Találatok száma: 2497
Iszunk
Merlot-teszt a Borsmentán 2024 című cikk borítóképe

Merlot-teszt a Borsmentán 2024

2024. 04. 17. | Szabó Edit
Bársonyos textúrája, mélysége és kedves, gyümölcsös ízvilága miatt a merlot sokak kedvence. A Borsmenta merlot-tesztjén 7 borvidék 11 borászatának 14 borát töltöttük pohárba, és egy soproni vitte el a pálmát…
Vendégoldal
Áprilisi nyár című cikk borítóképe

Áprilisi nyár

2024. 04. 16. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 15. rész
Tombol a tavasz, a korán jött áprilisi nyárban ezer színben pompázik a természet. Bornaplójának 15. részében az aktuális munkákról, az élő szőlőhegy szépségeiről és a tenger ritmusáról mesél dr. Kaibinger Tamás…
Utazunk
Fedezzük fel Bolognát! – 2. rész című cikk borítóképe

Fedezzük fel Bolognát! – 2. rész

2024. 04. 13. | Sparing Ildikó
Bologna, az egyetemi város
Sorozatunk második részében elhagyjuk a Piazza Maggiorét, és az egyetem régi épületével kötünk közelebbi ismeretséget, aztán üldögélünk egy kicsit Bologna ikonikus kávézójában…
Iszunk
Ez a rendezvény már hivatkozási alap című cikk borítóképe

Ez a rendezvény már hivatkozási alap

2024. 04. 12. | Szabó Edit
Hatodik alkalommal adtak egymásnak randevút a magyarországi furmintok készítői és a brit borszakma legjelesebb képviselői. Az idei Furmint February rendezvényen 29 hazai pincészet borait kóstolhatta a szakmai közönség…
Főzünk
Pirinç unlu muhallebi – egyszerű tejpuding című cikk borítóképe

Pirinç unlu muhallebi – egyszerű tejpuding

2024. 04. 11. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 20. rész
Nagyillés János tejpudingja villámgyors, egyszerű, és ha rizsliszttel készül, gluténérzékenyek is fogyaszthatják. A recept mellé most is jár az étel története…
Tesztelünk
Gere Attila Pincészete: Syrah 2021 című cikk borítóképe

Gere Attila Pincészete: Syrah 2021

2024. 04. 08. | Szabó Edit
Gere Attila Pincészetének 2021-es Syrah bora fekete bogyós gyümölcsösséggel csábít. Vadételekhez töltsük pohárba!
Iszunk
Olaszrizling – Jásdiék szerint című cikk borítóképe

Olaszrizling – Jásdiék szerint

2024. 04. 06. | Németh Judit
Hogyan látják az olaszrizling helyzetét a Balaton környéki gazdák, miért nehéz a bioművelés, és miért fontos, hogy a GROW du Monde nemzetközi borversenynek Balatonfüred ad otthont? Németh Judit Jásdiékkal együtt vont mérleget…
Utazunk
Fedezzük fel Bolognát! – 1. rész című cikk borítóképe

Fedezzük fel Bolognát! – 1. rész

2024. 04. 05. | Sparing Ildikó
Bologna, a paloták városa
Bologna nem tartozik a legnépszerűbb olaszországi turistacélpontok közé, pedig csodákat rejt. Sorozatunkban Sparing Ildikó segítségével fedezzük fel a város látnivalóit…
Főzünk
Lebeniye Çorbası – vagyis húsgombócleves gaziantepi módra című cikk borítóképe

Lebeniye Çorbası – vagyis húsgombócleves gaziantepi módra

2024. 04. 04. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 19. rész
A Lebeniye Çorbası valójában egy könnyen, gyorsan elkészíthető joghurtos húsgombócleves, amely nem szerepel a török gyorséttermek kínálatában, ezért otthon kell elkészítenünk, ha szeretnénk megkóstolni. Íme Nagyillés János receptje…
Vendégoldal
Eljött a húsvét című cikk borítóképe

Eljött a húsvét

2024. 04. 03. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 14. rész
Portfóliókóstoló a Tati étteremben, metszés a szőlőben, palackozás a pincében, tavasz a szívekben. Dr. Kaibinber Tamás bornaplójának 14. részében nosztalgiával gondolunk a régi húsvétokra, és Dsida Jenőt is idézzük…
Tesztelünk
Sauska Pincészet Villány: Syrah 2021 című cikk borítóképe

Sauska Pincészet Villány: Syrah 2021

2024. 03. 29. | Szabó Edit
A Sauska Pincészet 2021-es syrah bora kézzel szüretelt, válogatott szőlőszemekből készült. Aki szereti a friss meggyet, ezt a bort imádni fogja…
Főzünk
Vişneli kek – meggyes sütemény című cikk borítóképe

Vişneli kek – meggyes sütemény

2024. 03. 29. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 18. rész
Ez a török meggyes sütemény egyesíti a kuglóf, a kelt kalács és a piskóta előnyeit, pedig nem is kell keleszteni. Időspórolós, ám ízletes török édesség Nagyillés János konyhájából…
Tesztelünk
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet: Syrah 2017 című cikk borítóképe

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet: Syrah 2017

2024. 03. 27. | Szabó Edit
A Vylyan Pincészet 2017-es syrah bora egy remek évjárat szülötte. Szépen érik, de nem öregszik, még sokáig örülhetünk neki…
Főzünk
Túrós rétes chiamaggal című cikk borítóképe

Túrós rétes chiamaggal

2024. 03. 26. | Szabó Edit
A túrós rétest mindenki imádja. Réteslapból pofonegyszerűen elkészíthető, és ha felturbózzuk egy kis chiamaggal, még a szervezetünkkel is jót teszünk. Itt a recept, érdemes kipróbálni…
Iszunk
Yealands-kóstoló a Veritasban című cikk borítóképe

Yealands-kóstoló a Veritasban

2024. 03. 25. | Vargha Márk
Vajon miért ilyen őrült sikeresek a Yealands nevű új-zélandi gigaborászat sauvignon blanc borai? Erre a kérdésre keresték a választ nemrég a Veritas Borkereskedés kóstolójának vendégei. Az eseményen Vargha Márk is részt vett…