Tesztelünk
Dobosi Pincészet: Bio Chardonnay 2023
2024.06.24. | Szabó Edit
A Dobosi Pincészet 2023-as Bio Chardonnay bora illatban és ízben egyaránt sauvignon blanc-nak képzeli magát. Jól behűtve tökéletes lesz a vízpartra, a szódát se utasítja vissza…
Tesztelünk
Villa Gyetvai Borbirtok: Chardonnay 2022
2024.06.21. | Nádasi Eszter
A Villa Gyetvai 2022-es chardonnay-ja jó választás azoknak, akik kedvelik az új hordóban érlelt borokat vagy szívesen ismerkednének ezzel a vonallal. A Borsmenta szakmai tesztjén bennün…
Iszunk
Olaszrizling – Jásdiék szerint
2024.04.06. | Németh Judit
Hogyan látják az olaszrizling helyzetét a Balaton környéki gazdák, miért nehéz a bioművelés, és miért fontos, hogy a GROW du Monde nemzetközi borversenynek Balatonfüred ad otthont? Néme…
Tesztelünk
Homola Pincészet: Syrah 2019
2024.03.10. | Szabó Edit
A Homola Pincészet 2019-es syrah bora a Hajnóczy-dűlő egyik parcellájának terméséből készült. Szűretlen, derítetlen tétel, alacsony kénnel palackozták. A természetes borok kedvelőinek a…
Utazunk
Nyári íz-lelő
2023.12.08. | Vargha Márk
Három nyári hónap, három ajánlott hely, ahová jó visszatérni. Vargha Márk a balatonfüredi Vasüzletet, a háromszéki Stone Pubot és az olaszországi Conte Vistario borászatot ajánlja az ol…
Iszunk
Figula Mihályt ünnepli a borszakma
2023.04.13. | Szabó Edit
2022-ben Figula Mihály lett az Év Bortermelője Magyarországon. A címmel járó oklevelet nagyszabású gálaebéden adták át az ünnepeltnek a Magyar Bor Akadémia elnökségi tagjai…
Tesztelünk
Feind Pincészet: Méthode Traditionnelle Rosé
2023.01.20. | Szabó Edit
A Feind Pincészet tradicionális eljárással készült rozé pezsgője chardonnay és syrah házasításával született. Frissítő, kellemes ital, aperitifnek és ételek mellé egyaránt jó választás……
Eszünk
„Négykezes” fine dining Balatonfüreden
2022.08.25. | Németh Judit
A Balaton-part legfrissebb ötcsillagos szállodája, a LUA Resort májusban nyitotta meg kapuit. Különleges, „négykezes” vacsorájukon Pesti István Michelin-csillagos séf és a hely konyhafő…
Tesztelünk
Dobosi Pincészet: Bio Kéknyelű 2019
2022.05.22. | Szabó Edit
A Dobosi Pincészet Bio Kéknyelű bora egyértelműen a termőhelyről mesél. Gyógynövényes, őszibarackos ízei halas és csirkés ételekhez passzolnak leginkább…
Iszunk
Kálmán József triplázott!
2022.05.17. | Szabó Edit
Kálmán József már harmadszor vehette át „Az Év Bortermelője Balatonfüreden” címet. A pécselyi Arias Birtok borai 9 arany-, 2 ezüst- és 3 bronzérmet hoztak el a borversenyről…
Eszünk
Kóstolókör Balatonfüreden
2022.04.26. | Németh Judit
Április utolsó hétvégéjén Balatonfüredre települt ki a Balatoni KÖR. A rendezvényen az északi és a déli part kiváló pincészetei mellett felvonultak a régió vendéglátóhelyei is. Sok isme…
Tesztelünk
Dobosi Pincészet: Bio Gyöngyöző 2020
2021.10.08. | Szabó Edit
Könnyű, nyári, természetes, zamatos. A Dobosi Pincészet bio gyöngyözőbora olyan, mint a naplemente. Nem tart sokáig, de tudod, hogy holnap megint lesz…
Tesztelünk
Petrányi Pince: Harmatcsepp 2020
2021.10.06. | Szabó Edit
Könnyű, lendületes, illatos gyöngyözőbor, bármilyen alkalomra, télen-nyáron…
Tesztelünk
Gyukli Pince: Gyusecco 2020
2021.09.29. | Szabó Edit
A Gyukli Pince Gyusecco gyöngyözője a meleg napok bora. Üdít, frissít, jókedvre hangol, csak hűtsük be jól, és élvezzük az illatos szőlő zamatait…
Eszünk
Szusizz Füreden!
2021.05.04. | Szabó Edit
Eddig a Balaton megunhatatlan látványa, na meg a Figula Pincészet remek borai vonzottak oda bennünket, de már megvan a harmadik ok is, amiért útba kell ejteni Balatonfüredet: a Szezám B…