Találatok száma: 2497
Beszélgetünk

Kis falucska, nagy fesztivál
2024. 06. 08. | Szarka Flóra
Beszélgetés Juga Péterrel, a BOLDOGkisfalud Feszt megálmodójával
A BOLDOGkisfalud Feszt megálmodója az idén kap tanári diplomát, emellett újságot ír, zenekarban játszik, filmet forgat, ha kell, borkóstolót tart, de a családi vállalkozás marketingmenedzsmentjében is oroszlánrészt vállal. Juga Péterrel beszélgettünk…
Tesztelünk

Günzer Családi Birtok: Chardonnay 2020
2024. 06. 07. | Szabó Edit
A Günzer Családi Birtok 2020-as chardonnay-ja a fahordós érlelés jegyeinek egész tárházát vonultatja fel. Sült csirke vagy négysajtos gnocchi mellé ajánljuk...
Főzünk

Börek rétestésztából
2024. 06. 06. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 28. rész
Mi bureknek hívjuk, Törökországban börek a neve, és a Földközi-tenger keleti partvidékének minden pontján ismerik. Nagyillés János most a darált húsos változatot mutatja meg az olvasóknak…
Tesztelünk

Haraszthy Pincészet: Chardonnay 2022
2024. 06. 05. | Szabó Edit
A Haraszthy Pincészet 2022-es reduktív chardonnay bora nem tartozott a kedvenceink közé. A szerkezet jó, ám az ízekkel adós maradt a bor…
Utazunk

Hétvége az olasz csizma orrán
2024. 06. 05. | Vargha Márk
Kalábria kalandvágyóknak 1. rész
Vargha Márk kollégánk szeret olyan helyekre járni Európában, amelyek az útikönyvekben is a legutolsó oldalakon szerepelnek. Ezúttal Kalábria egy kis részét fedezte fel, és most sem jött haza csalódottan…
Tesztelünk

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet: Hërka Chardonnay 2023
2024. 06. 03. | Szabó Edit
A Vylyan Szőlőbirtok Hërka Chardonnay bora minden alkalomra jó választás. Tökéletesen megkomponált, jó arányú chardonnay, amely zöld saláták, halak mellett kiválóan teljesít, de nem kíván feltétlenül ételt…
Utazunk

Kirándulások Bolognából
2024. 06. 01. | Sparing Ildikó
Ravenna, Brisighella és Dozza
Ravenna a gyönyörű mozaikok, Brisighella a különleges óratornya és a szamarak, Dozza pedig a falfestmények miatt lehet vonzó úti cél. Aki Bolognában időz, ezekbe a kisvárosokba feltétlenül látogasson el!
Iszunk

Zwack Open 2024
2024. 05. 31. | Szabó Edit
Ismét az Unicum Ház kertjében tartotta meg hagyományos májusi szakmai kóstolóját a Zwack Izabella Borkereskedés. A hangulatos térben felállított asztaloknál húsznál is több borászat várta a vendégeket. A rendezvényen a Borsmenta női csapata járt…
Főzünk

Patatesli sulu köfte – burgonyás-húsgombócos egytálétel
2024. 05. 30. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 27. rész
Nagyillés János Török örömök című sorozatának 27. részében egy olyan egytálétel receptjét találjuk, ami hasonlít ugyan a mi gulyásunkhoz, csakhogy húsgombóccal készül…
Tesztelünk

Havas & Timár Pincészet: Chardonnay 2022
2024. 05. 29. | Szabó Edit
Havas Balázsék 2022-es, hordóban érlelt chardonnay bora a Borsmenta chardonnay-tesztjének második helyezettje. A kilenc hónap finomseprős érlelés krémességet adott neki, de hogy a kapros jegyeket honnan kapta, arról lövésünk sincs…
Vendégoldal

Képek és gondolatok
2024. 05. 28. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 18. rész
Van, hogy az ember olyan gondolatokat fogalmaz meg, amelyek mások számára is hasznosak, inspirálóak lehetnek. Dr. Kaibinger Tamás bornaplójának 18. részében tíz ilyen gondolat következik. Fogadjátok szeretettel…
Tesztelünk

Gál Szőlőbirtok és Pincészet: Balaton-melléki Chardonnay 2023
2024. 05. 27. | Szabó Edit
A Gál Szőlőbirtok és Pincészet chardonnay bora kedves és gyümölcsös, vízparti nyárestékre való. Jól behűtve kiváló vendégváró ital, de saláták mellé is kínálhatjuk…
Tesztelünk

Rubin Borászat: Peripheria Merlot BIO 2019
2024. 05. 26. | Nádasi Eszter
A Rubin Borászat 2019-es évjáratú merlot bora második helyezést ért el a Borsmenta fajtatesztjén: hűvös, gyümölcsös és fűszeres...
Iszunk

Hab a tortán
2024. 05. 26. | Szabó Edit
Pázmándi borkalandok 4. – Schubert Ádám és az ApróKertek
Dűlőséta, remek beszélgetés és kiváló borok. Néhány szóban összefoglalva ez történt a Borsmenta Kóstolóklub pázmándi túrájának negyedik állomásán, ahol Schubert Ádám és az ApróKertek borait kóstolva egyik ámulatból a másikba estünk…
Iszunk

Tűzoltó a pincében
2024. 05. 24. | Szabó Edit
Pázmándi borkalandok 3. – Köllő Zsolt Pincészet
A Borsmenta Kóstolóklub pázmándi túrájának harmadik állomása a Bálint Borárium volt, ahol a kiváló ebéd előtt Köllő Zsolt helyi borász tartott nekünk kóstolót…