Iszunk
Fröccs: maga a megtestesült nyár
2024.07.22. | Bara Szilvia
A meleg nyári hónapokban igazi felüdülést nyújt egy pohár hűsítő fröccs. A bor-szikvíz páros a kerti grillezések, a fesztiválok és a baráti beszélgetések elmaradhatatlan társa, ráadásul…
Iszunk
Buborék, nyár, zene
2024.07.15. | Barossné Koós Andrea
Tombol a nyár, ilyenkor hűs italokra vágyunk. A Magyar Bormarketing Ügynökség az idén is elindította a „Buborékok nyara” kampányt, három kiváló borkoktéllal a főszerepben. Íme a részlet…
Tesztelünk
Pálffy Szőlőbirtok és Pince: Rajnai Rizling Pétillant Naturel 2021
2023.05.12. | Szabó Edit
Zöldalmás frissesség, energia, lendület. A Pálffy Pince rajnai rizling őspezsgője maga a természetesség, jól fog esni a forró nyári napokon…
Főzünk
Nyári karalábéleves
2022.07.29. | Szabó Edit
A friss, nyári zöldségeknek nincs párja. Ez a karalábéleves fél óra alatt elkészül, és nagyon-nagyon finom! Mutatjuk a receptet…
Főzünk
Sárgadinnye sonkával
2021.08.19. | Szabó Edit
Ha akarjuk, könnyű ebéd, ha akarjuk, előétel: a sárgadinnye és a sonka tökéletes párost alkot a tányéron…
Eszünk
Virágzik a Konyha-Kert
2020.07.31. | Szabó Edit
A balatonszepezdi Konyha-Kert Bisztrót a Balatoni gasztrotérkép éppúgy ajánlja, mint a helyi lakosok. Nem csoda! A víztől karnyújtásnyira, a strand bejáratánál nyitották, és még ebédmen…
Eszünk
Telt ház a Balatonon
2020.07.30. | Szabó Edit
A balatoni vendéglátás köszöni, jól van. A népszerű helyeken már egy átlagos csütörtök estén is alig kapni asztalt, és hétvégén biztosra csak az mehet, aki előre foglal…
Iszunk
Kedvenc balatoni borteraszaink II.
2020.07.24. | Gónusz Gabriella
Lehet eső, lehet szél, a Balaton közelében mindig megtaláljuk azt a borteraszt, ahol kellemesen, jó borok társaságában múlathatjuk az időt…
Iszunk
Kedvenc balatoni borteraszaink I.
2020.07.10. | Gónusz Gabriella
A tüzes nyári nap vízpartra csábít, de a csobbanás előtt-után (helyett) néha jó üldögélni egy árnyas teraszon, pohárral a kézben. Sorozatunkban a legkedvesebb balatoni borteraszainkat g…
Főzünk
Hideg uborkaleves
2019.09.09. | Klich Zsuzsa
A hideg uborkaleves az egyik legüdítőbb nyári fogás. Számtalan változata ismert, mi most a kapros-joghurtos variáció receptjét mondjuk el…
Főzünk
Cukkinis lecsó
2019.07.29. | Klich Zsuzsa
A lecsó szent és sérthetetlen. Olyan, mint a halászlé: egyszerűnek tűnik, aztán kiderül, hogy mégsem az, lelkesen főzzük és tökéletesítjük egy életen át. A cukkinis változat nem tekinth…
Iszunk
Augusztusban Bor, mámor... Bénye!
2019.07.25. | Borsmenta
Augusztus 15-18. között ismét Bor, mámor… Bénye! A családias hangulatú fesztivált az idén tizenegyedszer rendezik meg a tokaj-hegyaljai faluban, Erdőbényén…
Főzünk
Ízletes nyári vacsora
2019.07.15. | Klich Zsuzsa
Zsenge főtt kukorica, friss saláta, zöldfűszerek, könnyű fetasajt – a meleg nyári napokon nem is kívánunk ennél komolyabb vacsorát…
Főzünk
Cukkinifasírt spárgakrémmel
2019.06.11. | Klich Zsuzsa
Nyár van, megjelent a friss cukkini a piacon, és szerencsére még mindig tart a spárgaszezon. Készítsünk cukkinifasírtot, és tálaljuk spárgakrémmel. Ez az egyik legfinomabb húsmentes éte…
Iszunk
Tartalmat keresve
2016.07.29. | Burai László
Nyaraláskor egyértelműen a könnyedebb boroké a főszerep, leginkább fröccsként fogynak; ebben a kategóriában nálam verhetetlenek a Danubiana-borok, a zöld veltelini és a rozé is ár-érték…