Találatok száma: 2500
Vendégoldal
Együtt kóstolni sokkal jobb! című cikk borítóképe

Együtt kóstolni sokkal jobb!

2024. 06. 11. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 19. rész
Mi a jó a biodinamikus gazdálkodásban, mitől szép egy dűlőtúra, miért izgalmas egy bor? Egyebek között erről mesél dr. Kaibinger Tamás bornaplója 19. részében, és végül még az is kiderül, hogy mi a közös a kékfrankosban és a champagne-ban…
Iszunk
A Kéknyelű Virágzás Ünnepére készül Badacsony című cikk borítóképe

A Kéknyelű Virágzás Ünnepére készül Badacsony

2024. 06. 10. | Nádasi Eszter
Június 15-én az év legnagyobb kéknyelűkóstolóját rendezik meg Badacsonyban: körülbelül 60 tétellel lehet majd ismerkedni a borvidék különböző hegyeiről. A nagyobb, jól ismert borászatok mellett kisebb és újabb pincészetek is kiállítanak...
Tesztelünk
Etyeki Kúria: Chardonnay 2022 című cikk borítóképe

Etyeki Kúria: Chardonnay 2022

2024. 06. 09. | Szabó Edit
Az Etyeki Kúria 2022-es Chardonnay bora profi munka. Mindenből annyi van benne, amennyi kell, és éppen azt adja, amiért szeretjük a chardonnay-t. A bor a Borsmenta fajtatesztjén a megosztott 3. helyen végzett...
Beszélgetünk
Kis falucska, nagy fesztivál című cikk borítóképe

Kis falucska, nagy fesztivál

2024. 06. 08. | Szarka Flóra
Beszélgetés Juga Péterrel, a BOLDOGkisfalud Feszt megálmodójával
A BOLDOGkisfalud Feszt megálmodója az idén kap tanári diplomát, emellett újságot ír, zenekarban játszik, filmet forgat, ha kell, borkóstolót tart, de a családi vállalkozás marketingmenedzsmentjében is oroszlánrészt vállal. Juga Péterrel beszélgettünk…
Tesztelünk
Günzer Családi Birtok: Chardonnay 2020 című cikk borítóképe

Günzer Családi Birtok: Chardonnay 2020

2024. 06. 07. | Szabó Edit
A Günzer Családi Birtok 2020-as chardonnay-ja a fahordós érlelés jegyeinek egész tárházát vonultatja fel. Sült csirke vagy négysajtos gnocchi mellé ajánljuk...
Főzünk
Börek rétestésztából című cikk borítóképe

Börek rétestésztából

2024. 06. 06. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 28. rész
Mi bureknek hívjuk, Törökországban börek a neve, és a Földközi-tenger keleti partvidékének minden pontján ismerik. Nagyillés János most a darált húsos változatot mutatja meg az olvasóknak…
Tesztelünk
Haraszthy Pincészet: Chardonnay 2022 című cikk borítóképe

Haraszthy Pincészet: Chardonnay 2022

2024. 06. 05. | Szabó Edit
A Haraszthy Pincészet 2022-es reduktív chardonnay bora nem tartozott a kedvenceink közé. A szerkezet jó, ám az ízekkel adós maradt a bor…
Utazunk
Hétvége az olasz csizma orrán című cikk borítóképe

Hétvége az olasz csizma orrán

2024. 06. 05. | Vargha Márk
Kalábria kalandvágyóknak 1. rész
Vargha Márk kollégánk szeret olyan helyekre járni Európában, amelyek az útikönyvekben is a legutolsó oldalakon szerepelnek. Ezúttal Kalábria egy kis részét fedezte fel, és most sem jött haza csalódottan…
Tesztelünk
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet: Hërka Chardonnay 2023 című cikk borítóképe

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet: Hërka Chardonnay 2023

2024. 06. 03. | Szabó Edit
A Vylyan Szőlőbirtok Hërka Chardonnay bora minden alkalomra jó választás. Tökéletesen megkomponált, jó arányú chardonnay, amely zöld saláták, halak mellett kiválóan teljesít, de nem kíván feltétlenül ételt…
Utazunk
Kirándulások Bolognából című cikk borítóképe

Kirándulások Bolognából

2024. 06. 01. | Sparing Ildikó
Ravenna, Brisighella és Dozza
Ravenna a gyönyörű mozaikok, Brisighella a különleges óratornya és a szamarak, Dozza pedig a falfestmények miatt lehet vonzó úti cél. Aki Bolognában időz, ezekbe a kisvárosokba feltétlenül látogasson el!
Iszunk
Zwack Open 2024 című cikk borítóképe

Zwack Open 2024

2024. 05. 31. | Szabó Edit
Ismét az Unicum Ház kertjében tartotta meg hagyományos májusi szakmai kóstolóját a Zwack Izabella Borkereskedés. A hangulatos térben felállított asztaloknál húsznál is több borászat várta a vendégeket. A rendezvényen a Borsmenta női csapata járt…
Főzünk
Patatesli sulu köfte – burgonyás-húsgombócos egytálétel című cikk borítóképe

Patatesli sulu köfte – burgonyás-húsgombócos egytálétel

2024. 05. 30. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 27. rész
Nagyillés János Török örömök című sorozatának 27. részében egy olyan egytálétel receptjét találjuk, ami hasonlít ugyan a mi gulyásunkhoz, csakhogy húsgombóccal készül…
Tesztelünk
Havas & Timár Pincészet: Chardonnay 2022 című cikk borítóképe

Havas & Timár Pincészet: Chardonnay 2022

2024. 05. 29. | Szabó Edit
Havas Balázsék 2022-es, hordóban érlelt chardonnay bora a Borsmenta chardonnay-tesztjének második helyezettje. A kilenc hónap finomseprős érlelés krémességet adott neki, de hogy a kapros jegyeket honnan kapta, arról lövésünk sincs…
Vendégoldal
Képek és gondolatok című cikk borítóképe

Képek és gondolatok

2024. 05. 28. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 18. rész
Van, hogy az ember olyan gondolatokat fogalmaz meg, amelyek mások számára is hasznosak, inspirálóak lehetnek. Dr. Kaibinger Tamás bornaplójának 18. részében tíz ilyen gondolat következik. Fogadjátok szeretettel…
Tesztelünk
Gál Szőlőbirtok és Pincészet: Balaton-melléki Chardonnay 2023 című cikk borítóképe

Gál Szőlőbirtok és Pincészet: Balaton-melléki Chardonnay 2023

2024. 05. 27. | Szabó Edit
A Gál Szőlőbirtok és Pincészet chardonnay bora kedves és gyümölcsös, vízparti nyárestékre való. Jól behűtve kiváló vendégváró ital, de saláták mellé is kínálhatjuk…