Tesztelünk
Rubin Borászat: Peripheria Merlot BIO 2019
2024.05.26. | Nádasi Eszter
A Rubin Borászat 2019-es évjáratú merlot bora második helyezést ért el a Borsmenta fajtatesztjén: hűvös, gyümölcsös és fűszeres...
Tesztelünk
Rubin Borászat: Phenomëne Merlot BIO 2020
2024.05.19. | Szabó Edit
A Rubin Borászat 2020-as merlot-ja a Phenomëne borcsalád első tagja. Mély és sokrétű, érett és szerethető. Zsíros sajtok remek társa lehet, de az se baj, ha egy jó csülök mellé töltjük…
Eszünk
Helló, Balatonszemes!
2023.08.07. | Németh Judit
Folytatjuk kalandozásunkat a Balaton déli partján. A balatonszemesi Kistücsök étterem Séfszobájának meglátogatása kötelező program a gourmet vendégek számára. Hogy miért? Németh Judit e…
Iszunk
Helló, Balatonföldvár! Helló, Kékajtó!
2023.05.16. | Németh Judit
A Balaton déli partját bemutató minisorozatunk második részéből kiderül, hogy mit rejt a kék ajtó, és hogy a borászkodás lehet „gyerekjáték”…
Eszünk
Helló, Balatonmáriafürdő!
2023.05.10. | Németh Judit
A Balaton déli partja kicsit mostohagyerek, pedig nagyszerű helyek várják itt a családokat, a gasztroturistákat vagy a borok szerelmeseit. Kezdjük a térség felfedezését a leghosszabb st…
Tesztelünk
Bujdosó Pincészet: Cirkáló Rajnai Rizling 2022
2023.04.19. | Szabó Edit
A Bujdosó Pincészet Cirkálója bájos rajnai rizling, ízében sok érett gyümölccsel. Tejszínes ragukhoz, halételekhez ajánljuk…
Tesztelünk
Rubin Borászat: Cabernet Sauvignon 2019
2022.03.28. | Szabó Edit
A balatonkeresztúri Rubin Borászat biotanúsítvánnyal rendelkező területeiről kedves, lendületes cabernet sauvignon született 2019-ben. A bort magyaros ételek, pörköltek mellé ajánljuk..…
Tesztelünk
Garamvári Szőlőbirtok: Optimum Brut 2018
2021.12.31. | Szabó Edit
A Garamvári Szőlőbirtok Optimum Brut pezsgője igazi jolly joker. Nincs pillanat, hogy ne esne jól, és nincs ünnepi asztal, ahol ne váltaná be a hozzá fűzött reményeket…
Tesztelünk
Kristinus Borbirtok: Zenit Pet-Nat (Bio) 2020
2021.10.27. | Szabó Edit
A Kristinus Borbirtok Zenit Pet-Nat bora a legtökéletesebb aperitifital: az ember azonnal éhes lesz tőle. Hogy egyébként még kedves és finom is, az már csak hab a tortán…
Tesztelünk
Kristinus Borbirtok: Krisecco Rosé 2019
2021.09.05. | Szabó Edit
Mérték, elegancia, egyensúly. A Krisecco nem finomkodik, nem tetszeleg, egyenes tartással robban bele az estébe, és magától értetődő természetességgel teszi nélkülözhetetlenné magát…
&…
Vendégoldal
Megvan a kiváló évjárat lehetősége!
2020.10.07. | Borsmenta
Országszerte zajlik a szüret. A minőségre nem lehet panasz, de a vártnál kevesebb bor lesz az idén – derül ki a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa közleményéből…
Eszünk
„Házikoszt” a Balatonnál
2020.09.07. | Vargha Márk
Két pince, jó borok, emlékezetes ételek. A Balaton déli partján a Kékajtó Borászat, északon pedig a PAP Wines vendéglátását élveztük…
Eszünk
Légli borvacsora az Up and Downban
2019.04.25. | Barossné Koós Andrea
Átgondolt ételsor, egymást támogató ízek, remek hangulat – röviden így jellemezhetnénk Légli Ottó borvacsoráját a budapesti Up and Down étteremben. Íme részletes beszámolónk az estéről……
Iszunk
Mindennapi hősök
2017.01.20. | Burai László
Ha bort bontok, akkor annak legtöbbször apropója van. Ünneplünk valamit, vagy éppen ellenkezőleg: egy nehéz napot tennénk színesebbé. A sima hétköznapokban azonban nem jellemző, hogy bo…