2021.11.24. | Szabó Edit
Ha van bor, ami paprikás krumplit kíván, akkor a Bujdosó Kalóz Kékfrankosa az. Könnyű, borsos, fűszeres, a magyaros ízvilágú ételek mellett kiválóan megállja a helyét…
A sötét rubinszínű bor meggyes, szilvás, áfonyás, málnás illattal és édes fűszerességgel csábít.A korty selymes, a tanninok puhák, ízében a meggyes, szilvás világot egy kis étcsokoládés, grillázsos hangulat ellenpontozza.
Az illatban ígért borsosság szájban is megjelenik, egy kis finom, mentás hűvösséggel együtt. Minél tovább engedjük, hogy nyíljon a pohárban, annál több ízjegyet sorakoztat fel, a felfeslő rétegekből egyszer fekete ribizli, másszor kökény, szilvalekvár, tejes kávé vagy édes karácsonyi fűszercsokor bukkan elő. Utóíze is fűszeres és gyümölcsös egyszerre, és még némi fűszerpaprikát, aszalt paradicsomot is felfedezni vélünk benne.
Kellemes, sokoldalú bor, értékei ételek mellett mutatkoznak meg igazán. Méltó párja egy jó paprikás krumplinak, egy csirkepörköltnek, de akár egy egyszerű húsos melegszendvicset is új dimenzióba emel.
(85 pont)
2021. október 12-én kóstoltuk
A Borsmenta értékelése :
A bor neve : Kalóz Kékfrankos
Termelő : Bujdosó Pincészet
Termőhely : Balatonboglári borvidék
Évjárat : 2020
Típus : száraz vörösbor
Fajtaösszetétel : 100% kékfrankos
Alkoholtartalom : 12.5%
Kapható : a pincészet webshopjában
Ára : 1900 Ft
A termelő weboldala : https://bujdoso.com/
Borteszt: Éljen a könnyű vörös!
A pincészet elérhetőségei:
Bujdosó Pincészet – Bujdosó Ferenc
Tel.: +36 20 216-2093
Cím: 8638 Balatonlelle, Várszói út
E-mail: info@bujdoso.com