Találatok száma: 2499
Tesztelünk
Szentesi Pince: Zengő „Öcsi” 2017 című cikk borítóképe

Szentesi Pince: Zengő „Öcsi” 2017

2021. 01. 04. | Szabó Edit
A régi magyar szőlőfajták újraélesztésével sikerrel kísérletező Szentesi József munkáját dicséri ez a gyönyörű Zengő, a félédes „nagytestvér” méltó száraz párja. Kiváló évjárat izgalmas bora, baráti beszélgetések remek társa…
Főzünk
Lencseleves füstölt csülökkel című cikk borítóképe

Lencseleves füstölt csülökkel

2021. 01. 02. | Szabó Edit
Január elsején kötelező fogás, de egy jó lencselevesnek bármikor örülünk. Íme a csalhatatlan recept…
Főzünk
Mákos guba című cikk borítóképe

Mákos guba

2021. 01. 02. | Szabó Edit
Van, ahol karácsonykor, és van, ahol újévkor kerül az asztalra. A mákos gubának rengeteg változata ismert, de szerintünk ez a legfinomabb…
Eszünk
A tökéletes kocsonya című cikk borítóképe

A tökéletes kocsonya

2020. 12. 31. | Szabó Edit
Van, aki él-hal érte, és van, akit a puszta említésétől is kiráz a hideg. A kocsonya régen nem hiányozhatott a karácsonyi menüből, mostanában viszont úgy tűnik, egész jól megvagyunk nélküle. Pedig!
Főzünk
Kocsonya, ahogy Méhes Vilmos készíti című cikk borítóképe

Kocsonya, ahogy Méhes Vilmos készíti

2020. 12. 31. | Szabó Edit
Méhes Vilmos mestere a kocsonyakészítésnek. Aki követi az utasításait és rászánja az időt, tökéletes kocsonyát tálal. Íme…
Beszélgetünk
Valaha tündér voltam című cikk borítóképe

Valaha tündér voltam

2020. 12. 24. | Szabó Edit
Beszélgetés Kerekes Vicával
A Hab Dórájaként öntudatos cukrászlány, az Apró mesék Juditjaként titkokkal, fájdalmakkal teli asszony. Kerekes Vica ezer életet él a vásznon és a színpadon, de karácsonykor még mindig ő díszíti a fát otthon, Füleken. Szabó Edit interjúja…
Beszélgetünk
Valaha tündér voltam című cikk borítóképe

Valaha tündér voltam

2020. 12. 24. | Szabó Edit
Beszélgetés Kerekes Vicával
A Hab Dórájaként öntudatos cukrászlány, az Apró mesék Juditjaként titkokkal, fájdalmakkal teli asszony. Kerekes Vica ezer életet él a vásznon és a színpadon, de karácsonykor még mindig ő díszíti a fát otthon, Füleken. Szabó Edit interjúja…
Tesztelünk
Szent Donát Borkúria: Szent Donát Parcella Olaszrizling 2017 című cikk borítóképe

Szent Donát Borkúria: Szent Donát Parcella Olaszrizling 2017

2020. 12. 23. | Szabó Edit
A Szent Donát Borkúria Parcella Olaszrizlingjéhez a Szitahegy-dűlő adta a szőlőt. A bor spontán erjedt, tartályban érett, derítés és szűrés nélkül palackozták. Igazi izgalom a természetesség kedvelőinek…
Főzünk
Zöldséges-csirkés tortillatekercs című cikk borítóképe

Zöldséges-csirkés tortillatekercs

2020. 12. 21. | Szabó Edit
Egyszerű, gyors, abbahagyhatatlan. Aki 20 perc alatt mennyei vacsorát szeretne varázsolni az asztalra, válassza ezt a zöldséges-csirkés tortilla receptet…
Tesztelünk
Pósta Borház: Kadarka 2017 című cikk borítóképe

Pósta Borház: Kadarka 2017

2020. 12. 13. | Szabó Edit
A szekszárdi Pósta Borház kadarkája a mindennapok fűszere, de a karácsonyi asztalon is ott a helye a halászlé mellett…
Beszélgetünk
A szívem nem enged el innen című cikk borítóképe

A szívem nem enged el innen

2020. 12. 12. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Ludányi Gáborral
A GoBri Pince borásza, Ludányi Gábor a Mátrai borvidék új generációjának egyik elhivatott tagja, zöld veltelinije máris fogalom. Az embert is, a bort is érdemes megismerni…
Vendégoldal
Bor, tudás, Eszterházy című cikk borítóképe

Bor, tudás, Eszterházy

2020. 12. 11. | Szabó Edit
Ismét indul szőlész-borász szak az egri Eszterházy Károly Egyetemen! A hét féléves képzésre nemcsak a fiatalokat várják, hanem azokat a gyakorló borászokat is, akik elméleti tudásukat szeretnék még jobban elmélyíteni…
Vendégoldal
A világ legjobb pezsgői című cikk borítóképe

A világ legjobb pezsgői

2020. 12. 11. | Borsmenta
Bár különleges körülmények között, de az idén is megrendezték a pezsgők legnagyobb nemzetközi versenyét, a Pezsgő-világbajnokságot. A 2004-es Louis Roederer Cristal Rosé magnum az abszolút győztes...
Főzünk
Sütőtökös pite című cikk borítóképe

Sütőtökös pite

2020. 12. 10. | Szabó Edit
A sütőtökös pite, az amerikaiak klasszikus hálaadás napi süteménye már itthon is egyre népszerűbb. Íme egy jó recept, érdemes kipróbálni…
Tesztelünk
Jekl Pincészet: Villányi Prémium Kadarka 2017 című cikk borítóképe

Jekl Pincészet: Villányi Prémium Kadarka 2017

2020. 12. 09. | Szabó Edit
Az Ördög-árok a Villányi borvidék kiemelkedő termőhelye. Ott termett az a szőlő, amiből a Jekl Pincészet intenzív, gazdag kadarkája megszületett…