Utazunk
Liliomkert: a híres káptalantóti termelői piac
2024.10.08. | Bara Szilvia
A Káptalantótiban található Liliomkert termelői piac 2007. július 15-én nyitotta meg kapuit. Akkor még csak 22 árus kínálta a portékáját, de ma már 300 termelőtől vásárolhatunk, és a he…
Iszunk
Achilles és Frank Zappa szelleme a pincében
2024.10.04. | Wurmbrandt András
Látogatás Kovács Barnabás pincéjében 2.
Wurmbrandt András írásának első részében a hagyományokról és a pincészet új időszámításának kezdeteiről meséltünk. Most pedig jöjjenek a borok!
Tesztelünk
Domaine Edegger: Helbeck 2013
2024.07.01. | Szabó Edit
Íme egy 11 éves különlegesség a Domaine Edegger badacsonyi pincéjéből. Tisztességben megkorosodott chardonnay, ami a korához képest még egészen jól tartja magát…
Tesztelünk
Domaine Edegger: Jakob 2020
2024.06.27. | Szabó Edit
A Stájerországból származó Edegger család pincészetét Badacsonyban, a hozzá tartozó 13 hektárnyi területet a település környékén találjuk. Fahordós érlelésű chardonnay boruk letagadhata…
Tesztelünk
Dobosi Pincészet: Bio Chardonnay 2023
2024.06.24. | Szabó Edit
A Dobosi Pincészet 2023-as Bio Chardonnay bora illatban és ízben egyaránt sauvignon blanc-nak képzeli magát. Jól behűtve tökéletes lesz a vízpartra, a szódát se utasítja vissza…
Tesztelünk
Villa Gyetvai Borbirtok: Chardonnay 2022
2024.06.21. | Nádasi Eszter
A Villa Gyetvai 2022-es chardonnay-ja jó választás azoknak, akik kedvelik az új hordóban érlelt borokat vagy szívesen ismerkednének ezzel a vonallal. A Borsmenta szakmai tesztjén bennün…
Tesztelünk
Káli Balázs Pincészete: „Miss Stone” Chardonnay 2023
2024.06.12. | Szabó Edit
Káli Balázs „Miss Stone” chardonnay bora köves területről, több mint negyvenéves tőkékről érkezett. Fehér húsú halas, spárgás fogások mellé ajánljuk...
Tesztelünk
Gál Szőlőbirtok és Pincészet: Balaton-melléki Chardonnay 2023
2024.05.27. | Szabó Edit
A Gál Szőlőbirtok és Pincészet chardonnay bora kedves és gyümölcsös, vízparti nyárestékre való. Jól behűtve kiváló vendégváró ital, de saláták mellé is kínálhatjuk…
Tesztelünk
Rubin Borászat: Phenomëne Merlot BIO 2020
2024.05.19. | Szabó Edit
A Rubin Borászat 2020-as merlot-ja a Phenomëne borcsalád első tagja. Mély és sokrétű, érett és szerethető. Zsíros sajtok remek társa lehet, de az se baj, ha egy jó csülök mellé töltjük…
Iszunk
Négy80: „Az egész hobbinak indult”
2024.05.09. | Nádasi Eszter
2018-ban nyitottak, de a borkészítésnek sokkal régebbi hagyománya van a Barcza családban, akiknek a Badacsonyon és az Örsi-hegyen is vannak szőlői. Mire utal a névválasztás, és mit kóst…
Vendégoldal
Olaszrizling-világbajnokság Balatonfüreden!
2024.04.27. | Borsmenta
Szerbia és Horvátország után az idén Magyarországon rendezik a GROW du Monde nemzetközi borversenyt. A hazai borászok április 30-áig nevezhetnek a megmérettetésre…
Iszunk
Olaszrizling – Jásdiék szerint
2024.04.06. | Németh Judit
Hogyan látják az olaszrizling helyzetét a Balaton környéki gazdák, miért nehéz a bioművelés, és miért fontos, hogy a GROW du Monde nemzetközi borversenynek Balatonfüred ad otthont? Néme…
Tesztelünk
IKON Borászat: Shiraz 2021
2024.03.03. | Szabó Edit
Az IKON Borászat Shiraz bora mély fűszerességgel csábít. Étcsokoládés édességek mellé ajánljuk…
Utazunk
Egy este Pálffyéknál
2024.02.13. | Szabó Edit
Bortúra a Káli-medencében 4.
Aki a Káli-medencében bortúrázik, annak a köveskáli Pálffy Pince kötelező program. Boraik a Borsmenta tesztjein rendszeresen az élmezőnyben szerepelnek, de mégiscsak más, ha személyesen…
Utazunk
Borvacsora Trombitás Tamással
2024.01.27. | Szabó Edit
Bortúra a Káli-medencében 1.
Trombitás Tamás Munkácsy-díjas képzőművész az egyik legjobb hazai vendéglős. Köveskáli étterme, a MI A KŐ színvonalas ételeket és jó borokat kínál. Ide vezetett a Borsmenta Kóstolóklub…