Vendégoldal
Szent György-nap környékén
2024.04.30. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 16. rész
Végre kiderül, hogy mit kezd a preparátumokkal egy biodinamikus elvek szerint dolgozó borosgazda, mire jó a „jövés”, és megint jön néhány „korty” Spanyolország dr. Kaibinger Tamás borna…
Eszünk
Kristinus Borbirtok – Lokal47
2023.04.07. | Németh Judit
A Kéthelyen működő, biodinamikus elvek szerint gazdálkodó Kristinus Borbirtok tökéletes hely a kikapcsolódásra. Szállodájuk békességet, éttermük színvonalas étkezést kínál, a borokról m…
Beszélgetünk
Élettel teli borok galaxisa
2021.07.01. | Borsmenta
Beszélgetés Susann Hanauerrel
Új címkecsaláddal ünnepli 10 éves biodinamikus működését a Wassmann Birtok. A küldetésről, a filozófia szépségeiről és nehézségeiről Susann Hanauert, a Villányi borvidéken található kic…
Iszunk
Mitiszol? kilencedszer
2019.12.03. | Vargha Márk
Elhivatott borászok, kiváló borok, remek hangulat, tökéletes szervezés – nagyjából így lehetne leírni a természetes borok idei csúcstalálkozóját, a Mitiszol? Fesztivált. Íme a Borsmenta…
Vendégoldal
Biodinamikus nagyágyú a Borirodában!
2019.11.27. | Borsmenta
November 28-án mesterkurzussal egybekötött kóstolón mutatkozik be az Henri Giraud champagne-ház Budapesten. A találkozót a hamarosan az első születésnapját ünneplő Borirodában tartják……
Iszunk
Már megint Mitiszol?!
2019.11.06. | Vargha Márk
Az idén lesz a kilencedik Mitiszol?. Az organikus és természetes borok fesztiválját november 16-án a Bálnában tartják. Íme 7 ok, amiért érdemes elmenni…
Iszunk
Mitiszol? nyolcadszor
2018.12.12. | Németh-Hehl Szilvia
Idén nyolcadik alkalommal gyűltek össze a Terra Hungarica mozgalom borászai a Mitiszol? Fesztiválon. Mi is velük tartottunk, természethű borokat, környezettudatos termékeket kóstoltunk,…
Iszunk
Az vagy, amit megiszol
2018.04.10. | Szabó Hajnalka
Miben más az a bor, ami bio meg öko? Mit gondolnak erről a fiatal borászok? Erre a kérdésre kerestük a választ a bioszemléletű Juniborászok bormustráján, ahol tokaj-hegyaljai, csopaki,…
Iszunk
Hódít a természetesség
2018.03.10. | Szabó Hajnalka
Ausztria egyik legelső biodinamikus borbirtoka, a Sepp Moser Zadravec Zsolt személyében magyar szőlészt alkalmaz. Az itthon is népszerűvé vált szakember a birtokról a biodinamikus gazdá…