Találatok száma: 2500
Főzünk

Joghurtoscukkini-egytálétel – yoğurtlu kabak kızartması
2024. 07. 18. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 34. rész
Ezt a kellemes és tartalmas, hűtve fogyasztható joghurtoscukkini-egytálételt hozta nekünk a hőségnapokra Nagyillés János a Török örömök sorozat 34. részében…
Iszunk

Ezerjóteszt 2024
2024. 07. 17. | Szabó Edit
A Borsmenta ezerjótesztjén 13 versenytétel került a poharakba, egy a Kunsági borvidékről, a többi Mórról. A pálmát egy könnyű bor vitte el, de az érettek is szépen szerepeltek…
Főzünk

Bruschetta, amit mindenki imád
2024. 07. 16. | Szabó Edit
A bruschetta, az olaszok paradicsomos pirítósa egyszerűen zseniális étel. Elkészíteni könnyű, konyhai jártasságot nem igényel, percek alatt az asztalra tehetjük, és mindenki imádni fogja. Íme a klasszikus recept…
Iszunk

Buborék, nyár, zene
2024. 07. 15. | Barossné Koós Andrea
Tombol a nyár, ilyenkor hűs italokra vágyunk. A Magyar Bormarketing Ügynökség az idén is elindította a „Buborékok nyara” kampányt, három kiváló borkoktéllal a főszerepben. Íme a részletek…
Utazunk

Kiülős helyek
2024. 07. 13. | Vargha Márk
Tombol a nyár, ilyenkor a legjobb egy vendéglátóhely teraszán üldögélni. Vargha Márk néhány pazar kiülős helyet fedezett fel nekünk, kettőt Budapesten, egyet Észtországban és egyet Olaszországban…
Főzünk

Fazekas csirke beleni módra – hatay Belen tava
2024. 07. 11. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 33. rész
A hatay Belen tava valójában egy cserépedényben készült húsos egytálétel. Ezt hozta most nekünk Nagyillés János a Török örömök 33. részében…
Főzünk

Chiamagos zabkása reggelire
2024. 07. 10. | Szabó Edit
A zabkása tápláló, finom, egészséges, és ezer változatban elkészíthető. Íme egy bombabiztos recept, amihez egy kis chiamagot is kevertünk, hogy jobban induljon a nap…
Vendégoldal

Csak előre nézünk
2024. 07. 09. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 21. rész
Támad a peronoszpóra, a birtokon újabb döntéseket kell hozni, de szerencsére egy laza párizsi hétvége feledteti egy időre a kihívásokat. Francia gasztronómiai és boros élményekről is mesél dr. Kaibinger Tamás bornaplója 21. részében…
Tesztelünk

Nyakas Pince: Budai Selection Chardonnay 2022
2024. 07. 08. | Szabó Edit
A Nyakas Pince 2022-es Budai Selection Chardonnay bora kézzel szedett, töppedt szőlőből készült, hízelgően gyümölcsös, de ne tévedjünk: száraz. Nagy formátumú, hosszan érlelhető bor, amely az ünnepi asztalon is megállja a helyét…
Utazunk

Mit együnk Kalábriában?
2024. 07. 05. | Vargha Márk
Kalábria kalandvágyóknak 2. rész
Pünkösdi kalábriai kirándulásán Vargha Márk kollégánk a helyi gasztronómiába is belekóstolt. Íme néhány ötlet, amit feltétlenül ki kell próbálnia az utazónak, ha arra jár…
Főzünk

Tavuk göğsü tatlısı – csirkemellpuding
2024. 07. 04. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 32. rész
Édesség csirkehúsból? Miért ne! Nagyillés János ezt a kissé formabontó receptet teszi közkinccsé a Török örömök sorozat 32. részében. Íme a csirkemellpuding, vagyis a tavuk göğsü tatlısı…
Iszunk

GROW 2024
2024. 07. 03. | Vargha Márk
Olaszrizlingek nemzetközi versenye Balatonfüreden
Graševina, grašac beli, laški rizling, welschriesling, riesling italico, ryzlink vlašský – ezek mind egyetlen szőlőfajtát, az olaszrizlinget takarják. A fajtának szentelt regionális versenynek idén Magyarország volt a helyszíne…
Főzünk

Gyömbéres citromfűszörp
2024. 07. 02. | Szabó Edit
A gyömbéres citromfűszörp szódával vagy friss, hideg vízzel hígítva tökéletes frissítő a nagy nyári melegben. Elkészítése egyszerű, semmiféle konyhai jártasságot nem igényel. Érdemes kipróbálni…
Tesztelünk

Domaine Edegger: Helbeck 2013
2024. 07. 01. | Szabó Edit
Íme egy 11 éves különlegesség a Domaine Edegger badacsonyi pincéjéből. Tisztességben megkorosodott chardonnay, ami a korához képest még egészen jól tartja magát…
Vendégoldal

Tokaji aszú a világ legjobb 50 bora között!
2024. 06. 29. | Borsmenta
A világ legrangosabb nemzetközi borversenyeként számontartott Decanter World Wine Awards idei zsűrije 97 pontra értékelte és az 50 legjobb bor közé választotta a tokaji Gizella Pince 2019-es évjáratú 6 puttonyos tokaji aszúját…