Beszélgetünk
Bake My Day: egy pékség sok küldetéssel
2023.11.11. | Nádasi Eszter
Elkötelezetten mentik a régi magyar péksüteményeket a feledéstől, megváltozott munkaképességű embereknek adnak munkát, és még adalékmentesek is. A Bake My Day munkatársaival Nádasi Eszt…
Eszünk
breadpit – a zuglói törzshelyjelölt
2023.02.21. | Mátó Sára
Nevezhetjük kézműves pékségnek, újhullámos kávézónak, reggelizőhelynek, brunch-étteremnek vagy akár delikátesznek, a lényeg az, hogy a breadpit Zugló egyik legjobb helye. Mátó Sára járt…
Eszünk
Beugrottunk Andriskához
2022.02.18. | Szabó Edit
A kővágóörsi Andriska Pékbisztróban nem a kenyerek a legjobbak, nem a sütemények, és még csak nem is a hangulat. Hanem mindez együtt. Nem kicsit! Aki nem hiszi, járjon utána…
Eszünk
Tortuga és Pohánka: mexikói–magyar pékség
2021.05.14. | Virág Orsolya
Hogy mi a közös Mexikóban és Magyarországban? Például a jó kenyér, a nagyanyáink süteményei iránti érzett nosztalgia, na meg a Tortuga és Pohánka, a hetedik kerület különleges ékszerdob…
Beszélgetünk
Megnyílt a Bott pékség
2021.04.24. | Bott Zsuzsanna
Beszélgetés ifj. Bott Frigyessel
Édesapja példáját követve ifj. Bott Frigyes is borásznak készült. Burgundiai tanulmányútja olyan nagy hatással volt rá, hogy nemrég pékséget nyitott Komáromban...
Beszélgetünk
A kulcsszó az alázat
2020.05.23. | Pesti Eszter-Szabó Edit
Beszélgetés Bocskorás Beával
Újra divatba jött a kovászos kenyér, sorra nyílnak a kézműves pékségek. A Budakeszin és környékén élők napjait az alig két éve nyílt Szívügyem Kispékség aranyozza be nap mint nap. Bocsk…
Beszélgetünk
Az angyal, aki a jó hírt hozza
2019.02.23. | Szabó Edit
Beszélgetés Kovács Beátával
Kisapáti főutcáján nem túl nagy a forgalom, ám ha kinyit a Búzalelke Pékség, egymást érik az autók. Kovács Bea karvezetés szakos diplomával állt be a kemence mellé, és ma már tanfolyamo…