Iszunk
Tokaji: a folyékony arany
2021.07.19. | Borsmenta
A Tokaji borvidék világhíres, nektárszerű borait évszázadok óta csiszolják értő kezek, hogy különféle árnyalatokban zárják palackba a botritisz áldását. Caroline Gilby Master of Wine ír…
Beszélgetünk
Tokaj kék szőlője, a purcsin
2021.01.16. | Szabó Edit
Beszélgetés Kanczler Andrással
Kanczler András, a tarcali Basilicus Borászat birtokigazgatója figyelemre méltó vörösbort készít a Tokaji borvidék hajdan jól ismert, ám a filoxéravész óta szinte teljesen elfeledett ké…
Iszunk
Fejedelmi szamorodnik
2020.03.26. | Szabó Edit
Nem lesz vidám húsvétunk, mi mégis bort ajánlunk az ünnepi asztalra. A Borsmenta szamorodnitesztjén két Szepsy-bor végzett az élen, de bármelyik tesztalanyunkat jó szívvel ajánljuk – ak…
Tesztelünk
Pajzos Pincészet: Száraz Szamorodni 2011
2020.03.11. | Szabó Edit
A jó száraz szamorodni ritka kincs, de a műfaj kedvelői örülhetnek, mert a Pajzos Pincészet 2011-es bora remekbe szabott. Jól iható, gazdag, fűszeres, igazi ünnepi vendégváró…
Tesztelünk
Obzidian Bormanufaktúra: Száraz Szamorodni 2007
2020.03.02. | Szabó Edit
A régi iskola hívei bizonyára örömmel fogadják az Obzidian Bormanufaktúra 2007-es száraz szamorodniját, amely hajlott kora ellenére még mindig jól tartja magát…