Vendégoldal
Újra itthon
2025.03.25. | Zsirai Kata
Katanapló 11. rész
Aki épp Thaiföldre készül, feltétlenül lapozzon bele a Katanapló 11. részébe, mert talál néhány hasznos tanácsot Zsirai Katától, aki időközben hazatért, és igyekszik akklimatizálódni. S…
Tesztelünk
Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok: Dry Furmint 2022
2025.03.18. | Szabó Edit
A Tokaj-Hétszőlő 2022-es Dry Furmintja kifejezetten jóivású, szép és lendületes bor. Csirkehúsos ételek mellé ajánljuk...
Tesztelünk
MARIASY Birtok: Furmint 2020
2025.02.16. | Nádasi Eszter
A Mariasy Birtok száraz furmintja 2020-as évjáratú, mégis sok-sok gyümölcsöt mutat mind ízében, mind illatában. Zamatok, ásványok, elegancia…
Vendégoldal
Itt a tavasz, hol a tavasz?!
2025.02.11. | Zsirai Kata
Katanapló 8. rész
Újabb sütitanfolyam, baráti és szakmai találkozók, a környék felfedezése turista szemmel és családlátogatás az ország túlsó csücskén. Egyebek között ezekről mesél Zsirai Kata a Katanapl…
Vendégoldal
Belendül az év
2025.01.28. | Zsirai Kata
Katanapló 7. rész
Rádiós interjúk sora – na jó, csak kettő -, izgalmas kóstolók kollégákkal és barátokkal, fárasztó ügyintézés és dűlőjárás hóesésben. Itt a Katanapló 7. része, amelyben Zsirai Kata az ut…
Iszunk
Piacon az első Steigler-pezsgő
2025.01.18. | Szabó Edit
Zöld velteliniből készítette első pezsgőjét a soproni Steigler Pince. A palackot Rácz Erikával, a Sanzon Tokaj tulajdonos-borászával együtt nyitottuk ki. És hogy mit találtunk benne? El…
Vendégoldal
Hello 2025!
2025.01.14. | Zsirai Kata
Katanapló 6. rész
Kellemes, barátos szilveszteri buli, aztán puff! Lebetegedés január elején. De Zsirai Katának nincs ideje pihenni, máris tele a januári naptárja. És hogy mi minden vár rá az év első hón…
Beszélgetünk
Tokajban hihetetlen erő van
2025.01.12. | Szabó Edit
Beszélgetés Pablo Álvarezzel
Decemberben nyugdíjba ment Pablo Álvarez Mezquiriz, a Tempos Vega Sicilia vezérigazgatója. A hat borászatot, köztük a Tokaj-Oremust is tulajdonló spanyol vállalkozás fejét Tokajról és a…
Vendégoldal
Ünnepekre hangolódva
2024.12.31. | Zsirai Kata
Katanapló 5. rész
Karácsony előtti őrültek háza meghitt találkozókkal fűszerezve, pendlizés Budapest és Mád között, telefonos segítség az ünnepi kacsamájhoz, dűlőséták Prézlivel… Íme az év utolsó Katanap…
Vendégoldal
Karácsony előtt
2024.12.17. | Zsirai Kata
Katanapló 4. rész
Rendhagyó céges karácsony, cukrászworkshop és budapesti Zsendülés színesíti az amúgy sem szürke téli hétköznapokat. Zsirai Kata karácsony előtti naplóbejegyzése leginkább a közösség, az…
Vendégoldal
Íme a Grand Tokaj első amforában érlelt eszenciája
2024.12.10. | Borsmenta
Kivételes pillanatnak lehettek tanúi a jelenlévők júliusban, a Grand Tokaj Borászathoz tartozó Szegi pincében. Tíz év után akkor bontották meg ugyanis azt az amforát, amelybe a borvidék…
Beszélgetünk
Családias hangulatú borászat a miénk
2024.12.07. | Szabó Edit
Beszélgetés Barta Károllyal
Anglia, Franciaország és Norvégia csúcséttermeinek borlapján manapság a mádi Barta Pince boraival is találkozhatunk. A népszerűség okairól és a most indult előjegyzési koncepcióról a tu…
Vendégoldal
Megmentőkből sosem elég
2024.12.03. | Zsirai Kata
Katanapló 3. rész
Zsirai Kata naplójának harmadik részéből megtudhatjuk, hogy egynémely borászok élnek-halnak a madártejért, hogy elindult a Mosolybor projekt, és lehet licitálni, meg hogy az se baj, ha…
Vendégoldal
Lelassulás. Vagy mégse?
2024.11.05. | Zsirai Kata
Katanapló 1. rész
Mostantól egy éven keresztül Zsirai Kata, a Zsirai Pincészet ügyvezetője mesél az életéről minden második héten a Borsmenta magazin olvasóinak. Íme a Katanapló első része, némi bemutatk…
Vendégoldal
Bor, mámor – SanzonTokaj
2024.08.05. | Borsmenta
Fesztivál Erdőbényén: 2024. augusztus 8-11.
A Bor, mámor, Bénye az egyik legszerethetőbb boros-kulturális fesztivál Magyarországon. Ilyenkor megnyílnak a látogatók előtt az erdőbényei kertek, van jó bor, jó zene és mindig jó a tá…