Vendégoldal
Lelassulás. Vagy mégse?
2024.11.05. | Zsirai Kata
Katanapló 1. rész
Mostantól egy éven keresztül Zsirai Kata, a Zsirai Pincészet ügyvezetője mesél az életéről minden második héten a Borsmenta magazin olvasóinak. Íme a Katanapló első része, némi bemutatk…
Vendégoldal
Tokaji aszú a világ legjobb 50 bora között!
2024.06.29. | Borsmenta
A világ legrangosabb nemzetközi borversenyeként számontartott Decanter World Wine Awards idei zsűrije 97 pontra értékelte és az 50 legjobb bor közé választotta a tokaji Gizella Pince 20…
Iszunk
Tokaji aszúk a harmadik és a negyedik X-ben
2024.02.12. | Nádasi Eszter
Az 1990-es évek muzeális aszúit és aszúeszenciáit kóstoltuk meg Tarcalon tavaly decemberben. A Kutatóintézet impozáns tereiben rendezett eseményen 14 borászat 24 tétele került a poharun…
Iszunk
Patanyomok a palackon
2024.01.15. | Vargha Márk
Kíváncsian figyeljük fiatal borászatok munkáját, és örömmel számolunk be eredményeikről. A Borsmenta csapata nemrég a Gonda Borászat borait vette górcső alá…
Iszunk
Mindszenthavi Mulatság 2023
2023.11.21. | Szabó Edit
Az utolsó meleg őszi napon rendezték az idei Mindszenthavi Mulatságot a bodrogkisfaludi és a bodrogkeresztúri borászok. Aki szereti a szívmelengetően kedves, családias hangulatú minifes…
Iszunk
Ilyen volt a Kerekdomb
2023.10.06. | Vargha Márk
Álombeli időjárási körülmények, szinte hibátlan szervezés, magas színvonalú kulturális programok, igényes étel- és borkínálat – ez volt az idei Kerekdomb Fesztivál, legalábbis az azon h…
Vendégoldal
Tokaj, a csoda
2022.12.13. | Stephen Quinn
A Tokaji borvidék Stephen Quinn szemével
Stephen Quinn szerint Tokaj ékkövei egyértelműen az édes borok, a legjobb hárslevelűt a Kikelet Pincénél itta, és a furmint pezsgőknek jót tenne a jelenleginél hosszabb érlelési idő. A…
Iszunk
Aszúszüret Tokajban
2022.11.28. | Szabó Edit
Angol borszakújságírók kicsi, de lelkes csapata járt nemrég Tokaj-Hegyalján. Programjukat a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa és a londoni székhelyű Wines of Hungary UK szervezte…
Beszélgetünk
Három tokaji aranyérem született Londonban!
2022.05.12. | Szabó Edit
Lezajlott a világ egyik legrangosabb borversenye, az International Wine Challenge (IWC), ahonnan három magyar bor hozott haza aranyérmet. A részletekről a zsűri egyik tagját, Szentkirál…
Iszunk
Éljen az aszú!
2021.12.10. | Szabó Edit
2017 óta ünnepeljük minden év december 10-én a Tokaji Aszú Nemzetközi Napját. De vajon mi az, amit a leghíresebb magyar borról tudni érdemes?
Beszélgetünk
Ne féljenek az aszútól, nyissák ki bátran!
2021.10.30. | Szabó Edit
Beszélgetés Toronyi Zsuzsával
Minden tekintetben egyedülálló rendezvényen mutatkoztak be a tokaji borkülönlegességek a londoni Trivet étteremben. A programról a szervezőt, a Wines of Hungary UK ügyvezetőjét, Toronyi…
Iszunk
Tokaji: a folyékony arany
2021.07.19. | Borsmenta
A Tokaji borvidék világhíres, nektárszerű borait évszázadok óta csiszolják értő kezek, hogy különféle árnyalatokban zárják palackba a botritisz áldását. Caroline Gilby Master of Wine ír…
Iszunk
Szepsy István Életműdíjat kapott
2021.06.23. | Szabó Edit
A Magyar Bor Akadémia Életműdíj Bizottsága 2020-ban úgy döntött, hogy Életműdíjat adományoz Szepsy István mádi borásznak. A világjárvány miatt többször elhalasztott díjátadóra végül jún…
Utazunk
Startol az első BOLDOGkisfalud Feszt!
2021.06.22. | Virág Orsolya
Bor, zene, boldogság – kell ennél több? Ezt kínálja június 25-27. között Tokaj-Hegyalja szívében az első BOLDOGkisfalud Feszt. A Borsmenta tesztelte a helyszínt, a részvétel kötelező!
&…
Vendégoldal
A szőlő nem okoz csalódást
2021.06.03. | Borsmenta
Szepsy István nemrégiben a Roadster magazinnak mesélt a mindennapjairól, a terveiről, valamint a magyar borászat helyzetéről…