Eszünk
Spanyol stand up vacsoraesten jártunk
2023.11.26. | Nádasi Eszter
Spanish Affair címmel hirdetett vacsoraestet egy novemberi csütörtök estére a budapesti Tapas Fino. A rendezvény házigazdája Czinege Tamás volt, a főszereplői pedig a cava és az olíva…
Iszunk
Szelíd borok a Tolnai-dombságból
2023.07.25. | Barossné Koós Andrea
Szuper ötfogásos vacsorán mutatkoztak be a bátaapáti Tűzkő Birtok vadonatúj Válogatás borai a budapesti Bobo Étteremben. A rendezvényen Barossné Koós Andrea járt…
Eszünk
Borvacsora a Páskomban
2023.06.01. | Németh Judit
Kényelmes szálláshely, színvonalas kiszolgálás, jó programok, remek ízek – ez vár ránk a lajoskomáromi Páskomban. Németh Judit egy borvacsorán járt, ahol az ételekért Garai Ádám, a boro…
Eszünk
5 borásznő, 5 bor, 5 fogás az ARAZ-ban
2023.05.04. | Nádasi Eszter
Egy áprilisi péntek estén Szabó Edit, a Borsmenta főszerkesztője öt borásznőt idézett meg szavaival az ARAZ Étterem Női BorÁszok című borvacsoráján…
Eszünk
„Négykezes” fine dining Balatonfüreden
2022.08.25. | Németh Judit
A Balaton-part legfrissebb ötcsillagos szállodája, a LUA Resort májusban nyitotta meg kapuit. Különleges, „négykezes” vacsorájukon Pesti István Michelin-csillagos séf és a hely konyhafő…
Eszünk
Borvacsora a Tiliában
2022.07.03. | Németh Judit
Megújult ételkínálattal és vadonatúj csapattal indítja a nyarat a badacsonyi Neptun Hotel étterme, a Tilia Borvendéglő. A helyi borok kíséretében tálalt fogásokat a Borsmenta is megkóst…
Eszünk
Megkóstoltuk az erdőt
2022.06.25. | Szabó Edit
A miskolci Végállomás bistro & wine az erdő különleges ízeivel komponálta meg menüsorát. Az ételeket Várvizi Péter kreatív séf és Darab Ádám konyhafőnök készítette, az italokért Vál…
Eszünk
A piszkosul jó tizenkettő
2022.01.01. | Vargha Márk
Borvacsora Maurer Oszkárnál
Maurer Oszkár gyakori vendége a hazai boros rendezvényeknek, ám ha jót akarunk magunknak, költsünk el egy borvacsorát hajdújárási birtokán! Fejedelmi vendéglátásban lesz részünk…
Eszünk
Mese a kókuszízű fügefalevélről
2021.09.03. | Vargha Márk
Mindig pink! címmel tartott rendhagyó borvacsorát A Séf és a Kertész kétszemélyes csapata a Borirodában. A csábítóan izgalmas ételeket rózsaszín borok kísérték…
Eszünk
Zsíros kenyér luxuskivitelben
2020.08.12. | Vargha Márk
Hogy mi történik, ha egy nem mindennapi zsíros kenyér és egy adag mangalica-tokaszalonna Gernot Heinrich boraival randevúzik a Borirodában? Vargha Márk elmeséli…
Eszünk
Vajra borvacsora a Na’Pastában
2020.02.27. | Vargha Márk
Piemont első organikus szőlőbirtoka, a G.D. Vajra lassan ötven éve kápráztatja el a világot vörösboraival. A budapesti Na’Pasta Bistro borvacsoráján mi is megkóstolhattunk közülük néhán…
Eszünk
Duna-ági romantika
2019.12.20. | Barossné Koós Andrea
Laposa borvacsorával avatott új séfet a Duna Garden Hotel és Étterem. Elek Richárd menüsora könnyed, fantáziadús és izgalmas volt – ahogyan azt tőle már korábban is megszokhattuk…
Iszunk
Mindszent Havi Mulatság tizedszer!
2019.09.24. | Szabó Edit
Tokaj-Hegyalja és a tokaji borok szerelmesei az idén éppen tizedszer köszöntik mulatsággal az októbert, vagyis Mindszent havát. Íme 10 tipp, elmondjuk, hogy mi hová mennénk, mit csináln…
Eszünk
Marokkó ízei a Kopaszi-gáton
2019.09.13. | Barossné Koós Andrea
Humusz, harira, édes tajine az asztalon, színes függönyök a falon, süppedős szőnyegek a lábunk alatt. Ezért a keleti kényelemért most nem kellett Marokkóig utaznunk, az „Ezeregyéjszaka”…
Eszünk
Felfaltunk egy egész könyvet
2019.08.11. | Barossné Koós Andrea
Szereted a jó könyveket, a fenséges ételeket, és szeretnéd a kettőt egyszerre élvezni? Akkor a Budapest belvárosában található KönyvBár és étterem biztosan a te helyed…