Tesztelünk
Ákos Pince: Kármélus 2018
2022.01.18. | Szabó Edit
Az Ákos Pince Kármélusa egy könnyű zweigelt a Mátrából. Magyaros ízvilágú, paprikás ételekhez ajánljuk…
Tesztelünk
Lelovits Tamás Pincéje: A csudabogár 1. 2018
2021.12.21. | Szabó Edit
Kedvesség, játékosság, gyümölcsösség a köbön. Lelovits Tamás könnyű vörös házasításában minden benne van, amiért a világfajtákat szeretjük…
Főzünk
Édeskömény-krémleves
2021.12.20. | Klich Zsuzsa
Illatos, lágy és különleges. Aki szereti az ánizst, ezért a levesért rajongani fog. Elkészíteni könnyű, sem gyakorlatot, sem szakértelmet nem igényel…
Tesztelünk
ApróKertek: Könnyűvér 2020
2021.12.19. | Szabó Edit
Négy pázmándi borász összeállt, és mindenki elkészítette a maga könnyű vörösborát a saját elképzelése szerint. A lényeg az, hogy kékfrankos legyen az alap. A borokat Könnyűvérnek nevezt…
Tesztelünk
Pfneiszl Birtok: Merlot 2020
2021.12.08. | Szabó Edit
A Pfneiszl lányok 2020-as, új címkébe öltöztetett, könnyű merlot-ja kiváló gasztrobor. Paprikás csirkéhez, halászléhez, de még lecsóhoz is tökéletes választás…
Tesztelünk
Ruppert Borház: Kandúr Cuvée 2019
2021.12.05. | Szabó Edit
A Ruppert Borház Kandúrja baráti, családi összejövetelek ideális bora. Pizza vagy bográcsgulyás mellé kitűnő választás, és jól lehet mellette beszélgetni…
Tesztelünk
Kovács Pince: Kékfrankos-Merlot 2020
2021.12.02. | Szabó Edit
A markazi Kovács Pince kékfrankos-merlot házasítása a borász dédnagyapjának „receptje” szerint készül. Nem kell hozzá más, csak szőlő, hordó és szív. Ebben a borban mindez benne van, ét…
Tesztelünk
Etyeki Kúria: Red 2018
2021.11.30. | Szabó Edit
Igazi gyümölcsbomba a pincészet soproni területeiről. Az Etyeki Kúria Red jó döntés a mindennapokra…
Tesztelünk
Bujdosó Pincészet: Kalóz Kékfrankos 2020
2021.11.24. | Szabó Edit
Ha van bor, ami paprikás krumplit kíván, akkor a Bujdosó Kalóz Kékfrankosa az. Könnyű, borsos, fűszeres, a magyaros ízvilágú ételek mellett kiválóan megállja a helyét…
Tesztelünk
Sebestyén Pince: Indigó 2020
2021.11.20. | Szabó Edit
Vége a grillszezonnak? Hát aztán! Amíg a Sebestyén Pince Indigójából van, addig télen is érdemes beizzítani a grillt, mert ez a bor idevarázsolja a nyarat!
Tesztelünk
Eszterbauer Borászat: Tanyamacska Kékfrankos 2019
2021.11.17. | Szabó Edit
Eszterbauerék Tanyamacskája könnyed, elegáns kékfrankos. A hűvös őszi esték hétköznapi bora, nyugodtan adhatjuk kolbász és szalonna mellé, mint a régi szép időkben…
Tesztelünk
Késa Birtok: Shiraz 2020
2021.11.15. | Szabó Edit
Pizzához keres bort? Már meg is találta! A Késa Birtok Shiraza a maga áfonyás, zöldfűszeres világával tökéletes kiegészítője a paradicsomos olasz ételeknek…
Tesztelünk
Kovács Nimród Borászat: Merlot 2019
2021.11.13. | Szabó Edit
Elegáns gyümölcsösség, mértéktartó hordóhasználat, bársonyos korty. A Kovács Nimród Borászat először jelentkezett csavarzáras merlot-val a piacon, de nagyon reméljük, hogy ez a bor a sz…
Tesztelünk
Bolyki Pincészet: Indián Nyár 2017
2021.11.04. | Szabó Edit
A Bolyki Pincészet Indián Nyár bora az egyik legismertebb könnyű vörös. Minden évjáratban kedves, szerethető, most sem csalódtunk benne…
Főzünk
Tavaszi spárgaleves
2020.05.25. | Szabó Edit
Nézzétek, hogy úszom! 3.
Hogy a friss zöldségek vagy a galuska miatt, meg nem mondjuk, de ez a spárgaleves verhetetlen. Pillanatok alatt elkészül, és szinte azonnal el is fogy…