Találatok száma: 2500
Tesztelünk

Pannonhalmi Főapátság Pincészete: Pinot Noir 2020
2022. 07. 01. | Szabó Edit
A Pannonhalmi Főapátság Pincészetének 2020-as pinot noir bora minden cseppjében nyár. Üde gyümölcsössége kedvessé, hordós fűszeressége izgalmassá varázsolja…
Vendégoldal

7 tény, amit nem tudtál a mozzarelláról
2022. 06. 30. | Borsmenta
A mozzarella Olaszországból indult hódító útjára, és ma már a világ minden pontján kedvelt alapanyag. De vajon jól ismerjük? Íme 7 tény, amit lehet, hogy eddig nem tudtál róla…
Főzünk

Káposztasaláta
2022. 06. 29. | Klich Zsuzsa
Igaz, hogy reszelni kell, vagy szeletelni, de a káposztasaláta igazi nyári köret. Íme egy megbízható recept…
Utazunk

Ahol a madár se… 3. rész
2022. 06. 28. | Vargha Márk
Moldova
„Nincs ott semmi különös, mégis visszamennék” – írja Moldováról a cikk szerzője, Vargha Márk, aki azért bolyongott a Cricova borászat 120 kilométeres pincerendszerében, és nem ez volt az egyetlen kalandja…
Tesztelünk

Béla Borászat: Dűne Selection Imrehegyi Pinot Noir Kései (száraz) 2017
2022. 06. 27. | Szabó Edit
A Béla Borászat késői pinot noir bora szokatlan, izgalmas és nagyon szerethető. Aki nyitott az újdonságokra, és szereti a meglepetéseket, feltétlenül kóstolja meg…
Eszünk
Főzünk

Sült fokhagyma
2022. 06. 24. | Fülöp Timi
Pofonegyszerű, mégis utolérhetetlen. A sült fokhagymának olyan zamata van, hogy képtelenség neki ellenállni. Még szerencse, hogy nem is kell. Pirítóssal kínáljuk. Isteni!
Beszélgetünk

Itt a Vylyan-nyár!
2022. 06. 22. | Szabó Edit
Beszélgetés Debreczeni Mónikával
A Villányi borvidék egyik legszerethetőbb borászata, a Vylyan Pincészet új borokkal és jó programokkal készül a nyárra. A részletekről Debreczeni Mónikát, a pincészet tulajdonosát kérdeztük…
Eszünk
Főzünk

Bodzaszörp
2022. 06. 18. | Klich Zsuzsa
A bodzavirág az első tavaszi napokon jelenik meg a bokrokon, hogy aztán csodás illatba burkolja a kerteket, udvarokat, erdőket, hegyeket. Ilyenkor minden háziasszony bodzaszörpöt készít, mi is mutatunk egy megbízható receptet…
Beszélgetünk

Bor, zene, boldogság
2022. 06. 18. | Virág Orsolya
Beszélgetés Juga Péterrel
Ismét lesz BOLDOGkisfalud Feszt! A tavaly indult kulturális fesztivált Tokaj-Hegyalja egyik legkedvesebb településén, Bodrogkisfaludon rendezik június utolsó hétvégéjén. A részletekről a főszervezőt, Juga Pétert kérdeztük…
Iszunk

Buli a hegyen: Somlói Éjszakai Pincetúra 2022
2022. 06. 15. | Szabó Edit
Hétvégén ismét tüzek gyúlnak a Somlón. Az éjszakai pincetúra az idén kétnapos kulturális fesztivállal egészül ki; íme 9 jó ok, hogy miért kell mindenképpen odamennünk…
Utazunk

Ahol a madár se… 2. rész
2022. 06. 13. | Vargha Márk
Ó-Zéland
Vannak csodás helyek a világban, amelyek valamiért kívül esnek a magyar turisták többségének radarján. Vargha Márk minisorozatának második részében Hollandia délnyugati csücskében időzünk…
Tesztelünk

Sauska Tokaj: Pinot Noir Padi 2018
2022. 06. 12. | Szabó Edit
A Sauska Pincészet tokaji birtokának egyik gyöngyszeme ez a pinot noir. Hozzá a szőlőt a különleges adottságú Padi-hegyen szüretelték, ennek köszönheti szokatlan szépségét, hűvös eleganciáját…
Beszélgetünk

Az előrelátását csodáltam legjobban
2022. 06. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Pulay Polett-tel
2022-ben Thummerer Vilmos lett a Borászok Borásza. A 2021 decemberében elhunyt borász helyett unokája, Pulay Polett vette át a díjat, aki a pincészetben is a nyomdokaiba lépett. Interjúnkban a nagyapjáról mesél…