Beszélgetünk
Húszéves a Bogyólé!
2024.10.27. | Szabó Edit
Beszélgetés Debreczeni Mónikával
Húsz éve indult hódító útjára a Vylyan Pincészet könnyű vörösbora, a Bogyólé. Az évforduló alkalmából Debreczeni Mónikával, a Vylyan Pincészet kreatív igazgatójával beszélgettünk…
Tesztelünk
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet: Hërka Chardonnay 2023
2024.06.03. | Szabó Edit
A Vylyan Szőlőbirtok Hërka Chardonnay bora minden alkalomra jó választás. Tökéletesen megkomponált, jó arányú chardonnay, amely zöld saláták, halak mellett kiválóan teljesít, de nem kív…
Tesztelünk
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet: Syrah 2017
2024.03.27. | Szabó Edit
A Vylyan Pincészet 2017-es syrah bora egy remek évjárat szülötte. Szépen érik, de nem öregszik, még sokáig örülhetünk neki…
Iszunk
Syrah-teszt a Borsmentán – 2024
2024.02.16. | Szabó Edit
A Borsmenta 2024-es syrah-tesztjén 12 nagyszerű borhoz volt szerencsénk. A dobogóra ezúttal egy soproni, egy szekszárdi és egy egri bor került. Íme a részletek…
Iszunk
Franc & Franc kóstolónap 2022
2023.02.08. | Vargha Márk
A Franc & Franc konferencia másnapján minden évben kóstolónapra hívják a borkedvelőket a villányi borászok. A feladat egyszerű: szinte az összes piacon lévő villányi franc megkóstol…
Utazunk
Vince-nap: boros programok a jó termésért
2023.01.19. | Nádasi Eszter
Használjuk ki, hogy hétvégére esik az év első boros ünnepe: borvidékeinken jobbnál jobb rendezvényekkel készülnek erre az alkalomra! Már csak azért is érdemes ilyenkor borozni, mert a n…
Beszélgetünk
Bátran nézek előre
2022.12.23. | Szabó Edit
Beszélgetés Debreczeni Mónikával
Noha a Vylyan Pincészet az idén ünnepelte a 30. születésnapját, fiatalabbnak tűnik, mint valaha. A változásról, a nehézségekről, az új irányokról és az ünnepvárás szépségeiről a birtok…
Iszunk
Variáció „cabernet franc” témára
2022.11.30. | Szabó Edit
Ez micsoda ötlet! A Vylyan Pincészet egy hordóban és egy amforában érlelt cabernet franc-t zárt közös csomagba. A két vörös szépséget egymás mellett kóstolni a legizgalmasabb...
Iszunk
Variáció vörösben
2022.10.18. | Szabó Edit
Új taggal bővült a Vylyan Pincészet Variáció borcsaládja. A Vörös Variáció csupa életkedv és vitalitás; aki szereti a fiatal, sokszínű, energikus vörösborokat, ezért a házasításért rajo…
Iszunk
Bársonylazac
2022.08.03. | Szabó Edit
Itt a Vylyan Pincészet Rozé Variáció borának második évjárata! Mély, gazdag, frissítő! Aki szereti a tartalmasabb rozékat, ezt a bort imádni fogja!
Beszélgetünk
Itt a Vylyan-nyár!
2022.06.22. | Szabó Edit
Beszélgetés Debreczeni Mónikával
A Villányi borvidék egyik legszerethetőbb borászata, a Vylyan Pincészet új borokkal és jó programokkal készül a nyárra. A részletekről Debreczeni Mónikát, a pincészet tulajdonosát kérde…
Főzünk
Konfitált kacsacomb Bernáth József receptje alapján
2022.01.30. | Szabó Edit
Konfitált kacsacomb, hagymás tört krumpli, párolt lila káposzta. A nagy triót ezúttal Bernáth József séf receptje szerint készítjük el, és a Vylyan Pincészet Mandulás nevű borával kínál…
Iszunk
Pincelátogatás a Vylyannál
2021.08.19. | Szabó Edit
Hogy milyen titkokat rejt egy borászat pincéje, azt csak akkor tudjuk meg, ha odamegyünk. Szerencsére a Vylyan Pincészet ajtaja mindenki előtt nyitva áll, és ha már ott vagyunk, kincsek…
Főzünk
Pizza Ördöggel
2021.08.03. | Szabó Edit
Egy szelet pizza, egy pohár vörösbor, nincs is ennél jobb levezetése a napnak! Egyszerű nyári pizzánkhoz most a Vylyan Pincészet Ördög nevű vörösborát töltöttük pohárba…
Iszunk
Itt a Vylyan Rozé Variáció!
2021.05.17. | Szabó Edit
A Vylyan Pincészet syrah és kékfrankos házasításával készült új, fahordós rozéja ételek mellé illik igazán. Bernáth József séf zöld spárgás, garnélás rizottóhoz ajánlja…