2024. 02. 12. | Nádasi Eszter
Az 1990-es évek muzeális aszúit és aszúeszenciáit kóstoltuk meg Tarcalon tavaly decemberben. A Kutatóintézet impozáns tereiben rendezett eseményen 14 borászat 24 tétele került a poharunkba...
Vendégoldal
Júniusban újra BOLDOGkisfalud Feszt! című cikk borítóképe

Júniusban újra BOLDOGkisfalud Feszt!

2024. 02. 11. | Borsmenta
Tokaj-Hegyalja egyik legkedvesebb fesztiválját június 27-30. között rendezik Bodrogkisfaludon. Lesz bor, sport és jó zene, a Kispál és a Borz is fellép. Íme a részletes program…
Beszélgetünk
Neked – cabernet franc Bárdos Tamás emlékére című cikk borítóképe

Neked – cabernet franc Bárdos Tamás emlékére

2024. 02. 10. | Szabó Edit
Beszélgetés Bárdos Elvirával
Ötödik éve már, hogy a mátrai újborok versenye Bárdos Tamás nevét viseli. A józan gondolkodású, céltudatos szakember fiatalon hunyt el, életműve nem teljesedhetett ki. Alakját feleségével idézzük meg, és szót ejtünk a Tamás tiszteletére készült emlékborról is…
Főzünk
Árpatésztás rizspiláf című cikk borítóképe

Árpatésztás rizspiláf

2024. 02. 08. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 11. rész
A tane tane arpa şehriyeli pirinç pilavı – vagyis a pergős, árpatésztás rizspiláf Nagyillés János Török örömök című sorozatának következő receptje. Etimológia és sztori is jár hozzá, szokás szerint…
Tesztelünk
Wassmann Bormanufaktúra: Blanc de Franc 2022 PétNat című cikk borítóképe

Wassmann Bormanufaktúra: Blanc de Franc 2022 PétNat

2024. 02. 07. | Szabó Edit
A Wassmann Bormanufaktúra Blanc de Franc pét-natja gyümölcsös illattal, kitartó gyöngyözéssel és krémes buborékokkal hódít. Jobb nem is kell egy meghitt estéhez…
Vendégoldal
A szenvedély az szenvedély című cikk borítóképe

A szenvedély az szenvedély

2024. 02. 06. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 10. rész.
A természetes borok és a jogászkodás szokatlan kapcsolata, az élet újrafelfedezése a 9 hónapos Leóval, emlékezetes kóstolók és elmélkedés a „nagy bor” jelentőségéről. Egyebek között ezekről olvashatunk dr. Kaibinger Tamás bornaplójának 10. részében…
Tesztelünk
Bakonyi Pincészet: PétNat Bio Olaszrizling-Királyleányka 2022 című cikk borítóképe

Bakonyi Pincészet: PétNat Bio Olaszrizling-Királyleányka 2022

2024. 02. 05. | Szabó Edit
Bakonyi Péter elegáns pét-natja gyümölcsös ízvilággal hódít. Kedves, szerethető, bármilyen alkalomra tökéletes választás…
Utazunk
Rezeda, Kalamona és a többiek című cikk borítóképe

Rezeda, Kalamona és a többiek

2024. 02. 04. | Szabó Edit
Bortúra a Káli-medencében 3.
Köveskál Fő utcájában könnyű megtalálni a Káli Kövek birodalmát. A romantikus kert nyáron hívogató, most azonban inkább a fűtött kóstolóterem felé vesszük az irányt, ahol személyesen a borász, Szabó Gyula várja a Kóstolóklub csapatát…
Beszélgetünk
Azóta főzök, mióta az eszemet tudom című cikk borítóképe

Azóta főzök, mióta az eszemet tudom

2024. 02. 03. | Szabó Edit
Beszélgetés Tatai Róberttel
Hét éve, amikor megnyerte a Séfek Séfe tehetségkutató versenyt, mindenki az elhivatott felvidéki fiatalemberről beszélt. Tatai Róbert ma a róla elnevezett révkomáromi pizzériában, a Tataiban főz, mi is ott találkoztunk vele…
Főzünk
Havuç tarator – sárgarépás csemege című cikk borítóképe

Havuç tarator – sárgarépás csemege

2024. 02. 02. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 10. rész
Hogy mi a havuç tarator? Húsmentes előétel, aminek a sárgarépa és a joghurt a lelke. A recept mellé természetesen jön egy kis nyelvészkedés is Nagyillés Jánostól…
Utazunk
Készítsd el a saját sajtodat! című cikk borítóképe

Készítsd el a saját sajtodat!

2024. 01. 31. | Szabó Edit
Bortúra a Káli-medencében 2.
A kékkúti Levendula Porta a Káli-medence kedves színfoltja. A Keszthelyi házaspár kiváló reggeliket tálal, remek sajtokat készít, és vendégeiket nemcsak megetetik és megitatják, hanem még a sajtkészítés rejtelmeibe is bevezetik…
Tesztelünk
Turay Családi Pincészet: Generosa Pét-Nat 2022 című cikk borítóképe

Turay Családi Pincészet: Generosa Pét-Nat 2022

2024. 01. 30. | Szabó Edit
A Turay Családi Pincészet generosa pét-natja tökéletes vendégváró ital, de enyhén ananászos ízvilágának köszönhetően akár egy ananászos csirke mellett is megállja a helyét…
Iszunk
Éljen a február, furmintra fel! című cikk borítóképe

Éljen a február, furmintra fel!

2024. 01. 29. | Borsmenta
2024. február elsején már 14. alkalommal gyűlnek össze a hagyományos nagykóstolóra a furmint szerelmesei. A rendezvényt Budapesten, a Hagyományok Házában tartják…