Utazunk
Szökés a télből 1.
2023.03.31. | Vargha Márk
1. Szökés a tavaszba: Egyesült Arab Emírségek
Ha nem klasszikus tengerparti, hanem elsősorban kulturális élményekre vágyunk, Dubaj és Abu Dzabi vonzó téli úti cél lehet. Ráadásul vagyonokba sem kerül, csak előre kell terveznünk. Ím…
Eszünk
Téli képeslapok
2023.03.20. | Vargha Márk
Vargha Márk minden évszakban felfedez olyan új helyeket, melyeket érdemes kipróbálni. A nyári és az őszi hónapok után télen sem maradt tétlen, újabb képeslapokra jegyezte fel élményeit…
Főzünk
Ananász pongyolában
2023.01.22. | Szabó Edit
Ezt az édességet almával nagyon jól ismerjük, de ananásszal is nagyon finom, és persze sokkal különlegesebb. Aki szereti az egzotikus ízeket, feltétlenül készítse el az ananászt pongyol…
Eszünk
Oázis a Bérkocsisban
2023.01.05. | Fórizs Dániel
Afrikai büfé & bár – hirdeti a felirat egy bérház falán, a budapesti 8. kerületben. Bent családias a hangulat, és a zanzibári tulajdonos örömmel segít a választásban. Fórizs Dániel…
Főzünk
Curry okrából, bulgurral
2022.11.03. | Szabó Edit
Az okrából készült curry egyszerű, gyors, húsmentes és finom. Aki egzotikus ízekre vágyik, készítse el! Köretként bulgurt ajánlunk hozzá...
Utazunk
Hawaii az ünnepek idején
2021.07.21. | Virág Orsolya
Négy hónapon át tartó mulatság, kenus Télapó, töltött káposzta helyett laulau. Hawaii sorozatunk negyedik állomásán a szigetek ünnepi szokásaiból szemezgetünk...
Beszélgetünk
Magyarok Hawaiin – Ohana Bordi
2021.07.03. | Virág Orsolya
Beszélgetés Bordás Rékával
Réka, István és három gyerek: ők a Bordás család (Ohana Bordi), akik büszkén viselik a matyó mintát a világ másik felén, Oahu szigetén, és a növényi étrendet csak a kalua pork kedvéért…
Beszélgetünk
Magyar fiú lett Hawaii junior szakácsbajnoka!
2021.06.19. | Virág Orsolya
Beszélgetés Vujity-Zsolnay Barnabással
Fiatal, ambiciózus, de leginkább: piszokul mázlista. Vujity-Zsolnay Barnabás mindössze 18 éves, de már bejárta a fél világot Afrikától Ázsiáig. Ősszel ő képviseli majd Hawaii államát eg…
Utazunk
Akkor Hawaii!
2021.06.10. | Virág Orsolya
Hawaii a földi paradicsom. Na de hogy jön ide a kutya, a löncshús és az ananászos pizza? Hitek és tévhitek, tudnivalók és érdekességek – a Borsmenta utánajárt a szigetvilág gasztronómia…
Főzünk
Egzotikus lencse
2020.01.13. | Klich Zsuzsa
Bár az ízvilág kicsit szokatlan annak, aki a tradicionális magyar konyhán nevelkedett, de a tapasztalat azt mutatja, hogy ez az egzotikus lencseétel mindenkit meghódít. Nem kell megvárn…
Főzünk
Kókusztejes csirkeleves – Tom Kha Gai
2019.12.16. | Klich Zsuzsa
A Tom Kha Gai a thai konyha egyik remeke. A friss, illatos, édes csodaleves hozzávalói már itthon is beszerezhetők, így elkészítésével bárki sikeresen próbálkozhat. Íme a Thaiföldről ho…
Utazunk
Kin kao jang?
2019.12.13. | Klich Zsuzsa
A fenti mondat gyakori üdvözlés Thaiföldön. Azt jelenti: ettél már? Ebből is látható, hogy a társas étkezés a thaiföldi életmód szerves része. Elmeséljük, mit tapasztal meg mindebből az…