Vendégoldal
Lelassulás. Vagy mégse?
2024.11.05. | Zsirai Kata
Katanapló 1. rész
Mostantól egy éven keresztül Zsirai Kata, a Zsirai Pincészet ügyvezetője mesél az életéről minden második héten a Borsmenta magazin olvasóinak. Íme a Katanapló első része, némi bemutatk…
Eszünk
Téli képeslapok
2023.03.20. | Vargha Márk
Vargha Márk minden évszakban felfedez olyan új helyeket, melyeket érdemes kipróbálni. A nyári és az őszi hónapok után télen sem maradt tétlen, újabb képeslapokra jegyezte fel élményeit…
Tesztelünk
Zsirai Pincészet: Méthode Traditionnelle 2020
2023.01.26. | Szabó Edit
A Zsirai Pincészet első pezsgője tradicionális eljárással készült, hozzá a szőlőt a Nyúlászó-dűlőben szüretelték. Maximum íz, zéró dosage, és sok szeretet Tokajból, a brut nature kedvel…
Eszünk
Szarkaláb Mádon
2021.08.31. | Szabó Edit
Mediterrán hangulat, buja kert, kékre festett székek, halk zene. Lehetnénk akár Toszkánában vagy Provence-ban is, de Mádon ülünk, a falu végén, és nem tudjuk, hogy mikor éreztük magunka…
Beszélgetünk
Az ember olyan, mint a fa
2020.01.18. | Szabó Edit
Beszélgetés Lenkey Gézával
Lenkey Géza mádi pincéje valóságos labirintus. Szűkülő-táguló járataiban hordók, üvegballonok végeláthatatlan sora, és a penészlepte palackokba töltött borokat egyre izgalmasabbá érleli…
Beszélgetünk
Újra itt a Tokaji Ősz!
2018.09.05. | Szabó Edit
Beszélgetés Szilágyi-Tréba Eszterrel
Szeptember 14-16. között újra itt a Tokaji Ősz, Tokaj-Hegyalja ikonikus borgasztronómiai eseménye. A 15 éve sikeres rendezvény idei újdonságairól a főszervezőt, Szilágyi-Tréba Esztert k…
Iszunk
A Holdvölgy két arca
2018.06.05. | Szabó Hajnalka
A mádi Holdvölgy pincészet még csak néhány éve robbant be a köztudatba, de neve mára minden borkedvelő számára egyet jelent a magas minőséggel…
Eszünk
SVÉTáltunk, SVÉTáltunk…
2017.09.18. | Szabó Edit, Szabó Hajnalka
Szeptember 10-én Mádon tartotta szokásos évi közönségtalálkozóját a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület. A szikrázó napsütésben 14 étterem kínálta válogatott finomságait a mintegy 1500…
Utazunk
Jön a Tokaji Ősz!
2017.09.07. | Szabó Edit
Szeptember 15-17-én ismét megrendezik Tokaj-Hegyalja egyik legrangosabb borgasztronómiai programját, a Tokaji Őszt. Összeállításunkban a rendezvény házigazdáit kérdeztük, hogyan készüln…
Eszünk
10 ok, amiért ott a helyünk a mádi SVÉT-en
2017.09.03. | Szabó Edit
A szeptemberi SVÉT-randevú a hazai gasztronómiai rendezvények egyik legszerethetőbb pillanata. Csupa jó arc, csupa jó íz, értő közönség, remek séfek – mindez az idén Mádon, szeptember 1…
Tesztelünk
Szepsy Pincészet: Édes Szamorodni 2012
2017.04.10. | Szabó Edit
A tokaji édes borok minden íze egyetlen kortyban! Kifinomult, izgalmas, egyedi és bájos. Az ünnepi asztalok ékessége, a feledhetetlen pillanatok méltó társa, pedig „csak” egy szamorodni…
Eszünk
Mádi „svédcsavar”
2017.02.06. | Szabó Edit
Még hogy a skandinávok halvérűek! Pokolba a sztereotípiákkal! Daniel Berlin ugyan svéd, de az ételeiben több a szenvedély, mint egy fülledt mediterrán éjszakában! A szerencsések még feb…
Beszélgetünk
Hiszek a furmintban
2017.01.14. | Szabó Edit
Beszélgetés Szarka Dénessel
Csendes, majdnem visszahúzódó ember, de nagyon gazdag belső életet él. Gondolkodik, tépelődik, töpreng, néha kicsit megsimogatja a hordóit a pincében, aztán palackba tölt egy olyan bort…
Beszélgetünk
Szívnek is, léleknek is jó
2016.12.10. | Szabó Edit
Beszélgetés Horváth Gáborral
Lehetett volna focista is. Mekkora mázlisták vagyunk, hogy mégis szakács vált belőle! Horváth Gábort, a mádi Gusteau Kulináris Élményműhely konyhafőnökét kemény, de nemes fából faragták…
Iszunk
Tanuljuk a nyelvet
2016.02.12. | Szabó Edit
Furmint Február Mádon
Mád. Kedves település, festőien szép szőlőültetvényekkel, világszínvonalú borokkal. Értő kóstolásukhoz nem elég betérni a legközelebbi vinotékába…