Tesztelünk
ApróKertek: Könnyűvér 2023
2025.01.15. | Szabó Edit
Az ApróKertek 2023-as Könnyűvére igazi közönségkedvenc, ez a bor kapta a legtöbb szavazatot a Borsmenta Kóstolóklubban. Kékfrankos és cabernet sauvignon házasítása, könnyedségével és el…
Tesztelünk
Steigler Pince: Kaméleon Vörös Cuvée 2023
2025.01.10. | Szabó Edit
A Steigler Pince Kaméleon fantázianevű vörös házasítása igazi kedd esti bor. Pizzák, olasz tészták vagy akár egy kis sonka mellé tökéletes választás…
Tesztelünk
Pannonhalmi Főapátság: Tricollis Vörös 2023
2025.01.06. | Szabó Edit
Három szőlőfajta leve három szép termőhelyről, acéltartályban erjesztve, kishordóban érlelve. Így készült a Pannonhalmi Főapátság 2023-as Tricollis Vöröse, ami megosztott első helyen vé…
Iszunk
Könnyű vörös házasítások tesztje 2024
2025.01.03. | Szabó Edit
A könnyű vörösbor jól csúszik, simán megbontható egy hétköznapi estén, nincs körülötte semmi hókuszpókusz, egyszerűen csak jó inni. A Borsmenta csapata nemrég ezeket a borokat vette gór…
Főzünk
Bolognai ragu tagliatelle tésztával
2024.12.16. | Szabó Edit
A bolognai ragu olyan, mint a paprikás krumpli: mindenki máshogyan készíti, és mindenki a sajátjára esküszik. Azért a legfontosabb alapanyagok megegyeznek, és azzal kapcsolatban is egys…
Tesztelünk
Ákos Pince: Kármélus 2018
2022.01.18. | Szabó Edit
Az Ákos Pince Kármélusa egy könnyű zweigelt a Mátrából. Magyaros ízvilágú, paprikás ételekhez ajánljuk…
Tesztelünk
Lelovits Tamás Pincéje: A csudabogár 1. 2018
2021.12.21. | Szabó Edit
Kedvesség, játékosság, gyümölcsösség a köbön. Lelovits Tamás könnyű vörös házasításában minden benne van, amiért a világfajtákat szeretjük…
Főzünk
Édeskömény-krémleves
2021.12.20. | Klich Zsuzsa
Illatos, lágy és különleges. Aki szereti az ánizst, ezért a levesért rajongani fog. Elkészíteni könnyű, sem gyakorlatot, sem szakértelmet nem igényel…
Tesztelünk
ApróKertek: Könnyűvér 2020
2021.12.19. | Szabó Edit
Négy pázmándi borász összeállt, és mindenki elkészítette a maga könnyű vörösborát a saját elképzelése szerint. A lényeg az, hogy kékfrankos legyen az alap. A borokat Könnyűvérnek nevezt…
Tesztelünk
Pfneiszl Birtok: Merlot 2020
2021.12.08. | Szabó Edit
A Pfneiszl lányok 2020-as, új címkébe öltöztetett, könnyű merlot-ja kiváló gasztrobor. Paprikás csirkéhez, halászléhez, de még lecsóhoz is tökéletes választás…
Tesztelünk
Ruppert Borház: Kandúr Cuvée 2019
2021.12.05. | Szabó Edit
A Ruppert Borház Kandúrja baráti, családi összejövetelek ideális bora. Pizza vagy bográcsgulyás mellé kitűnő választás, és jól lehet mellette beszélgetni…
Tesztelünk
Kovács Pince: Kékfrankos-Merlot 2020
2021.12.02. | Szabó Edit
A markazi Kovács Pince kékfrankos-merlot házasítása a borász dédnagyapjának „receptje” szerint készül. Nem kell hozzá más, csak szőlő, hordó és szív. Ebben a borban mindez benne van, ét…
Tesztelünk
Etyeki Kúria: Red 2018
2021.11.30. | Szabó Edit
Igazi gyümölcsbomba a pincészet soproni területeiről. Az Etyeki Kúria Red jó döntés a mindennapokra…
Tesztelünk
Bujdosó Pincészet: Kalóz Kékfrankos 2020
2021.11.24. | Szabó Edit
Ha van bor, ami paprikás krumplit kíván, akkor a Bujdosó Kalóz Kékfrankosa az. Könnyű, borsos, fűszeres, a magyaros ízvilágú ételek mellett kiválóan megállja a helyét…
Tesztelünk
Sebestyén Pince: Indigó 2020
2021.11.20. | Szabó Edit
Vége a grillszezonnak? Hát aztán! Amíg a Sebestyén Pince Indigójából van, addig télen is érdemes beizzítani a grillt, mert ez a bor idevarázsolja a nyarat!